Navštíveno 4435x

Viď subj. Potrebujem poradiť, nasmerovať, budeme kupovať nový, dlhodobo mám kvôli určitým veciam v merítku 2 konkrétne kusy, jeden sáčkový a jeden bezsáčkový, rôzni výrobcovia a vôbec neviem či je to dobre alebo nie. Nebude to lacná záležitosť, tak by to chcelo radu niekoho kto do toho vidí, nie predavača, ten predá aj hovno ak je dobrý, že áno... :-)
tak pokud nechceš řešit kompromisy tak Miele s HEPA filtrem.

08.06.2011, 14:00 |
muSlim | Upraveno: 2011-06-08 14:00:55
Tak inak, potrebujem:
- silný ťah (sací výkon nad 250W)
- kovové teleskopické trubky
- koncové príslušenstvo na koberce, lamino/pvc/dlaždice, úzke pod skrine
- nech je to pekné a pomerne nehlučné
Neviem či bezsáčkový alebo sáčkový, aké sú (ne)výhody jedného a druhého? Napadá mi takto z vody len strata časti výkonu pri sáčkových, preto trebárs ten sáčkový čo mám v očiach má 375W sací výkon a zbiera aj dlaždičky zo zeme... Bordel pri čistení bezsáčkového? Alebo niečo iné? :-)
Pohľadám čo sa mi už dlhodobo páči a čo mi udrelo do oka posledne, vôbec neviem ako sú na tom tie vysávače, len sa mi páčia, tak poprosím o radu znalých :-) Cenovka neviem, tieto čo som vybral sú na malý byt pomerne drahé, tak len predpokladám že každý podobný vysávač bude okolo 8-9k...

08.06.2011, 14:00 |
jasisoft | Upraveno: 2011-06-08 14:01:24
pokial chces spicku tak dyson, pokial ti staci normalny vysavac, skus bezne znacky ako electrolux, bosch, samsung atd atd.......
edit: miele s HEPA je pekna hracka... ale cena je out...

08.06.2011, 14:12 |
Kamil Líbil se mi Vorverk, ale cenově je to mimo. Mrknul bych taky na Dyson a nebo Miele.

08.06.2011, 14:15 |
Paczqo | Upraveno: 2011-06-08 14:16:33
asi mě tu sežerete ale ja nedavno kupoval do maleho bytu 40m2 tenhle
[ Link ] a jsem maximalně spokojen bohate přislušenství, vysava perfektně a ma velkou sílu.
2 Paczqo: parametrami podobnú Etu mám doma už pár rokov a hovno saje, má plastové trubky čo sa lámu, má minikomoru na nečistoty, sáčky sa do nej prestali už vyrábať snáď, proste nechcem nič lacného o čom si ľudia myslia že má výkon. Príkon nie je sací výkon, videl som už vysávač s 2200W a sací bol 170W, čo je k smiechu :-D Kamarát mi ukazoval nejakého Dysona doma v KE a ten sa mi ľúbil, bol tichý, vysal aj podstielku spod parkiet, vtedy ma táto značka minimálne na chvíľu zaujala... :-)))
Slim: sací výkon je 450W a trubky jsou právě že kov a hodně bytelne, já těmhle levným vysavačům taky nevěřim ale na občasné vysávání v malém bytě na vysávání plovoučky to byla nej volba a třeba co se týká chlupů ze zviřat což je u nas neustalej boj tak to bere perfektně předtim jsme měli electrolux ultra one a bylo to znatelně horší a vždy to končilo u navlhčenyho hadru aby jsme chlupy uklidily.
Pekne. No v tomto prípade ma štve už len ten cheap look a cenovka, neverím niečomu čo má vysávať a stojí menej než 50% ceny ajfounu :-D

08.06.2011, 14:49 |
Yawor :-DDDD
:-D to souhlas ten barevnej tuzing by tam byt nemusel a v kombinaci se značkou sencor to vyvola hodně velkou nedůvěru.
Resil jsem to pred rokem, nakonec Miele S 5211 za 180 eur jsem koupil v nemecku, k nemu 30 pytliku a je to. Tichouckej, saci sily na rozdavani...
Puvodne jsem chtel bezsackovej, ale po vsech recenzich jsem to vzdal a 15 za vysavac davat nebudu.
Sam mam v dome central + zalohu nejakej obyc.
já již 5 let mám Miele S4 xxx. V podstatě ještě doma neběžel na plne výkon a jede na tichej režim. Máme psy i kočky a se v ším si poradil.
Asi tak:
Vyhoda bezsackovych:ustris za sacky
nevyhoda:mel bys po kazdem vysavani bordel vzdy jit ven do popelnice vysypat. O tom jaky mrdnik si kolem odpadkoveho kose udelas asi psat nemusim a chodit s tim porad ven do popelnice...??? Sackovy po vysavani kopnes do rohu a hotovo.
Dalsi vyhoda sackovych je ze uz samotny sacek je vlastne filtr (cim vic filtru,tim vice adidas...)
Me doporuceni: Sackovy s HEPA filtrem 12 bo 13
Ja pred 14ti dny po 3 mesicich vybirani a zjistovani koupil pres E-shop Electrolux ZE 346 Ergo Space.
Jiz z vlastni zkusenosti mohu potvrdit ze jde o velmi kvalitni a relativne tichy vysavac. Ma i hubici na parkety,ale dle D-testu je stejne lepsi vysavat s klasickou hubici akorat s vystrcenyma stetinama.
Vysavac je lehky a perfektne se s nim vysava.
13metru akcni radius ti zaruci ze s jednou zasuvkou povysavas cely byt a nemusis v kazdem pokoji zapinat do site.
Pokus mas na to vice lowe jako ja tak bych sel o5 do Electroluxu rady Silencer.

08.06.2011, 15:18 |
Conan Miele S 4212 a posílám ti do mailu nějaké testy ...
Bezsáčkový nekupuj...
Pokud chceš kvalitní vysavač vezmi Miele...
[ Link ] Nebo se ozvi na icq
Ďakujem každému, Conan mi poslal testy, mrknem aj na tie. Ešte by som dodal že by som asi rád ovládanie na trubici, som predsalen lenivá sviňa skláňať sa a chodiť za "hlavnou jednotkou" :-)

08.06.2011, 15:33 |
FSAL no nebylo by lepsi to ovladat dalkove pres iDevices? :D
2 FSAL: no bolo, ale to už hovoríme o 10 tisícoch :-D
FSAL: :-)))
Slim: tusim jak to dopadne:
[ Link ]
2 tmx.806: :-D no nad robotom som tiež dumal, ale nevyhovuje to do toho bytu :-)
tak jako cokoliv co navíc ti povede na trubce od vysavače jen zvyšuje pravděpodobnost poruchy. :-D ale jako chápu, že otočit se o 180°a zmáčknout nohou tlačítko je problém :-) NEchceš ty spíš něco jako je ROomba a Scoomba? :-D
2 Only_One: nene, chcem samopal-look trubicu s ovládaním, silný sací výkon, hlučnosť tak nejak normálnu a nech je to pekné. Capisci? :-D
nejaky ten rok zpet sme kupovali Miele Tango plus
[ Link ] a saci vykon vs. hlucnost me hodne prekvapila. Fakt tichy a sila jak svina...tak zase se to nemuze srovnavat s Etou za litr no :)
Kde nájdem sacie výkony tých Miele? Nikde nevidím na žiadnom webe :-( Cem aspoň 180kW :-D

08.06.2011, 16:37 |
kuja Ja mam tenhle :)
[ Link ] Kupovan pred 2 roky za silenejch 5,5tis. No a je to nejlepsi vysavac, co sem zatim mel :) Sily ma hromadu a turbo kartac vysaje 90% veci :) Mam 2 mopse a jak z parket, tak z koberce to bere chlupy hned.
btw rodicia maju miele sackovy vysavac uz asi 15rokov a svina stale funguje.... prezilo to prestavby bytu, vysavanie stavbarskej sute a po vycisteny zase funguje ako klasicky domaci vysavac....... jediny problem co si pamatam bol zlomeny kabel. ale ten sa vymenil a odvtedy stale nie a nie umriet....
na nejaky fiktivny vykony prd, mam taky Miele S4 a max spokojenost, oproti predchozim pokusum s ruznyma bezsackovyma Elektroluxama a pod... saju bezne na 1/3, kdyz chci projet poradne koberec tak na 2/3, na 1/1 to nebylo nikdy potreba.... sacek vydrzi dlouho, manipulace pri vymene bez problemu... s bezsackovym si pripadas jak nejvetsi usmudlanej trouba, ktery chtel usetrit...
potvrzuju Miele. máme už přes 2roky Miele parkett&co 4000, je na něm napsaný 300-2000W po skocích regulovatelných, kovový teleskopy, ta vroubkovaná trubka je odolná proti lámání, takže se může deformovat do aleluja a nic. jako hláška, že vysavač miele je sračka mě pobavila

08.06.2011, 21:03 |
xSam Mně přijde zvláštní, že u nás vůbec nejsou oblíbené vysavače s elektrickým rotačním kartáčem. Neznám pohodlnější vysávání. Mám vorverk, ale i velmi příjemnej je elektorlux. Na koberce bych si nedokázal představit vysávat bez toho kartáče a nikdy bych si takovej vysavač nekoupil.
Jinak doporučuju za sebe bezsáčkový s pořádným HEPA, ale to má snad dneska už každej...
Tak mi to vyhovorte, zaľúbil som sa do tvaru a farby :-D
[ Link ]
barva, tvar, vykon hm fakt to chceš na vysavani ? :-D

08.06.2011, 21:39 |
Long Kärcher SV 1902, mam par mesicu a max. spokojenost s kombinaci pary a vysavace, ma HEPA filtr, misto sacku voda tzn. na konci jenom vylejt do zachoda. Je to původne italsky vyrobce Polti pod hlavickou Kärchera.

Slim: Pokud jsi ochotný dát tolik peněz, tak nespekuluj a kup MIELE
[ Link ] 

09.06.2011, 10:45 |
Pekys Ten Electrolux ultraone mám doma, a jsem s ním spokojenej. Sacího výkonu až až, na nejsilnější s tím nejde luxovat koberce, protože pak skoro nejde táhnout s hubicí. Nicméně pokud chceš kvalitu, která ti vydrží xx let, tak jdi určitě do Miele.
Včera jsem se bavil s opravářem těhle spotřebičů, a u toho elektroluxu mě varoval, že se poměrně dost hřeje, a časem se jim vypálí elektronika na tlačítku, oprava 1800,- + ještě tam odcházelo něco, oprava 3tis. To jsou prej poměrně častý závady na těch Electroluxech.
Doporučoval Miele - sáčkový, to jsou držáci a výkonu mají taky dost.
Tak už som bol rozhodnutý pre Miele, keď sa mi ozval známy a ponúkol za veľmi zaujímavú cenu ten Electrolux... asi si ho kúpim, keď odíde nahradím ho Miele a ušetrené love dám do kasičky na iPad2 :-D

09.06.2011, 12:44 |
Conan V těch testech ode mě máš i sací výkon ...
2 Conan: jj, ale tam nie je všetko že áno, tam sú "vybrané" stroje... no premýšľam, TomasW si zo mňa robí dobrý deň už kua :-D

09.06.2011, 13:28 |
Conan :-)))
Kolikrat ze tu zaznelo Miele? Kolikrat? Kdo chce kam... :o)))

09.06.2011, 13:38 |
FSAL jako tapik, ty woe este prejdi na droida a bude vse vysvetleno :D
2 FSAL: Niesom Yawor - traitor!!! :-DDDDDDDDDDDDDD
2 tappaja: nj voe, ale keď ja chcem aj iPada a na Electroluxa som dostal brutálnu ponuku, tam by ostali love :-D

09.06.2011, 13:43 |
FSAL :)))
Hele, stejne si myslim, ze kdyz koupis Miele za bura, neudelas zle. Teda pokud nemas doma potvrzenyho alergika nebo tak neco.
Vsechny ty HEPA EPA filtry mi prijdou jako digestore bez odtahu, kde si pro dobrou funkci musis koupit 4 uhlikovy filtry za litr a menit je kazdej mesic, lidi to vymeni MOZNA tak jednou za rok a pak na to serou, hlavne ze je doma dyzajnovka, ktera akorat toci smrad v kuchyni.
Nakonec i ten Miele za 10 ma stejnej motor si dovolim tvrdit.
No mne ide hlavne o tú trubku, cem mať ten samopal s reguláciou, ten je hustý :-)))
Ajee, jabkar kupuje vysavac... :o))))))
A iPad musí počkať... :-))))

09.06.2011, 14:36 |
FSAL :)))
nečetl jsem celý, ale jestli se ti líbí ten hnědej elektrolux, tak mrkni i na měděnej - je o 3 litry levnější a je úplně stejnej..taky jsem to řešil a naštvaně jsem vzal ten měděnej místo hnědýho..miele fajn, ale ten elektrolux vyhrává v testech kde co už několik let..
Už sme to prakticky poriešili :-)
Vďaka každému za tipy a rady, a TomasW-mu za biznis, ktorý prebehne dnes večer :-)
Krasnej tvar barva pak jde hlavně o trubici hm přijít sem někdo cizí tak si fakt bude myslet že to nechceš na vysávání :-D
Týmto by som rád poďakoval Tomášovi (TomasW) ešte raz, je to bomba :-) Tiché aj na najvyšší stupeň, na prvé dve sa u toho dá dívať na bednu bez zvyšovania hlasitosti, vyzerá to byť byteľné, proste krása. Vďaka všetkým za rady!

Jeee, vzdyt sme rikali ElektroLUX, ten dal vysavaci jmeno!

14.06.2011, 21:49 |
Daryl (A)
nice!!! pochlubis se detailama ?
nepřekonatelný iPhone dělá moc hezké fotky koukám :-D
Vysavač si užij,vypadá dobře:)

15.06.2011, 08:49 |
muSlim | Upraveno: 2011-06-15 08:51:14
2 walish: voe, ešte sa mi z rozrušenia triasli ruky :-D A ako foťák to rozhodne neberiem :-)))
2 Daryl: ja neviem, čo chceš vedieť? Okrem specs. čo dáva výrobca, čo ja viem? Tiché to je, silné to je, samopal je bomba vec, 3x teleskopická trubica ešte bombovejšia. Na najmenší stupeň, ktorý je určený na záclony a tak podobne, to vysalo bez zbytkov lepšie než stará Eta, ktorá má 1400W či koľko to mala. Toto má na najnižší stupeň príkon 300W :-) V spálni a detskej izbe som mal problém odtrhnúť to od kobercov na stupeň určený práve na koberce, proste bombica. Malá sa bála keď som vysával s Etou, toto som nechal na plný knedlík a spojokne si u toho sedela, pacičkami do toho bušila a slintala na to :-D Keď trochu preženiem, tak na najnižšie dva stupne počuješ len slabý bzukot motora a "hluk" robí vlastne len prúdiaci vzduch, nič iného :-) Keď šla malá spať a ja som vysával ďalej na 1.-2. stupeň v obývačke, tak jediné čo bolo vedľa do druhej izby počuť vraj bol len buchot keď som do niečoho narážal hubicou, prípadne som do niečoho kopol. Tak asi tak, som überspokojný a happy že som nakoniec šiel do Miele :-)
Miele do každej domácnosti!

15.06.2011, 09:33 |
Conan Tak ať slouží ;-)
dobra volba, mam tohle miele uz par let, kvuli alergii jsem vzal medicair a jsem s tim max spokojenej.

15.06.2011, 12:35 |
Daryl (A)
tak 10k za vysavac mi uz prijde trosicku moc :)
2 Daryl: no ale podľa ohlasov a referencií to prežije aj 6 "klasických", takže investícia za to snáď stála :-)