Navštíveno 2294x

Tohle tema je uz hodne OT, ale treba se tu nekdo najde s dobrou zkusenosti :) Uz asi 5 tydnu me boli v krku, zadny kasel nic. Dostal jsem antibiotika, pak byl na par dni klid, ale pak to zaclo nanovo a ted se toho nemuzu nijak zbavit :( Za doktorem znova nejdu, dal by mi antibiotika jako vzdy. Za tu dobu mam v sobe dve baleni Coldrexu, tunu cesneku a plno vitaminu a zadny vysledek. Jen se bolest zmirni na nejekou dobu a pak zas propukne... Cim to vylecit??

17.05.2011, 09:21 |
Conan Zkus JOX sprej, je to jód a stříkáš si to do krku. Mě pomáhá. Jinak doporučuji česnek, cibuli, citrón a med (přírodní antibiotika).
Zkus jinyho doktora, jiny atb... moc bych si s tim nezahraval.
každé ráno slivku ..
jako Tap: doktor, stěr, rozbor, zjistit příčinu
Nebudu slaboch, zajdu za doktorem,
ten by měl nejlíp vědět, jak na tom jsem!
Prohlíd mě, proklepal, a pak zved zrak,
řekl mi smutně "Chlape, to máte tak...
...pevně se držte já řeknu vám,
je to ta nejhorší nemoc, kterou znááám!!!"
No, která??? :-D

17.05.2011, 09:27 |
Pekys A nemáš to z alergie? Já to měl teď asi 3 týdny, a díkybohu už to svinstvo odkvetlo.
slivovice taky pomáhá, desinfikuje.
Tak s timhle se trapim uz mesic, resp. tyden jsem mel klid a pak se mi to vratilo. Dle meho bude potreba vyter z krku, nechat kultivovat a zjistit presnou pricinu, na kterou nasadi presne dana atb. Ja osobne pockam, jestli se mi to vrati potreti (zatim se to mirne kazdy den lepsi) a pak pomazu k doktorovi.

17.05.2011, 09:28 |
nome | Upraveno: 2011-05-17 09:31:27
měl jsem podobný problém pár let zpátky, obvoďačka mě cpala anitibiotikama, chvilku byl klid a za 2 tydny zas. Táhlo se to skoro pl roku.
Nakonec sem sel k jinemu doktorovi ten mi udlale vyter z krku nasel nejakeho streptokoka nebo co.
Dostal jsem specialni prasky na tohohl ekonkretniho bacila a musel sem hodne kloktat.
Doporucil mi kombinovat jox a slivovici :-) tzn prez den normal kloktadlo a vecer slivovice. Po tydnu byl klid a to uz naporad. Takze k doktorovi urcite zajdi ale asi k nejakemu jinemu.
mě přijde, že dneska když si doktor není jistej, tak předepisuje antibiotika. coldrex na tohle si myslím nezabere, jak už tu někdo psal, výtěr z krku. zkusil bych třeba i nějaký volně prodejný prášky na alergii- mám pocit, že snad claritin je volnej nebo nějaké omezené množství zyrtecu.
antibiotika je až to poslední, to ti z těla vymlátí i to co nemá.

17.05.2011, 10:05 |
dolph já měl tohleto cca 3 roky nazpět. a nakonec to byla spála.. 10dnů každé ráno injekce do prdele. to jsem byl poprvé v životě řádně opíchaný :)

17.05.2011, 10:16 |
Lumík Nu já bych to ptactvo nestrkal tak hluboko do krku :D
Nu na angínu by ty antibiotika asi zabrala, přikláněl bych se k alergii.
Já bych to tipoval jako nome na nějakýho streptokoka nebo tak něco. Ale rozhodně bych to nepodceňoval. Kamarád (35 let) začal trochu chraptět a teď bojuje o život s rakovinou hrtanu (tuším) - podle doktora přišel o tři měsíce později, než měl. Já radši lezu k doktorovi s každou netypickou kravinou.
jo tak to seš ty ten "tuberák", kterýho tu nahánějí 2 měsíce policajti :-D
no hele doktorka a ty výtěry -> ať tě léčí přesně..
já si vždycky vezmu flašku, dám do ní tak pul litru slivovice, pár lžic medu, nakrájím několik citronů, hřebíček a nastrouhám zázvor. Nechám přes noc aby se to hezky rozpustilo. Přes den řídím tak jen cucám neo-angin a jak dojedu domů tak začnu po trochách popíjet tohle a bylinkovej čaj a většinou během pár dní jsem v pohodě ...
ale pokud už jsi měl antibiotika a nepomohlo to tak bych asi taky zašel znovu k doktorovi ...

17.05.2011, 14:08 |
Tomas ja som to mal tiez,stale ma bolelo v krku, sopel a mal som stale pocit, ze mi zacina chripka. Nakoniec to bola alergia, beriem Zyrtec a mam pokoj.

17.05.2011, 15:29 |
koren muze byt milion veci, treba se tak projevuje i prvni stadium HIV. teda ne ze bych to nekomu pral...
Jo kamo, ja na tohle musel cucat čípky do <> nic moc prijemnyho ale za 4dny parada.

17.05.2011, 17:10 |
JP Dobral jsi ty antibiotika tak jak byly předepsaný?
Antibiotika jsme dobral jak jsem mel. Vcera jsem se teda stavil u doktora aby mi udelal vyter krku, tvaril se jako ze to nema smysl... Rekl ze to angina neni a vic nic. Mam cekat na vysledky, ty budou mozna v patek. Potom mi napise nejaky leky. Odpoledne skocim do lekarny pro JOX a zacnu kloktat a lecit se dle mistmich rad :) Tim dekuju vsem co prispeli :) A alergii nemam.
GooGoo: S tou alergií jseš si jistej? Bolest je nejhorší ráno?
Tuner2: jj bolest je nejhorsi rano po probuzeni. V prubehu dne se to trochu zlepsi. Doktor se k alergii nevyjadril. A nikdy jsem nebyl alergickej.
Echynacei ted beru, ale v podobe prasku.
GooGoo: Tchyně čekatelka :-) je doktorka na plicním a alergologii a alergie se klidně může objevit i v 50ti a může být dnes na cokoliv od pylu počínaje, přes roztoče, potraviny, prací prášky, sprchové gely atd. atd. konče.
PlusOne: žízeň!!!
...zkusil bych jiného doktora...