Navštíveno 1033x

vůbec se v tom neorientuju mam nabídku jít pracovat k jednomu známému ale podmínka je na žl vycházelo by to nějak na 25000 měsíčně kolik se z toho musí odečíst na všechny ty platby dík

27.05.2011, 11:37 |
JR pocitej cca 18k cistyho
Hele ja dělal na živnost ještě cca před 2 rokama a platil jsem si to uplny minimum zdrav. i socialku a myslim že dohromady to vychazelo nějakejch +- 3500,-kč. Kolik je to ted nevím.

28.05.2011, 07:42 |
JR Jeste musis platit dane ;)
cca: soc. 1700,- zdrav. 1600,- + daně, záleží, kolik bys dal taky na výdaje - PHM třeba, nákup NTB, za účet tel. (to musíš mít ale fakturu na IČ), drobné kancelářské potřeby apod., za nákup nářadí třeba, dejme tomu 40 tis. za rok. Taky záleží, jaká oblast podnikání to je.
Hodil jsem to takto hrubě do DP pro r. 2010 a daň cca 20.000,-:
výdělek - socka - zdrav. - náklady - daň = příjem
300000 - 20.400 - 19.600 - 40.000 - 20.000 = 200.000,-

28.05.2011, 11:36 |
Lubak Taky záleží jestli budeš pracovat pouze na ŽL, nebo zůstaneš zaměstnán i někde jinde- jednoduše zdravotní a sociální za tebe zaplatí tvůj zaměstnavatel a ty budeš pdonikat na ŽL tak zaplatíš jen daňě
Z daní mi ještě cca 1500,-kč vraceli:-)
Honcke: To tedy nic moc, mě první rok vraceli 8 a druhý 6,5 :-) teď už jsem zase závislák, ale jinak to bylo docela v pohodě :-)
Jinak nezáleží jen na ŽL, ale na těch dalších věcech co tu jsou zmíněné.
"Z dani mi jeste vraceli"
Tohle nejak nepobiram :o) Jako ze zaplacenych zaloh, nebo z ceho? :o))
no pracoval bych jen u něj proto počítam jestli se to vyplatí měl bych dejme tomu těch 25000 -3500,- ale nevím jak se postupuje dál jak to funguje on by mě psal asi faktury a z toho bych ještě odváděl daň + nějaká účetní no nevím jestli do toho jít
Faktury pises Ty jemu...
Fakturu si napises sam, a pokud to bude prijem v takove vysi, tak neni problem uplatnit dan pausalem, pak je to jednoduchy a zadny dane neplatis ;) Alespon pokud mas odecet 60%, to je podle druhu zivnosti, na to jukni kolik by jsi si mohl odecist pausalem. A danovy priznani je vec 5ti minut na pocitaci ;)
Nechci kecat, ale zrovna tyhle obory maji pausalni odecet 80% ne? Pokud jo, tak je to maximalni pecka a zadny dane Te necekaji i pri dvojnasobnym platu :o) Akorat socialka se vypocitava podle vydelku...