Navštíveno 1853x

Nešlo odolat, nešlo ...
Hry nehraju už sakramentsky dlouho, počítač je stará kancelářská paštika, ale nemohl sem jinak, nemohl ...
Dojmy zatím žádné, jen sem to spustil.
Vře ve mě nostalgie, jak sem poprvé hrál Duke3D na Pentiu 120 a dokázal u toho strávit dny i noci.
Puštění po takovejch letech, ... ten pocit je prostě úžasnej! :)

07.06.2011, 20:35 |
Ravo | Upraveno: 2011-06-07 20:37:21
FOREVER!!!
P.S. - Shake it, baby! ;-)
Na svojí dobu to byla dobrá hra taky sem na tom ujížděl :D
Fake. Tahle hra neexistuje:-D
"It´s time to kick ass and chew bubble gum!!!" :)
Některý hlášky nezapomenutelný, jsem zvědavej, jestli původního Duka3D vůbec někdy některý FPSko, co se zábavnosti týče, překoná...

07.06.2011, 20:53 |
Arnie_one | Upraveno: 2011-06-07 20:55:43
Milhauzz:
Pentium jo, kdyz vyslel Duke Nukem 3D, tak o tomhle CPU sem si mohl zdat, kamarad kupoval co si pamatuju Pentium 60 za cca100tis.
Ja mel 386 DX40 :) a chtelo to min 486 a sezralo to i slaby 486 SX25 :)
Takze to jsou moje dojmy z prvniho dilu.
Já netvrdím, že sem ho hrál prvně, když vyšlo :)

07.06.2011, 21:01 |
dddd jo super hra

07.06.2011, 21:11 |
Kamil Duka 3D jsme pařili ještě na 5x86 133 MHz (můj první komp) přes sériovej kabel - neskutečný víkendový pařby :) Na Forever jsem fakt zvědavej.
Hail to the King, baby...
"jů vana dénc? :) zní mi to v uších pořád :-D

07.06.2011, 23:35 |
imax a co tepreve tohle ... pred mesicem sem to znova prosel :)
[ Link ]
Na Forever jsem čekal snad od 6.třídy na základce, kdy ho oznámily. A stále nic. DN Never spíš :D.
taky sem dneska v praci koukal kdyz na dvere vyhodily plakat ze to vychazi. bylo t am i datum ale to si nepamatuju:D
Tak pánové, včera sem tuhle gamesu asi hodinku zkoušel. Nuže ...
HW nároky:
Moje "horkovzdušná pistole" (Pentium IV @ 3,2GHz, GeForce 7600GS, 3G RAM, XP) to celkem ustála, v rozlišení 640×480 a i 800×600 (jako zamlada :))) celkem v pohodě, u vyšších rozlišení s malými detaily to ještě jelo, ale plynulost žádná. Každopádně mě to překvapilo, že se to dá spustit i na archaických strojích. Takže vlastně kdokoliv s nějakým CoreDuo a víš by si to vlastně mohl zahrát.
První dojmy:
Jako první po spuštění následuje video, jsou to vlastně pasáže ze staré gamesy v novém kabátě, potěšilo. Samotný gameplay začíná v demu na záchodech, i Duke se musí vychcat. Marně sem hledal ono číslo u pisoáru jak D3D, škoda, škoda ...
Pak sem to zkoušel chvilku hrát a zkoušel si nějak vzpomenout na starýho Duke3D a porovnávat. Grafika je jiná, aby ne, za těch pár let, ale je to Duke, jo jo, je to on. Hlášky sou nesmrtelný, vetřelci v podobě prasat zůstaly - sice se tak efektně nerozprsknou jako kdysi (jo holt gamesy jsou ve vývoji), ale strategie v podobě zanechání nepřátel zůstala.
Suma sumárum za hodinku hraní můžu konstatovat, že jde o mix FPS a jakési arkády, kde nebude nouze o srandu. Že by mě to ale nějak chytlo se říct nedá. Prvně za to může stroj, na kterým sem to gamesil a ten rozhodně měnit nebudu, na moje pičičandy v podobě prohlížení webu a vypalování CD stačí, druhak, starej Duke je prostě starej Duke a nemyslím si, že to něco jen tak překoná, nu a do třetice ... asi stárnu nebo co a hledám zábavu jinde :)
Tak sem si to zkusil, a až v zimě nebude na baráku co dělat, nebude lautr do čeho píchnout a najdou se opravodvé chvilky nudy, tak si to možná zase zkusím.
Ale kdo hrál starýho D3D, tak by si to měl zkusit.
Howgh :)

08.06.2011, 13:24 |
hanzz To jsem hrál kdysi na Macovi :)
Abych nezakládal nové téma. Existuje nějaká utilitka, pomocí které jdou spustit hry určené pro Mac OS na Windows? Vím, že obráceně to jde, ale jde to i takhle. Chtěl bych si na voknech zahrát Apeiron, který jsem kdysi na Macovi docela hrával, ale který jsem pro Windows nenašel.

08.06.2011, 22:27 |
Kesam Bejvávalo :( už nehruju vubec nic