Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dnešní měření Městské policie v Litomyšli.

o Navštíveno 2742x o
o 21.06.2011, 17:12 | hopa26
Přeji hezký den,vím že se to zde řešilo,ale poprosím o odpověď na tento konkrétní problém.
Při dnešním výletu s manželkou jsem byl změřen MP a místo 50km jsem jel rovných 60km.
Podotýkám,že na rovné,2proudové silnici R35,před výjezdem z města.Vzadu kromě manželky seděl ještě roční syn,tak jen abych nebyl podezříván z nějakých závodů.Policista,který mne zastavil mi nesmlouvavě "nabídnul",že pokud zaplatím hned,budu to mít pouze za 1000KČ a 2 body,což mi přijde docela dost.
Odmítl jsem tedy zaplatit a on mi nechal podepsat papír s tí,že to bude postoupeno Městskému úřadu v Litomyšli.
Jakožto nebourače,nezávodníka a neprávníka,mne zajímá,jaký mohu uplatnit další postup v případě,že mi dojde domů papír od MÚ.Lze se nějak vyhnout postihu?
Díky Petr.

o 21.06.2011, 18:12 | dj.DEKL
Měli tam vůbec ceduli s měřením? Ve správním tak 2500Kč :-)
o 21.06.2011, 18:28 | mr.brain
Materiální znak přestupku, ale doporučuji advokáta. Pokud tam byla cedule, tak ve správním 1000 Kč + 1500 Kč náklady na správní řízení + 2 body. Jináč protože osoba řidiče byla ztotožněna (když Tě zastavili předložil si doklady jakožto řidič), tězko bys sám bez širších znalostí přestupkového a procesního práva mohl nějak argumentovat abys vyváznul bez postihu... (opravdu jediná možnost co mne zatím napadá je užití materiálního znaku přestupku [ Link ]
o 21.06.2011, 18:32 | hopa26
Cedule tam asi byla,ale jel jsem v řadě aut,respektivě dojížděl kolonu předemnou-o to víc mne to štve.
Zajímá mne,zda lze uplatnit,že mne bude zastupovat právní zástupce bratrova tchána Roberta Mugabeho,který bydlí v Zimbabwe,přímo v hlavním městě Harare ulice Samora Machel avenue.
Mám s ním ty nejlepší zkušenosti a není příliš drahý.
o 21.06.2011, 18:43 | mr.brain | Upraveno: 2011-06-21 18:54:01
Opět - správní řád a znalost procesního práva pro tyto akce je nezbytná ;)
Konkrétně třeba §33 odst. 4 správního řádu (500/2004 Sb.) a odkaz na §32 odst. 3 - tudíž pokud právní zástupce nebo zplnomocněná osoba nebude se správním orgánem komunikovat, doručováno bude veřejnou vyhláškou, tj. jestli se nepletu tak se jedná o vyvěšení na úřední desku... Tak či onak - pořád špatně pro Tebe.
o 21.06.2011, 18:58 | hopa26 | Upraveno: 2011-06-21 19:04:29
Je mi smutno. :-( Takový to byl báječný plán.
Různé způsoby zdržování typu nemoc,práce v zahraničí,hospitalizace,vazba atd také nejsou dostatečné?
o 21.06.2011, 19:00 | Crimson | Upraveno: 2011-06-21 19:02:35
1000kč za 10km ?
hustý ale asi bych to zaplatil osobně na místě.. v dalším řízení to těžko bude méně..
ale ted v tv říkala paní, že toho na těch úřadech maj tolik, že 90% hazej ze stolu, ovšem nevím zda to bude tvůj případ.

o 21.06.2011, 19:04 | mr.brain
Jn, neznalost práva neomlouvá. Pokud nutně potřebuješ mít nízký stav bodů, tak opravdu doporučuji právní zastoupení a materiální aspekt přestupku. Argumentace to bude zdlouhavá, ale pravděpodobně se zdárným koncem (viz. ten link ode mne). Otázka je kolik bude stát ten advokát no :/ Je to o to tězší když jsi byl ztotožněn a existuje i relevantní důkaz (foto z radaru), navíc jestli cedule byla tak těžko někam manipulovat. Takhle těžko radit...
o 21.06.2011, 19:08 | hopa26
Právě ty body mi jsou vcelku u prdele,nepřišel jsem ještě o žádný za celou bodovací éru a to jezdím docela dost.
Spíš mne štve to,že jen se začne měřit,tak mne mají-nikde škola,přechod-klasický zmrdi loví peníze.To že dále auta předjíždí přes 2 plné už je nezajímavé.
Nebrečím,jen konstatuji.
o 21.06.2011, 19:15 | SilverGhost
Ano, klasika, zmrdi loví peníze, ale že já jsem jel rychle, to není podstatné. Nekonstatuješ, brečíš. Kdyby si byl chlap, tak zaplatíš na místě a jsi rád, že to máš takhle levně.
A jak chceš hlídat to předjíždění přes plnou čáru? Dáš policajtům auto a necháš je jezdít z Litomyšle do Svitav a zpět a doufat, že se jim podaří jednoho za den lapit? Nebo vrtulník?
o 21.06.2011, 19:20 | Šestikule
SilverGhost: heh, tak zrovna vrtulník tam v úseku od Mohelničáku po Svitavy občas lítá a kromě rychlosti berou i předjíždění :-)
o 21.06.2011, 20:14 | hopa26
SilverGhost:Protože jsem nikoho neohrozil,zdá se mi 2 body a 1000KČ docela dost.
Vzhledem k tomu,že ty jsi rychlost jistojistě nikdy nepřekročil a ke všem svým problémům se stavíš čelem,navíc mne výborně znáš,takže na základě detailní znalosti mého života,dokážeš odhadnout kdy pláču si vážím Tvého příspěvku.
Moc mi pomohl.
o 21.06.2011, 20:45 | mr.brain
hopa26: opravdu si sežeň advokáta a pokud ví co dělá, tak kromě palmare nezaplatíš nic...

SilverGhost: proč by to měl dělat? přiznávat se k tomu, že sice naplnil formální aspekt přestupku ale ne materiální? doporučuji si přečíst rozhodnutí NSS 5 As 104/2008, kde se mimo jiné píše toto:

"Nejvyšší správní soud nejprve odkazuje na svou dosavadní judikaturu, podle které
se trestnost správních deliktů řídí obdobnými principy a pravidly, jakými se dosud řídila
i trestnost trestných činů, a pro trestnost jednání, které naplňuje formální znaky přestupku, musí
být tedy naplněna i materiální stránka deliktu"

"Zákon o přestupcích ani jiný právní předpis nestanoví přesnou hranici rychlosti jízdy
motorovým vozidlem, jejíž překročení způsobí naplnění materiálního znaku přestupku. Správní
orgány jsou povinny zkoumat vždy, když rozhodují, zda určité jednání je přestupkem či nikoliv,
také otázku, jestli došlo k naplnění obou znaků přestupku, tj. znaku formálního i znaku
materiálního" >>>> Což se zatím podle všeho nikde moc neděje a nikdo se tím nezabývá.

"Lze tedy obecně vycházet z toho, že jednání, jehož formální znaky jsou označeny zákonem
za přestupek, naplňuje v běžně se vyskytujících případech materiální znak přestupku,
neboť porušuje či ohrožuje určitý zájem společnosti. Z tohoto závěru však nelze dovodit, že by
k naplnění materiálního znaku skutkové podstaty přestupku došlo vždy, když je naplněn formální
znak přestupku zaviněným jednáním fyzické osoby. Pokud se k okolnostem jednání, jež naplní
formální znaky skutkové podstaty přestupku, přidruží takové další významné okolnosti,
které vylučují, aby takovým jednáním byl porušen nebo ohrožen právem chráněný zájem
společnosti, nedojde k naplnění materiálního znaku přestupku a takové jednání potom nemůže
být označeno za přestupek."

A protože jsou rozhodnutí NSS jedním z pramenů práva České republiky, je jím i tento rozsudek, z čehož plyne, že by správní odbory jednotlivých obcí měli v jednotlivých správních řízeních a řešení přestupků brát v potaz materiální aspekt přestupku. Na hopovi (resp. zástupci) je teď doložit důkazy o tom, že dané jednaní nebylo pro společnost škodlivé a že díky němu došlo např. k neporušení "plynulosti dopravy" jak hovoří § 22 z.č. 200/1990 Sb. o přestupcích.

Kdyby všichni byli podle Tebe chlapi, tak by tady existovala taková úřednická masírka, že by obce jen rozesílaly složenky na pokuty za rychlost a všichni by platili, protože jsou přeci chlapi a "mají to takhle levně". Já za sebe říkám ne, především s ohledem na mnou výše uváděný rozsudek NSS a jeho začlenění do právních pramenů České republiky, nelze rozhodovat jen o tom "jel jsi rychle = zaplať".
o 21.06.2011, 20:48 | hopa26
mr.brain:Díky,zkusím se poptat kolem sebe.
o 21.06.2011, 21:35 | Borik2
mr. brain: trochu mi to připomíná - nechci slevu zadarmo. Sice máš šanci, že to ve správním řízení ukecáš, ale pokud nejsi sám zběhlý ve správním řádu, advokát tě bude 100% stát více fufniků, než zaplacení pokuty v blokovém řízení na místě přestupku. Já se ztotožňuji s tím, že pokud jsem jel rychle, tak jsem něco riskl a nevzšlo to - a 1000 na místě sice zabolí, ale nezruinuje.
o 21.06.2011, 23:24 | DaveX
Jako já nevím :D ale přijde mi to divné. Jedeš rychle, tak za to budeš hold pykat no. Nechápu to, oni ti ti měšťáci snad už ani víc poradit, že máš zpomalit, nemohou, když mají ceduli jak kráva :). Párkrát jsem ji míjel a bije do očí.

Pokud ti jsou body u prdele, tak nechápu, proč si ten litr nezaplatil na místě. Teď z toho budeš mít zbytečné problémy a oplétačky.
o 22.06.2011, 10:57 | RedBaron
To, že doprava líp funguje bez stupidních rychlostních omezení, kdy každej dává pozor kam jede a co dělá místo hypnotizování rychloměru, to je věc jasná a vysvětlovat je to třeba jen vemenům.

V praxi ale držím zásadu, že pokud pokuta vyjde litr na místě bez bodů, nic neřeším a vytáhnu modrofialový papírek než někde lítat po úřadech a nechat se jimi semílat a zkracovat si fajný život takovými blbostmi...
o 22.06.2011, 11:19 | JR
Ve strucnosti .... mel si jim to zaplatit a byl by klid. Ted budes vymejslet ruzny picoviny a nakonec zaplatis mnohem vic.
o 22.06.2011, 11:39 | Lichka
Já teda nevím, ale po akci následuje reakce.
Jel si rychle -> pokuta. Kde je problém?
Já jel 64km/h v obci (rovinka, ani sem to necítil) a najednou Ochcávka a majáček. ZA litr a dva bodíky. Zaplatil sem a držel sem hubu, dovedl sem si přiznat, že sem to podělal. Jo, nutno říct že před tou vesnicí byl kopec se kterýho sem vjížděl do vesnice, tak sem tam hodil pětku a chtěl sem to brzdit motorem abych ušetřil penízky. Takže do vesnice sem vjel tak v 70ti, v místě měření to dělalo 64.
No ale pořád je to moje chyba. Nechápu proč se z toho chceš vykecat? To je skvělý příklad pro dítě, když to táta podělá a snaží se z toho vykecat jak to jen jde.
o 22.06.2011, 11:41 | SilverGhost
Já to taky říkal :-)
hopa26: nikdy jsem striktně nedodržoval rychlost, rozhodně nejezdím padesát a na uvedeném místě v Litomyšli jsem pod padesát snad v životě nejel, ale snažím se jezdit vždy tak, abych měl pocit, že dělám vše pro můj bezproblémový návrat domů. Takže po městském okruhu, kde nejsou přechody, nemám problém jezdit i výrazně rychleji, na městských komunikacích s vcelku velkým provozem lidí nemám problém jezdit výrazně pomaleji, než stanoví zákon.
PS: Když nebudu brát úmyslně špatné parkování, tak jsem platil jen jednou za pásy. A ke všem svým problémům jsem se vždy rozhodně postavil čelem.
o 22.06.2011, 12:07 | Zdeny60
Nezastávám se hopa.26, ale plně ho chápu.

Je to jen o tom, že kravin se řeší )toto je z pohledu našeho silničního provozu úplná kravina, kde nikohop a nic neohrozil, ale zákon porušil), ale velké problémy se neřeší - ani ve stadiu prevnce, ani jako důsledky jednání jedinců.

Prevence zcela chybí - kdekdo movitější ví,že se za své jednání "vykoupí", důsledky jejicj´h jednání se téměř neřeší. A to mluvím obecně, do všeho konání by se měl vkládat tzv. zdravý rozum, což MP mnohdy nedělá a tvrdě vše vidí jen černobíle. ANo-Ne. A to je chyba, protože i u vraždy soudy hodnotí okolnosti. tady měli být na místě lidé, kteří jednak nebudou "lovit" tam, kde se nic neděje a měli by zhodnotit situaci, ale spíše by měli stát u škol, přechodů a pod.
o 22.06.2011, 12:28 | shamania
Zdeny60: to je sice pravda, ale pořád ti to nedává právo porušovat zákon (i když jen "malinko") a nebo se vyhýbat následkům svých činů. Maximělně ti to dává právo k nasrání se.. nebo si stěžovat v Hágu na MP :D
o 22.06.2011, 12:35 | Conan
Dřív jsem si taky říkal, že je správné "bezhlavě" dodržovat zákon, ale je to blbost. Je to potřeby vždy skloubit s aktuální situací a zákon vzít spíš jako doporučení.
o 22.06.2011, 12:35 | MazliG
já v Unhošti na omezení na 30 km jsem jel 42, litr a 2 body .o) to je prostě už tak .... předjel mě: cyklista, traktorista, babička s chodítkem, maminka s kočárkem, tatínek na kolečkáčích ...
o 22.06.2011, 12:43 | Lichka
shamania: přesně tak

Jednou jsou nějaké zákony, tak by se měli dodržovat. A pokud si každý řekne "on porušuje, já možu taky!" tak se v téhle podělaný republice nic nezmění...
o 22.06.2011, 12:55 | Zdeny60
Jsně, však taky píšu, že toto neobhajuji, ale v rámci bordelu, který u nás je, je to jako tradičně, toto je pindovina ve srovnání s tím, co by MP řešit měla neřeší - např. to, aby se děti nemusely v noci bát v parku fe=táků a houmlesák, aby se bojovalo proti vandalismu a pod. Jasně, z pohledu čísel60>50 takže pálka. Ale takto to vidět nelze a je třeba rozlišovat. proptožew kdyby např. v případě Trpišovksého takto policie a hlavně SOUD viděl míru přestupku, pak by Trpišovského museli na místě zastřelit.

Já osobně bych dal toleranci na 50 klidně 60, obzvláště tam, kde už město dávno skončilo a cedule je někde v polích a co je nad určitou toleranci, bych pokutoval. Přiznejme si, že ono ani v dnešním provozu není moc rando jen slepě čumět na rychloměr, jestli náhodou nejedu 52, protože - viz má zkušenost z min. pátku - stačí mikrosekunda, kdy koukneš na tacho a je zle. Proto bych toleroval určitý rozptyl.

A jen odbočím, proč takto tvrdě nejednají PČR a MP vůči alkoholu za volantem? proč se zjištuje opakovanou zkouškou, zdali nejde např. o zbytkový alkohol??? Tam to je přeci nad slunce jasnější - číslo na displeji větší jak 0 je překročení povolení hranice a je třeba jednat! Ne zkoumat kdesi cosi a pak ještě řešit odmítnutí dechové zkouošky či odběr krve či bůhvíco, nebo ne? A co je nebezpečnější: 60 na 50 a nebo 0,1promile zbytkáče?? dle mě je odpově´d zcela jasná.
o 22.06.2011, 12:59 | Lichka
Dle mě sou oba ocasové.
Ale ten s alkoholem patří za mříže - kdokoliv kdo kdy sedl za volant opitý, patří za katr.
Jednou jsou pravidla, tak by se měli dodržovat, nedělat rozdíly. Tzn. stejně jak 60 je víc než 50 tak 0.1 je víc než 0.0 a oba případy jsou jasné.
o 22.06.2011, 14:33 | RedBaron
Lichka: Nemysli jako ovčan a buď malinko opatrný ve výrocích, neboť o 40 km vedle nás v Rakousku můžeš jezdit s půlkou promile a stále jsi bezúhonný občan, ty bys takového člověka koukám málem zastřelil.

To není obhajoba chlastometrů za volantem, já sám opilý nikdy nejedu.

Jen bych rád poukázal na to, že veškeré zákony nemají být striktně a přísně trestající bič na poddané bez ohledu na okolnosti ale měly by mít především preventivní a v případě použití hlavně výchovný účinek. Ten bohužel při tupém měření rychlosti na nějaké prázdné výpadovce nebo rovném průtahu průmyslovou zónou nějak nevidím, tam už prostě jde o čistou buzeraci a vybírání do pokladny.

Já osobně neshledávám v takové práci policie přínos vůbec žádný. Jedná se vzato selským rozumem v podstatě o trest za něco, čím jsem nezpůsobil v téhle zemi újmu vůbec nikomu, ba ani mravenečkovi u cesty. Naopak v případě způsobení vážné nehody třeba i s alkoholem v krvi jsem pro exemplární trest, tam je odpovědnost nevyhnutelná.
o 22.06.2011, 15:09 | hanzz
Podívejte se do rozpočtu vašeho města. Určitě v příjmové stránce najdete položku "výběr pokut MP". To znamená, že měští policisté jednají na ekonomickou objednávku vedení města. Prostě musí kasu naplnit, jinak rozpočet sklouzne do minusu, což je v rozporu se řádným hospodařením obce. Nelze tedy čekat, že se budou snažit o objektivizaci řešení dopravních přestupků, ale o maximalizaci výnosů z dopravních přestupků.

... a nikomu to nevadí...
o 22.06.2011, 15:18 | SilverGhost
O tom, že by měšťáci vůbec neměli měřit rychlost se netřeba bavit, protože ti opravdu jen plní kasu a o nic jiného nejde. A bohužel na našich silnicích platí to, že můžeš dostat trest jakýkoliv, ale pokud není nikdo, kdo by ho udělil, tak lze jen těžko čekat zlepšení. Já nepotkal policii na silnicích už minimálně dva měsíce a to najezdím tak 2,5 tisice km měsíčně.
Zdeny60: 0,1 není alkohol, když budeš brát prášky, tak ti to ukáže taky. To je jak kdyby si řešil, kdo je nebezpečnější u školy, jestli pedofil, kterej když jede okolo tak zpomaluje nebo mladej kluk, kterej tam profrčí aniž by sundal nohu z plynu :-)
o 22.06.2011, 16:06 | hopa26
Počkám a uvidím.Dobrý chytli mne,beru to-pomalu ze mne opadá vztek a zdá se mi,že se zase tolik neděje.
Jasně teď rozumím tomu,že zaplatit na místě talíř by bylo to nejjednodušší.Ale bůh ví proč mám zažité,že když se zaplatí,už s tím nejde nic dělat.
Pokud bych věděl,že nebude tak jednoduché něco vymyslet-bude to pro mne poučení.
o 22.06.2011, 16:23 | hanzz
V té nové fašistické novele, která nutí lidi práskat sebe nebo své blízké pod pohrůžkou pokuty 10.000,- Kč má být snížení doby pro řešení přestupku z roku na tři měsíce ...
o 22.06.2011, 16:40 | Vasekkch
tak pokud zavedou snížení z roku na 3 měsíce, tak si pěkně naserou do bot.. to toho mugabeho ani nestihnou kontaktovat
o 22.06.2011, 16:41 | Vasekkch
hopa26: pořád máš šanci, že tě vůbec nepředvolaj
o 22.06.2011, 19:49 | hopa26
Přemýšlím znovu,poctivě.
Musím také objektivně přiznat,že pokud se něco stane mne,mám pocit že mi to vadí víc,než když je postižen někdo jiný. :-)
Až budu vědět nějaký výsledek,postnu ho sem-třeba to bude pro někoho poučné.
Ještě se musím vrátit a usmát tomu,jaký jsem dával příklad synovi.
Vzhledem k tomu,že nakukujícího policistu prospal v dětské sedačce a mému geniální plán s neexistujícím právníkem v JAR ve staří jednoho roku nepřikládá zase takovou důležitost,si tedy troufám tvrdit že ho to v nadcházejícím životě zese tolik neovlivní. :-)
o 22.06.2011, 22:44 | Luke_288
tak ono jestli ti změřili 60km/h, tak na tachu jsi měl 65 a víc, ale to už je jedno. snažím se jezdit po městě do 70ti a pokud mě chytí, tak držím pravidlo, který už někdo zmiňoval- do litru a bez bodu platím. jakmile přijde řeč na body, tak to prrr, protože pak jsem schopnej další píčovinou za tejden o papíry přijít.
souhlas s těma, že sis naprosto zbytečně zadělal na trable, právník vyjde určitě na víc než 2,5K
o 28.08.2011, 16:07 | hopa26
Slíbil jsem výsledek.
Velmi se mi vyplatilo oddálit placení!!!
JR to popsal přesně. :-)
Zaplatil jsem místo litru 1500KČ,2 body mi zůstanou a paní na MÚ mi slíbila,že mi je po roce ježdění bez přestupku zase smažou.
Budiž to poučení pro obyčejné jezdce,kteří jsou poprvé v životě přesvědčeni,že se systémem nějak vyjebou. :-)
Petr.
o 28.08.2011, 16:30 | HIGHTOWER
PROČ BY TAM MĚLI MÍT CEDULI, KDYŽ UŽ TO NENÍ POVINNÉ???

A to od 1.8.2011, jestli to tedy ještě nevíte, tak měšťáci už nemusí mít měřený úsek označen cedulí měření rychlosti. To jsem tedy tady na fóru nečekal, že to ještě tolik lidí neví... Zkusil bych se dotázat na PČR, zdali místo, kde chytali měli od PČR označeno (povoleno) pro měření, neb MP smí měřit jen tam, kde jim to PČR schválí. Jinak jak se psalo, materiální znak přestupku, možná není špatné si při řešení přestupku vyfotit nebo natočit místo měření, aby bylo vidět, jak je tam silný provoz, zda se tam pohybují lidi nebo je tam mrtvo apod.
o 28.08.2011, 16:40 | Crimson
2 známé nedávno změřili a vyfotili 2x po sobě a oba jsou bez papírů,
toho jednoho dokonce ve dvou vesnicích hned po sobě, docela pech

takže fakt bacha na 2 stejné přestupky,
si ted taky musím rok druhou STOPku sakra hlídat :-))

o 28.08.2011, 16:43 | Mr.Scully
HIGHTOWER - odpovídáš ve dva měsíce starém topicu... tehdy cedule ještě nutná byla ;-)

hopa26 - tak vidíš, třeba inspiruješ ostatní, aby se systémem nevyjebávali ;-)

A pro pobavení... jedno video z horkých letních dnů. Příslušníci městské policie inteligence orangutanů obvykle nedosahují, tak třeba se něčemu naučí ;-)
[ Link ]
o 28.08.2011, 16:50 | HIGHTOWER
Jééé, sem si ani nevšiml :-D Tak to se omluvuju :-D
o 28.08.2011, 16:58 | Tomášek | Upraveno: 2011-08-28 16:59:05
high-tak se podivej na datum kdy sem hopa26 vlozil prvni prispevek :)

edit-tak uz nic no :-D
o 28.08.2011, 17:20 | Pajk
Jeden den tu píšete o tom, jak je smutné, co se na silnicích děje a teď tu soucítíte s týpkem, co jednoduše porušil zákon... nechápu. Všichni víte, co se děje s autem při nárazu v 50ti... no v 60ti to bude o to lepší. Výmluvy dvouproudová silnice si nech až se něco stane.
o 28.08.2011, 18:02 | kozlustechnykus
Ano ovecko, dekujeme ovecko.
o 28.08.2011, 18:14 | Lukin.xxx
to je zajimavé unás měřila mp (Ostrava)přimo před mým domem tak jsem se jednoho zeptal jak je to s tolerancí a on řek že tam mají nastavené 60 udělaš 61 a berou tě pod 60 nechávají :D
o 28.08.2011, 18:48 | .mycTD
za me respekt pro cloveka, kteremu se neco nelibi, tak se s tim snazi neco delat.
co tim sleduje a jestli tim neco ziska je jeho vec. lepsi, nez nad tim plakat na webu...
o 28.08.2011, 18:58 | clown
jako JR .. 1000 na miste a pak nikam nemusis ..

jednou jsem udelal presne to co ty .., stalo mne to 3 hodiny casu + na dopravce obecnaku jsem zaplatil litr a 2 body jsem dostal automaticky .., nebo predat vejs ke komisi, pak je to rovnou za 2500 .. bylo to kdyz zacal bodovej system a zone 40, mne zmerili 52 .. no co .., moje blbost
o 28.08.2011, 19:25 | JP
No tak snad někdo nečeká, že když při správním řízení nevytáhne žádný eso z rukávu, resp. vůbec nedodá nějakej důvod proč bylo to měření neplatný, tak mu tu pokutu odpustěj?:D
o 28.08.2011, 19:49 | clown
JP .. to musis namitkovat hned .., zadny eso, ze merili blbe, ze to nemeli oznaceny ne az na obecnaku ..., aspon tak jsem byl upozornen.

muj pripad zony 40 bez oznaceni nekde v obci, do auta jsem vlezl v centru obce, do obce jsem neprijel .. cedule o 40km/h limitu pouze na vjezdech do obce ... vymluvit jsem se mel u toho zrzaveho kretena, co mne zmeril.... (kreten to je i v zivotni roli, to ze dela u MP na to nema vliv)
o 28.08.2011, 19:55 | hopa26
Já měl pocit,že bych měl dostat buď body,nebo peníze,zdálo se mi kruté dostat obojí.
V protokolu,co mi dorazil domů bylo napsáno,že jsem jel 58km/h ,ale v klidu bez emocí uznávám,že původní reakce byla přehnaná-pravděpodobně i tím,že jsem za celou dobu ježdění nikdy pokutu za rychlost nedostal.
Všem kdo se nějak vyjádřili k tématu děkuji.
o 31.08.2011, 18:24 | Lichka
RedBaron: Nemyslím jako ovčan. Myslím jako normální člověk.
Zkus zapojit mozek u následující ukázky:
Akce -> Reakce
Jedu rychleji než je předepsáno -> trest v podobě pokuty

Je mi uplně u pr*ele cokoliv kolem toho. Sám sem dostal za 64km/h v obci pokutku, taky jednou za lékárničku (dva roky zpět tuším). Měl sem se vztekat jak opička, že je to strašně nespravedlivé? Že přece buzerujou nesprávnýho? Že kdejaký ocas co má na SPZ 1Z1 1111 jezdí jak dežo a nic se neděje? Jo, klidně bych mohl ztropit scénu, ale k čemu ? Co mění skutečnost toho, že někdo jiný jede jako prase na tom, že já jedu taky jako prase? Tohle je podle mě debata banán.

hopa26: jo, taky sem byl nasranej když mě chytli ale nic s tím nezmůžeš...
o 31.08.2011, 20:41 | kozlustechnykus
Ano, myslis jako ovcan. Proc ses nasranej, kdyz je to vlastne spravne? Radsi jezdi podle rozumu a ne podle tachometru.
o 31.08.2011, 22:47 | JP
clown: To samozřejmě nemusíš námitkovat hned, od toho je přece to správní řízení. Důležitý je, abys měl jak dokázat, že něco bylo tak jak tvrdíš, když to bude druhá strana popírat. Kdybys musel všechno "námitkovat" hned, tak by přece existence správního řízení vůbec neměla smysl.
o 31.08.2011, 23:06 | kozlustechnykus
MOment, kdyz na silnici souhlasim s blokovym resenim prestupku, tak muzu byt sam Pan Prezident, ale ke spravnimu to uz nedostanu a nikdo se tim zdrzovat nebude. To jen aby nedoslo k mylce:)
o 31.08.2011, 23:16 | JP
No to je snad jasný...
o 31.08.2011, 23:21 | Honcke
Mimochodem,jak se mluvilo,že nebude osoba blízká,přesněji že bude,ale stejně pokutu bude platit majitel,tak to už platí od 1.taky,nebo to neprošlo?Dík.
o 31.08.2011, 23:31 | kozlustechnykus
Neproslo, protoze v tom udelali der jak v ementalu.
o 31.08.2011, 23:52 | Ravo | Upraveno: 2011-08-31 23:55:12
Projít to ani nemůže, leda že by změnili ústavu. Takto to každý dobrý právník rozcupuje.

Nelze obcházet důkazní nouzi tím, že pokud nezjistím skutečného viníka tak osolím majitele auta. To je jako kdyby mě zavřeli jen proto, že jsem půjčil sekeru bráchovi, který s ní pak zavraždil manželku a oni mu to nemají jak dokázat.

Ať se MP (a taky trochu PČR) víc věnuje důkladnějšímu získávání důkazů než nějákýmu pochybnýmu bliknutí stacionárem či "zabukařením". Do té doby budou mít problémy s důkazní nouzí a každý má právo vycházející z ústavy jim sám v správním řízení neposkytovat další důkazy sám proti sobě nebo osobě blízké (sám sebe nebo někoho blízkého napráskat) - mediálně známá "osoba blízká"

Doporučuji pročíst Dfens:
[ Link ]
o 01.09.2011, 08:28 | Lichka
kozlustechnykus: Ty myslíš jak "pan nedotknutelný". Jednou sou nějaký pravidla, tak se mají dodržovat. Každý ví, že když pojede na 50ce 60kou, tak může dostat pokutu. A může to být klidně Mika Hakinen a mistr v řízení všech aut, a stejně tam má jet pade.
Některým jedincům dělají základní věci problém jak tak vidím.
o 01.09.2011, 16:20 | kozlustechnykus
Zadnej "pan nedotknutelný". Proste si, narozdil od tebe, nemyslim, ze vse, co nasi urednici vypoti, je jedine spravne a ze to s nama mysli dobre bez postranich umyslu. Ano. "Každý ví, že když pojede na 50ce 60kou, tak může dostat pokutu." To je bohuzel jediny, na co lidi mysli. Ne na to, jestli jedou bezpecne, nebo plynule, ale na KOLIK jedou. Jde mi jen o to, ze me stve, jak je nam neustale podsouvano, ze rychlost je spatna, aaaano. Policie se venuje mereni rychlosti. Proc? Protoze to nejak vyrazne pomaha bezpecnosti? To sotva. Protoze jsou z toho penize a protoze to dobre vypada ve zpravach, kdyz reknou, kolik tech piratu (tebou zmynene 60 na 50) zase oflastrovali? Ze by to bylo ono? Nerikam, ze mereni v urcitych proflaknutych mystech nema vyznam - ma. Ale musi se chytat hned na silnici a resit to tam. Po pul roce dalsiho jezdeni je to jen o penezich. Viz proflaknuta mesta, kde se z ozbrojenejch opic udelal zdroj penez a to ze v noci nekdo vybere par aut/okrade par lidi, nikdo neresi, protoze zednici chodi merit a plnit kasu.
o 01.09.2011, 16:39 | Lichka
Ale já sem nemluvil o tom, že je to tak správné šmárja.
Já mluvím o tom, že ty pravidla PROSTĚ JSOU. S tím nic neuděláš.
Je mi jasný, že někteří lidé zvládají jet 150 po okresce, protože ví co dělají. Jenže nemůže. Proto mi tahle debata přijde bezpředmětná.

Je to jak když chci psát Bc. práci. Dopředu vím, že nikoho nebude zajímat obsah, ale forma. Sere mě to, vztekám se, ale nic s tím neudělám. Prostě to tak je.

Jo, taky se mi to nelíbí, a vím jak to myslíš.

Už mě totiž unavuje jakékoliv debatování o tomhle Kocourstánu. Nic jiného než vystřílení všech těch debilních ksichtů v politice totiž asi ani nepomůže. To by jim mohlo naznačit, že už si na hlavu srát nenecháme...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3231 sekund.