Navštíveno 1019x

30.05.2011, 22:15 |
ivls mam dotázek, existuje vyhláška, která dovoluje použít nižší rychlostní index pneu, jak je ve VTP na zimních pneu?
[ Link ]
Jestli vyhlaska to nevim, ale vetsinou to je v TP vypsany jako alternativni obuti...
Spis to podle me uvadi zastopeni automobilky, jak nejaka vyhlaska ;)
jj, nekde to bylo.
zimni pneu smis pouzit s nizsim indexem, jen musis mit nalepku s upozornenim v zornem poli ridice, nebo info v boardcomputeru.
§ 21 odst. 2 vyhl. 341/2002 Sb
(2) V případě použití zimních pneumatik (M+S) s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, je nutno na tuto skutečnost upozornit dodatkovým označením formou nálepky, která musí být v zorném poli řidiče. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena.
...a urcite probehla novela, kde to misto nalepky muze strezit palubni PC. na vlasni voci jsem ji nekde videl :-)

30.05.2011, 22:44 |
ivls ve VTP, mám jen alternativy velikosti
ale rychlostni index jen H a zadna zminka o nejake jine moznosti

31.05.2011, 01:04 |
cuir a za nalepku v zornem poli ridice dostanes pokutu :D :D
tu nálepku jsem kdysi viděl u aut dovezených z německa. malá kruhová samolepka průměr cca 2cm. většinou byla nalepená rovnou na budíkách u tacho...

31.05.2011, 07:20 |
Komba Tak na tohle jsou ty samolepky:) já je občas vídam na autech a říkam si sakra k čemu to tam maj.A musím říct že bych netušil že se něco takového řeší zákonem.To jako někdo pozná že nemam mít T nebo H a na vlastnosti gumy to hraje velkej rozdíl?
konstrukce gumy je testovana na max rychlost + nejake procento, takze litat dlouhodobe po dalnici pres limit muze byt o hubu. zvlast, pokud uz ta guma ma neco za sebou.
v jakemsi casopisovem testu se cinska guma udajne rozletela po chvili snad pri +20kmh

31.05.2011, 19:22 |
ivls to .mycTD
dostacujici - dnes jsem se dival i do palubniho pocitace a ta moznost nastaveni max. rychlosti pro zimni pneu tam je
dekuji vsem