Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > smenka na pujceni penez

o Navštíveno 3507x o
o 30.05.2011, 13:43 | drebb
dotaz, budu pujcovat penize, tak by me zajimalo jestli mi staci mit podepsanou smenku (viz. nize) dotycnym co si ode mne pujcuje penize?

V Kuchaři dne 1.9.2006
Směnka na Kč = 25.000,- (slovy: dvacet pět tisíc korun českých)
Za tuto směnku zaplatím panu Václavu Kopalovi, datum narození 14.10.1964, bytem Malinová 25, Solopisky, PSČ: 228 32, dne 1.12.2006 na adrese Slunečná 18, Kuchař, PSČ: 119 76, částku 25.000,- Kč (slovy: dvacet pět tisíc korun českých) bez protestu.
Podpis Karla Nováka
místem podnikání Slunečná 18, Kuchař, PSČ: 119 76,
výstavce

o 30.05.2011, 13:52 | Milhauzz
Směnka může být v jakýkoliv podobě, jen v textu musí být "... tato směnka ...", jen název nestačí, takže bych řekl, že to máš v pohodě. Kdysi jsem se to taky zajímal, ale pak sem se na to rychle vyprdnul.
o 30.05.2011, 15:02 | CRK
:-))) Nejlepší je nepůjčovat. Teď jsem skoro po dvou letech chtěl po "bývalém kamarádovi" vrátit peníze, ty sice vrátil na několikátý termín, ale těch urážek, co jsem si při tom poslech... No, teď chodí na pivo beze mně, telefony mu neberu a už zásadně nepůjčuju!!!
o 30.05.2011, 15:11 | clown
prijde mi, ze mas blbe PSC :o))
o 30.05.2011, 17:29 | Midi34
dají se koupit v papírnicství sešit se směnkama předtištěné ( u nás za 17kč)

foto k příspěvku  od Midi34

o 30.05.2011, 17:48 | Mr.Scully
drebb - jak říká Midi34, nejlepší je koupit přímo v papírnictví formuláře za pár kaček a nemůžeš tam nic zvorat. Takhle na první pohled to vypadá dobře, ale na formuláři budeš mít třeba klidnější spaní :)

Jinak jako CRK - nepůjčovat. Zkusil jsem jednou a dopadl stejně špatně jako ostatní. Měl jsem sice směnku, ale zkusíš poslat na "kamaráda" exekutora? Měl jsem dost dilema. Nakonec jsem z něj ty prachy dostal, ale těch keců, urážek a zdržování... prej nedokážu pochopit, že mi to prostě vrátit nemůže, když nemá z čeho. To jsem opravdu pochopit nedokázal. Dneska bych nepůjčil nikomu kromě rodičů (a ti to fakt nepotřebují).
o 30.05.2011, 17:52 | fredy
hlavně při vyplňování je nutné dodržet pár věcí aby to nebylo napadnutelný, jako že to musí mít vypsané své údaje vlastní rukou, musí tam být uvedeno bez protestu, měsíc musí být uveden slovem, nikoliv číslem atd, lepší máš udělat klasickou smlouvu o půjčce a dát tam rozhodčí doložku, tím nic nepokazíš a je to lepší jako směnka, ale klidně můžeš mít obojí. nezapomenou ve smlouvě napsat i sankční podmínky, po jaké době neplacení mu může být půjčka sesplatněna, sankční úrok a penále atd. Mohl by jsi dopadnout že sice někomu půjčíš 25 tis a on ti je bude nedobrovolně splácet 2 roky a vrátí ti přesně to co si půjčil plus náklady na vymáhání atd... já používám pokuty v procentách za prodlenou splátku, např.: 3 dny po splatnosti 10% pokuta ze splátky, 10 dní po splatnosti 15% a 14 dní po splatnosti 20%. 15 den můžu celý dluh sesplatnit celý, připočítat i budoucí 20% pokuty a celé to chtít do 5 dní od vypovězení smlouvy - převzetí dopisu o vypovězení. Pak lze celý spor řešit přes rozhodčí soud s následnou exekucí atd atd... 25 tis není málo na to, aby se zanedbala jakákoliv věc. Sankce celkem drží platební morálku :)
o 30.05.2011, 17:55 | fredy
no a pro klid je ještě dobré podpis na smlouvě ověřit na poště nebo u notáře, kdyby chtěl někdo dělat blbosti, i předávání samotné částky buď s dokladem který zase podepíše že převzal, nebo ještě lépe převodem na účet
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4428 sekund.