Navštíveno 2251x

Netušíte někdo, zdali je možné na požádání si nechat po nákupu vozu z jiného regionu původní značky? Mám tak hezkou, že se mi kvůli tomu snad ani nevyplatí to auto přihlašovat a rád bych udělal cokoliv, aby tam ta hezká zůstala..
O_O: Trvalé bydliště do toho regionu :) Podle me to neudělaš, ja jsem musel nechat vymenit spz i i kdyz jsem likvidoval auto.. Nechal jsem ho ekologicky zlikvidovat(stredocesky kraj) a nez jsem to dosel dat na dopravak tak jsem si zmenil trvalák do Prahy a museli mi dat pak prazkou spz, respektive mi ji pani jen ukazala prez okynko a hodila ji do kybliku skartace.. Jak u debilu.. :(
Ale mel bych k spz taky jeden dotaz. Mám veterána(ale zatim pořád hlášený na dědu) s spz ADA xx-xx a chtěl bych aby mi zustala. Dá se to nějak kdyz mám trvalej pobyt na Praze? Dikec za radu :)

28.05.2011, 18:42 |
Pekys O_O: nech auto v odhlášce ;)
budu muset obdobnou značku už nikdy nedostanu :-D dneska se za ní platí desetitisíce

28.05.2011, 19:07 |
Pekys s autem v odhlášce jsem jezdil 2,5roku a při kontrolách žádnej problém. Jen jednou se ptal, vy to máte ještě v odhlášce? Tak jsem mu řekl že jo a bylo mu to jedno. Nejsou na to žádný sankce, takže pokud máš celej starej techničák na původního majitele, tak nevidim problém, proč bys na něj nemohl jezdit. Jen si to nech pojistit na sebe, aby ta zasrana kancelař pojistitelů neměla duvod te prudit.
Pojištěné už to samozřejmě je :) Já bych i zaplatil výpalné, ale aby mě značku XAA BB CC nechali.. Vypadá to fakt hezky.
Ses pirat silnic!!! :-)))

28.05.2011, 19:17 |
Pekys nj, hezký to je, ale na spz to nejezdí :) Jen počkej až tě někde natřou, a budeš jako Trpišovský, pirát se zaplacenou značkou :D
no to mám pocit, že se nestane :) nebot to je na takovém velmi specifickém autě.. :-D no ale to raději nebudeme rozvádět :-D
Kua hod sem foto auta i s tou spz a nedelej caviky:-)) a my ti pak reknem,zda se ta spz k nemu hodi :-)
Area51 > Však ADA je Praha, jen po staru. Podle mě si jí můžeš nechat, ale tohle ti řeknou na tom magsitrátě.
Party_boy: Jasný, je to Praha,ale právě stará, tak mi šlo o to jestli někdo neví jestli mi může zůstat nebo ne. Každopádně je jasný, že magistrá poví :) Dík

29.05.2011, 10:46 |
Pekys pěkný 16ky a bude to kočár :)
Já myslel že se žlutou rz jezděj jenom žluťáci :)
Area51 : měli by ti ji nechat. Mě tu starou při přepisu taky nechali
no já ji hlavně chci nechat na tom autě :-) jesli mi bylo rozumněno..
taky jsem překlašoval a kupoval jsem KOA xx-xx a nechali mi ji.
ooo tak to už se těším na zítra co mi řeknou na registru. Jestli mi budou chtít vzít tak budu velmi smuten ..
.... tak to prej nejde a spz mi vezmou.. a jí ji nedám a nedám a nedám. KAšlu na ně :-D nebudu to přihlašovat

30.05.2011, 10:28 |
gizmi Krasny kraviny mu radite, fakt skvele.. Tento tyden jsem nahlasoval jako prestupek do spravniho rizeni dva podobne co si mysleli ze neprihlaseni vozu je beztrestne :D Jeden v BMW 5tkove rady v tuzingu a druhe P407 be jedne znacky. Oba dva dostanou flastr d 50t, z 99% jak znam babky na spravnim to maji za 40t penez..takze jen tak dal radte lidem takove bludy, alespon bude ve statnim rozpoctu vice penez a vice lidi bez penez. PS: ted vazne - kdyz NEVIM JISTE, tak NERADIM!!!!!! Tusim ze je to §46 Z.c. 200/1990 Sb (o přestupcích) a spada to pod prestupky ve statni zprave.. Jinak Only_One = muj nejlepsi kamarad, takze snad jsem ho po ICQ varoval dostatecne..za to to opravdu nestoji..

31.05.2011, 10:07 |
bafis gizmi : BU BU BU, bez nahlasit i me, mam v odhlasce 2 auta, uz par let denne v provozu, x-krat kontrolovany a nikdy problem.....mozna to je tim, ze se jeste nenasel takovej aktivista jako jsi TY !!!
Preventivní ochrana nás hodných řidičů před těmi, co mají auto v odhlášce anebo nedej bože jim někde upadla RZ nebo SPZ :) Cítím se táááááááááákhle moc bezpečně :-D

31.05.2011, 10:32 |
bafis | Upraveno: 2011-05-31 10:35:32
mr.brain, Tvuj prispevek jsem nejak nepochopil, ale asi vis, ze kdyz je auto v odhlasce, tak je prakticky psany na me a je to i lehce dohledatelne....tak nevim ceho se bojis. Me jde jen o to, ze proste nehodlam platit statu vypalny za to, ze mam starsi auto, ikdyz je treba v lepsim stavu nez auta zanovni....penez tomuhle statu cpu uz tak dost, ale nikde nevidim ze by byli smysluplne pouzity, jestli teda pro nekoho neni smyslplnost v tom, ze cpou prachy netahlum a cikanum a sami sobe....takze asi tak ;-( Ty hodnej ridici :DDDD
a jakej je rodil mezi RZ a SPZ ??
bafis: nepoznáš ironii? :(((( :-D myslím, že auto bez RZ mne ohrožuje míň, než ten co mi nedá přednost... ;) Ale bránil ses hezky :-DDD
Státní poznávací značka je třeba to "ADA XX-YY" apod., kdežto registrační značka je např. "1AY 11-22" :) Prostě starý vs. nový čísla na autech (beztak tam jsou jen kvůli tomu, aby šlo snáz vybrat pokuty).

31.05.2011, 11:22 |
bafis v poho...jen cekam co na me vychrli mravokarce gizmi, jsem totiz nepritel statu, protoze nemam prihlaseny auto a za to budu tezce pikat !!!
no, tvoje prdel pozná středověk :)
gizmi: Takze ty nahlasujes nekoho, komu napari takovej flastr a ani nevis podle jakyho paragrafu?? Boha jeho, to sou dneska lidi.

31.05.2011, 11:49 |
bafis paragraf neni dulezity, havni je pocit uspokojeni...

31.05.2011, 12:32 |
Pekys gizmi: nějak to tam nemůžu najít, ty určitě budeš vědět co přesně by to mělo být, tak předem dík za odpověď.
Úplná znění - o přestupcích - 200/1990 Sb.
§ 22
Přestupky proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích
(1) Přestupku se dopustí ten, kdo v provozu na pozemních komunikacích
a) řídí vozidlo,
1. na němž v rozporu se zvláštním právním předpisem není umístěna tabulka státní poznávací značky (registrační značky) nebo je umístěna jiná tabulka státní poznávací značky (registrační značky), než která byla vozidlu přidělena,
2. jehož tabulka státní poznávací značky (registrační značky) je zakryta, nečitelná neb o upravena či umístěna tak, že je znemožněna nebo podstatně ztížena její čitelnost,
3. které je technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích 3d) tak závažným způsobem, že bezprostředně ohrožuje ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích,
b) řídí vozidlo nebo jede na zvířeti bezprostředně po požití alkoholického nápoje nebo po užití jiné návykové látky nebo v takové době po požití alkoholického nápoje nebo po užití jiné návykové látky, po kterou je ještě pod jejich vlivem,
c) řídí vozidlo nebo jede na zvířeti ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil požitím alkoholického nápoje nebo užitím jiné návykové látky,
d) se přes výzvu podle zvláštního právního předpisu3f) odmítne podrobit vyšetření, zda při řízení vozidla nebo jízdě na zvířeti nebyl ovlivněn alkoholem nebo jinou návykovou látkou, ačkoliv takové vyšetření není spojeno s nebezpečím pro jeho zdraví,
e) řídí motorové vozidlo a
1. není držitelem příslušné skupiny nebo podskupiny řidičského oprávnění,
2. byl mu zadržen řidičský průkaz3f) ,
3. není držitelem platného osvědčení profesní způsobilosti řidiče3g),
4. nemá platný posudek o zdravotní způsobilosti podle zvláštního právního předpisu3f) ,
5. pozbyl jako řidič, který je držitelem řidičského průkazu Evropských společenství, řidičského průkazu vydaného cizím státem, mezinárodního řidičského průkazu vydaného cizím státem, právo k řízení motorového vozidla na území České republiky,
f) při řízení vozidla
1. drží v ruce nebo jiným způsobem telefonní přístroj nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení,
2. překročí nejvyšší dovolenou rychlost stanovenou zvláštním právním předpisem nebo dopravní značkou v obci o 40 km.h-1 a více nebo mimo obec o 50 km.h-1 a více,
3. překročí nejvyšší dovolenou rychlost stanovenou zvláštním právním předpisem nebo dopravní značkou v obci o 20 km.h-1 a více nebo mimo obec o 30 km.h-1 a více,
4. překročí nejvyšší dovolenou rychlost stanovenou zvláštním právním předpisem nebo dopravní značkou v obci o méně než 20 km.h-1 nebo mimo obec o méně než 30 km.h-1 ,
5. nezastaví vozidlo na signál, který mu přikazuje zastavit vozidlo podle zvláštního právního předpisu3f) nebo na pokyn "Stůj" daný při řízení provozu na pozemních komunikacích osobou oprávněnou k řízení tohoto provozu podle zvláštního právního předpisu3f),
6. neumožní chodci na přechodu pro chodce nerušené a bezpečné přejití vozovky nebo nezastaví vozidlo před přechodem pro chodce v případech, kdy je povinen tak učinit podle zvláštního právního předpisu3f) , nebo ohrozí chodce přecházejícího pozemní komunikaci, na kterou odbočuje, nebo ohrozí chodce při odbočování na místo ležící mimo pozemní komunikaci, při vjíždění na pozemní komunikaci nebo při otáčení a couvání,
7. předjíždí vozidlo v případech, ve kterých je to podle zvláštního právního předpisu3f) zakázáno,
8. nedá přednost v jízdě v případech, ve kterých je povinen dát přednost v jízdě podle zvláštního právního předpisu3f) ,
9. vjíždí na železniční přejezd v případech, kdy je to podle zvláštního právního předpisu3f) zakázáno,
10. v provozu na dálnici nebo na silnici pro motorová vozidla se otáčí, jede v protisměru nebo couvá v místě, kde to není dovoleno podle zvláštního právního předpisu3f) ,
11. neoprávněně zastaví nebo stojí s vozidlem na parkovišti vyhrazeném pro vozidlo označené označením O 1 nebo neoprávněně použije označení vozidla O 1 při stání nebo při jízdě,
g) poruší omezení jízdy některých vozidel podle zvláštního právního předpisu3f) ,
h) porušením zvláštního právního předpisu3f) způsobí dopravní nehodu, při které je jinému ublíženo na zdraví,
i) porušením zvláštního právního předpisu3f) způsobí dopravní nehodu, při které je způsobena na některém ze zúčastněných vozidel včetně přepravovaných věcí nebo na jiných věcech hmotná škoda převyšující zřejmě částku 50 000 Kč,
j) při dopravní nehodě, při které byla způsobena na některém ze zúčastněných vozidel včetně přepravovaných věcí nebo na jiných věcech pouze hmotná škoda 50 000 Kč a nižší , neprodleně nezastaví vozidlo a neprokáže totožnost navzájem včetně sdělení údajů o vozidle nebo neohlásí dopravní nehodu policistovi nebo nedovoleně opustí místo dopravní nehody nebo se neprodleně nevrátí na místo dopravní nehody po poskytnutí nebo přivolání pomoci nebo po ohlášení dopravní nehody,
k) při dopravní nehodě podle písmene i) se dopustí jednání uvedeného v písmenu j),
l) jiným jednáním, než které je uvedeno pod písmeny a) až k), poruší zvláštní právní předpis3f).
(2) Přestupku se dále dopustí ten, kdo jako provozovatel vozidla nezná údaje o totožnosti osoby, které svěřil nebo přikázal vozidlo k řízení.
(3) Přestupku se dopustí učitel autoškoly, který
a) požil alkoholický nápoj nebo užil návykovou látku během provádění výcviku ve výcvikovém vozidle,
b) prováděl výcvik ve výcvikovém vozidle bezprostředně po požití alkoholického nápoje nebo užití návykové látky, kdy by mohl být ještě pod jejich vlivem,
c) prováděl výcvik ve výcvikovém vozidle, jestliže je jeho schopnost k vykonání učitele autoškoly snížena v důsledku jeho zdravotního stavu,
d) se přes výzvu podle zvláštního právního předpisu3f) odmítne podrobit vyšetření, zda při provádění výcviku nebyl ovlivněn alkoholem nebo jinou návykovou látkou, ačkoliv takové vyšetření není spojeno s nebezpečím pro jeho zdraví.
(4) Pokuta od 25 000 Kč do 50 000 Kč a zákaz činnosti od jednoho roku do dvou let se uloží za přestupek podle odstavce 1 písm. c), d), e) bodů 1 a 5, a písm. h).
(5) Pokuta od 10 000 Kč do 20 000 Kč a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku se uloží za přestupek podle odstavce 1 písm. b) a podle odstavce 3.
(6) Pokuta od 5 000 Kč do 10 000 Kč se uloží za přestupek podle odstavce 2 a podle odstavce 1 písm. f) bodu 11.
(7) Pokuta od 5 000 Kč do 10 000 Kč a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku se uloží za přestupek podle odstavce 1 písm. a), písm. e) bodů 2 až 4, písm. f) bodů 2, 7, 10.
(8) Pokuta od 2 500 Kč do 5 000 Kč se uloží za přestupek podle odstavce 1 písm. f) bodů 3, 5, 6, 8 a 9, písm. g), i), j) a k) ; pokuta od 2 500 Kč do 5 000 Kč a zákaz činnosti od jednoho měsíce do šesti měsíců se uloží tomu, kdo tento přestupek spáchal v období dvanácti po sobě jdoucích kalendářních měsíců dvakrát a vícekrát.
(9) Pokuta od 1 500 Kč do 2 500 Kč se uloží za přestupek podle odstavce 1 písm. f) bodů 1 a 4 a písm. l).
(10) V blokovém řízení
1. lze uložit pokutu do 2 000 Kč za přestupek podle odstavce 1 písm. l),
2. se uloží pokuta 1 000 Kč za přestupek podle odstavce 1 písm. f) bodů 1 a 4,
3. se uloží pokuta 2 500 Kč za přestupek podle odstavce 1 písm. f) bodů 3, 5, 6, 8, 9 a písm. g),
4. se uloží pokuta 3 000 Kč za přestupek podle odstavce 2.
(11) Přestupek, za který se podle tohoto zákona ukládá zákaz činnosti, nelze projednat v blokovém řízení.
(12) Od uložení sankce podle odstavců 4 až 11, s výjimkou odstavce 10 bodu 1, nelze v rozhodnutí o přestupku upustit.
§ 23
Ostatní přestupky na úseku dopravy a přestupky na úseku silničního hospodářství
(1) Přestupku se dopustí ten, kdo
a) úmyslně zničí, poškodí, znečistí nebo neoprávněně odstraní, zamění, pozmění, zakryje, přemístí nebo umístí návěstidlo, signální nebo návěstní znak, signální nebo návěstní zařízení, informační zařízení pro cestující, vyvěšený jízdní řád, označení zastávky veřejné dopravy nebo jiného dopravního zařízení anebo neoprávněně používá takové zařízení,
b) provozuje nepovolenou nebo zakázanou činnost v ochranném pásmu pozemní komunikace nebo v územním obvodu vnitrozemského přístavu,
c) nesplní povinnost uloženou správním orgánem ke zdolání mimořádně naléhavých přepravních potřeb,
d) provozuje dopravu bez povolení nebo poruší povinnost stanovenou zvláštním právním předpisem pro provozování dopravy,
e) porušením povinnosti stanovené zvláštním právním předpisem ohrozí bezpečnost nebo plynulost nebo plavebního provozu nebo způsobí v takovém provozu dopravní nehodu,
f) poruší povinnost stanovenou zvláštním právním předpisem pro dopravu nebo přepravu nebezpečných věcí,
g) úmyslně naruší činnost sdělovacího nebo zabezpečovacího zařízení,
h) jako řidič vozidla při kontrole není držitelem dokladů, předložil neplatný doklad nebo nepředložil doklady požadované zvláštním právním předpisem, nevede stanoveným způsobem záznam o době řízení, bezpečnostních přestávkách a době odpočinku, záznam o provozu vozidla nebo nedodržuje stanovené doby řízení, bezpečnostních přestávkách a době odpočinku, nepředložil záznam o době řízení, bezpečnostních přestávkách a době odpočinku nebo záznam o provozu vozidla požadovaných zvláštním právním předpisem,
i) při přepravě nebezpečných věcí podle právního předpisu nemá řádné osvědčení o zvláštním školení řidiče, nezajistí označení vozidla, není vybaven podle právních předpisů povinnou výbavou, poruší zákaz nakládky a vykládky stanovených nebezpečných věcí na veřejně přístupných místech, přepravuje ve vozidle osoby způsobem odporujícím právním předpisům, poruší ustanovení o zastavení a stání vozidel a o dozoru nad vozidly při parkování nebo nedodrží trasu, pokud je předepsána,
j) užívá v silničním provozu vozidlo označené nebo vybavené způsobem zaměnitelným s vozidlem taxislužby, ačkoliv toto vozidlo není zařazeno v evidenci vozidel taxislužby, nebo nabízí přepravní služby způsobem s taxislužbou zaměnitelným, ačkoliv není osobou, na jejíž jméno je vydán průkaz způsobilosti řidiče taxislužby,
k) až n) zrušeny
(2) Za přestupek podle odstavce 1 písm. a) až h) a písm. u) až z) lze uložit pokutu do 5 000 Kč, za přestupek podle odstavce 1 písm. j) až t) pokutu do 10 000 Kč a za přestupek podle odstavce 1 písm. i) pokutu do 15 000 Kč; zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku lze uložit za přestupek podle odstavce 1 písm. c), f), k) a s).
(3) V blokovém řízení lze uložit za přestupek podle odstavce 1 písm. i) a t) pokutu do 5 000 Kč.
(4) Přestupek, za který lze uložit zákaz činnosti, nelze projednat v blokovém řízení.
no akorát ono to bude spíše zde co měl namysli - tj
§ 46
Ostatní přestupky proti pořádku ve státní správě a přestupky proti pořádku v územní samosprávě
(1) Přestupkem je porušení i jiných povinností, než které jsou uvedeny v § 21 až 45, jestliže jsou stanoveny zvláštními právními předpisy včetně nařízení obcí, okresních úřadů a krajů.
(2) Přestupkem proti pořádku ve věcech územní samosprávy je porušení povinností stanovených v obecně závazných vyhláškách obcí a krajů vydaných na úseku jejich samostatné působnosti.
(3) Za přestupek podle odstavců 1 a 2 lze uložit pokutu do 30 000 Kč.
2a) Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů.
3a) Například § 2 odst. 1 písm. g) zákona č. 388/1991 Sb., § 88a zákona č. 114/1992 Sb., § 34e odst. 6 zákona č. 100/2004 Sb.
3d) § 37 zákona č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla), ve znění zákona č. 307/1999 Sb.
3e) Zákon č. 56/2001 Sb., ve znění pozdějších předpisů.
3e) Nařízení Rady (EHS) č. 3821/85 o záznamovém zařízení v silniční dopravě, ve znění pozdějších předpisů.
3f) Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů.
3g) Zákon č. 247/2000 Sb., o získávání a zdokonalování odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel a o změnách některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů.
3j) § 8 odst. 5 zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů (zákon o vodovodech a kanalizacích).
3k) Zákon č. 274/2001 Sb.
4) § 13a obchodního zákoníku.
5) § 27 až 38l obchodního zákoníku.
6) § 8 až 11 obchodního zákoníku.
7) § 28 zákona č. 285/2002 Sb., o darování, odběrech a transplantacích tkání a orgánů a o změně některých zákonů (transplantační zákon).
8) § 20 zákona č. 285/2002 Sb.
9) § 8 zákona č. 164/2001 Sb., o přírodních léčivých zdrojích, zdrojích přírodních minerálních vod, přírodních léčebných lázních a lázeňských místech a o změně některých souvisejících zákonů (lázeňský zákon).
10) § 16 odst. 3 zákona č. 379/2005 Sb., o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami a o změně souvisejících zákonů.
12) § 5 odst. 6 zákona č. 216/2002 Sb., o ochraně státních hranic České republiky a o změně některých zákonů (zákon o ochraně státních hranic).

31.05.2011, 13:28 |
Pekys Možná si myslel tohle:
(1) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že
a) v rozporu s § 6 odst. 1 a 2 nepřihlásí k registraci silniční motorové vozidlo nebo přípojné vozidlo, které hodlá provozovat na území České republiky,
b) jako provozovatel silničního motorového vozidla nebo přípojného vozidla v rozporu s § 7 odst. 2 neumístí na vozidlo tabulku s registrační značkou,
d) jako provozovatel silničního motorového vozidla nebo přípojného vozidla provozuje vozidlo, které je podle § 37 technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích,
(2) Za přestupek podle odstavce 1 písm. c) lze uložit pokutu do 10 000 000 Kč, za přestupek podle odstavce 1 písm. e) lze uložit pokutu do 5 000 000 Kč, za přestupek podle odstavce 1 písm. f) lze uložit pokutu do 500 000 Kč a za přestupek podle odstavce a), b), d) lze uložit pokutu do 50 000 Kč. V blokovém řízení lze uložit pokutu do 5 000 Kč.
a § 6
(1) Každý, kdo hodlá provozovat na území České republiky silniční motorové vozidlo a přípojné vozidlo, je povinen tato vozidla přihlásit k registraci na předepsaném tiskopisu u příslušného obecního úřadu obce s rozšířenou působností, s výjimkou osob, jejichž pobyt na území České republiky netrvá déle než 185 dnů v příslušném kalendářním roce, (dále jen "žadatel").
(2) Povinné registraci podle odstavce 1 nepodléhá pracovní stroj přípojný (vozidlo patřící do kategorie S podle přílohy tohoto zákona), který je účelově a technicky určen pro práce v zemědělství; toto vozidlo lze však registrovat na žádost vlastníka. Na vozidlo nepodléhající registraci se nevztahují ustanovení § 38 odst. 1 písm. b) až f) a § 39.
Toto se ale jedná prvostní registrace vozidla v ČR, nikoliv přehlášení na jiného vlastníka.
Pochopil jsem správně, že Gizmi, coby zaměstnanec státu, tedy člověk placený lidmi z jejich daní, koná PROTI těm co ho platí? A pak s klidným svědomím a čistou hlavou večer co večer usíná a ráno se v pohodě budí a s úsměvem kráčí do práce? Teda na to bych žaludek neměl...... Kurva, zlatá monarchie.....
s usmevem asi nekraci, bo ho beztak sere vyse mzdy.
hele já Gizmiho fakt dobře znám, a zorvna on je ten typ policisty, co se snaží řešit přestupky normálně s rozuměm a psal to sem jako varování co může být... Můžeme sem asi psát cokoliv a citovat mraky §, nicméně fakt je ten, že nedokončený polopřevod není uplně norální, ale v principu jde o to, že postih za polopřevod nedokončený může přijít. Dlouho se to neřešilo a do budoucna to může být průšvih.
Tak se na něj nezlobte. V tomhle za nim stojím a myslím si, že to je policista na svém místě bez ohledu na jeho plat a není to výhružka - pouze konstatování a varování
"Tento tyden jsem nahlasoval jako prestupek do spravniho rizeni dva podobne co si mysleli ze neprihlaseni vozu je beztrestne :D Jeden v BMW 5tkove rady v tuzingu a druhe P407 be jedne znacky. Oba dva dostanou flastr d 50t, z 99% jak znam babky na spravnim to maji za 40t penez.."
O_O: Můžeš se zlobit nebo nemusíš, ale tohle mi opravdu jako jednání PRO lidi nepřijde, zato PROTI nim jednoznačně.... možná by stálo za to sem napsat, jestli je nahlásil až poté co je telefonátem či dopisem vyrozumněl o hrozícím postihu, zda na to nedbali a neřešili to dál, kolikrát je kontrolovala hlídka PčR a vytkla jim ten polopřevod, kolikrát to vadilo na STK, atd.... ale kupříkladu představa, že - podobně jako lidi v pojišťováckém fondu - sedí u bedny, hledá problémy a zásobuje jimi dámy v kanceláři správních řízení aby se stát napakoval, ta je velmi tristní. Představa, že nějaký vzácný a zajímavý povoz přivezu v polopřevodu dom, např. po dvaceti letech jeho shánění a vynaložení nákladů ve výši menší hypotéky z nichž jsem přes polovinu odevzdal státu na daních a budu na něm potřebovat rok dělat než ho vůbec budu moci představit úřednické byrokracii na evidenční kontrole, která stejně nic neřeší(zase jen úřednický úkon a tahání peněz z kapsy) a za tuto mou snahu a práci mě stát odmění složenkou na 40.000 CZK za nedohlášení vozidla do 10ti dnů od převodu, to se fakt zkousnout nedá.....
Nedokonceny poloprevod je ZCELA moralni a spravny. Naopak mi prijde zcela nemoralni a zbytecny ten polatek.

31.05.2011, 16:25 |
party_boy | Upraveno: 2011-05-31 16:26:59
Tak to ekovýpalný je fakt chujovina. Jen tahat z lidí prachy. Spíš třeba měli paušálně zvednout přepis na 15 - 20 kil. Za pár let by na tom vydělali víc než na těhle ekohovadinách. Stejně už má hafo aut tu daň zaplacenou, lidi s tim buď vyjebávaj pomocí invaldiů nebo prostě jezděj v tý odhlášce. Já patřim k těm, který to zacálujou, protože mam prostě lepší pocit z toho, když je to na mě napsaný.