Navštíveno 1852x

15.05.2011, 00:22 |
hawai čauves, potřebuju poradit jestli jste někdo neřešili dovolenou v egyptě podobně jako já, tj:
termín-někdy v srpnu, nejspíš hurgada, all inclusive, do 15 min od centra, hotel přímo u pláže, cena do těch 15 za osobu.
zatim jsem našel tyhle 2 hotely, ale kdyby jste měl někdo ještě nějakej návrh, budu happy :-)
[ Link ] [ Link ]
taky něco takového budu řešit, ale já to vždycky řeším týden před dovolenou a zatím jsem vždycky někam jel
To bys byl blázen kdybys jel do 3 hvězdy hotelu v egyptě za tyhle peníze.Navíc nevim jestli srpen je dobrá doba na navštívení panují tam pro evropana hodne vysoké teploty. Vyplatí se spíš počkat a pak si najít nějakej lastminutek,zbytečnost kupovat egypt několik měsíců předem,tou sou vyhozený prachy.je toho do egypta vždy mraky,koukni na eximtours.cz,seženeš v poho za 10 tis 5 hvězdu hotel all inclusive. Jezdim jedině od nich a vždy vše v poho a maj to nejlevnější :) Kámoš se ted zrovna vrátil z Maroka, stálo ho to 6990 se všim a byl v 5 hvězdě,ten si to nemoch vynachválit :)
co se týče těhle arabskejch zemí tak tam bych už asi nejel,jediný co maj pěkný je moře. V tomhle termínu bych zvolil spíše něco jinýho. Třeba řecko,to je uplně vo něčem jinym a když už do toho egypta tak ne v srpnu ale v zimě :)

15.05.2011, 09:42 |
Atrey taky jedu raději v zimě, tyhle vánoce a silvestr byly super a teplota byla taky v pohodě, jěžíšek taky přijel :)

15.05.2011, 09:42 |
Atrey

15.05.2011, 10:44 |
AR hawai: tak ty tritony znam osobně. my sice bydleli v Triton Empire, ale Triton Empire Beach byl s nim propojen, tam sme meli obedy a plaz. cca 5min chuze.
no plaz celkem usla, ale jezdi tam evropani takze delaj bordel. more u plaze ale bohuzel vymezeno moly a skalami, takze ma tak cca 50. do centra no problemo, to sme chodili pesky na ty jejich bazary a pokud chces primo do centra do sakaly tak no problemo tagem za par drobaku tusim to stalo padika czk
Do Egypta i Tunisu bych jel jen do 5*. 3* za tuhle cenu je nesmysl... Přesně jak ti psal Verano. Je toho tuny a taky bude, proto lastminute je bez problému a buď budeš mít za tu cenu 5*, nebo za 3* ušetříš 3k za osobu a možná ještě víc...
Jo a v srpnu bych tam teda taky nejel. Chcípneš vedrem! Já byl na začátku června a 38 ve stínu...

15.05.2011, 15:19 |
hawai | Upraveno: 2011-05-15 15:22:18
díky chlapy, egypt znám, už jsem párkrát byl, takže vim jak to tam chodí, ale nikdy jsem narozdíl od letoška neřešil cenu, letos chcem s přítulí vyrazit, koukali jsme po itálii, španělsko atd. a zjistili jsme že ceny jsou úplně stejný, takže chcem spíš egypt, přítule tam ještě nebyla tak aby se podívala taky jinam než itálie. že v srpnu bude vedro vim, ale termínama jsme se prostě jinak nesešli, takže připadá v úvahu jen srpen. jak je to s kvalitou hotelů taky vim, vim že si tam ty hvězdičky malujou jak se jim chce, proto mě taky zajímaj nějaký osobní zkušenosti třeba jako 10:44 | AR :-) a pokud teda řikáte že je lepší lastminute, tak si nechám rád poradit :-) třeba i kde kdo byl a jaký to je cena-kvalita. chci přítuli pak vytáhnout i do hurgady aby viděla jaký to tam narozdíl od evropy je, takže i proto chci něco blízko a ne třeba 20 km daleko
já byl celý srpen v káhiře :D pěkný teplíčko

15.05.2011, 16:32 |
AR hele co se týká hvězdiček jak tu nahoře píšou...záleží co od te dovolené čekáš. Buď to co 90% turistů a to válení šumek u vody na pláži a celou dovolenou fugovat ve stylu hotel-plaž-hotel tak to se fakt koukni po tom co má těch hvězd víc
my od dovolené tam čekali mnohem víc a hotel byl pro nás jen místo k přečkání noci, jinak sme byli furt někde, ať už pláže nebo výlety po hurghádě a pak ty doprovodné. Ten triton ve kterém sme byli měl sice 4 hvězdy ale nebylo si nač stěžovat, pokoje čisté, každý den to tam maník solidně vyčistil, pokoj, koupelka, postel a ještě nám dělal překvápka z nových ručníků - různé origami ;) Snídaně a večeře jsme měli v tomhle hotelu a no problemo, all in bufac, jidlo jake tam je už asi znáš. Obědy jsme pak měli právě v tom cos tady postnul a taky pohoda.
Jinak v tom beach resortu klasika nějaké menší bazény, bublinky, každý den nějaký animační program atd. Ta pláž co tam byla tak nám na vykoupání stačila.
Pokud chcete jít na nějaký bazar tak taky no problemo, jak jsem psal ty hotely byly od sebe cca 5min chuze a ten náš bych skoro vedle, takže dalších 5min chůze a můžeš nakupovat nové hadry, boty ;) my tam byli skoro každý večer jen tak se projit a nechat se oblbovat nabídkama ;) A pokud chceš tu sakalu tak buď si uděláte výlet pěšky a nebo to tago za pár šupů.
Jo a byli sme tam na přelomu srpen/září, vedro solidní ale přežili jsme ;)

15.05.2011, 17:37 |
tesil Jako vsichni....Zvlast letos je nesmysl kupovat Egypt dopredu. a uz vubec ne 3 hvezdy. 4 je minimum a to jen u nekterych, jinak 5.

15.05.2011, 21:25 |
M.a.R.i | Upraveno: 2011-05-15 21:29:11
Já byl v Egyptě jenom jednou a to před dvěma roky v letovisku cca 60km jižně od Hurghady,jmenovalo se to Safaga. Hotel Shams Safaga
[ Link ] . Byli jsme tam s přítelkyní na přelomu říjen/listopad a už docela nepříjemně foukal přes den vítr. Dalo se to vydržet, ale chvilkama na pláži byla kosa. Hotel slušnej, čistota ušla, ale kvalita úklidu na pokoji nic moc. Přišlo mi, že celý patro čistí jedním hadrem. Podlaha byla taková mastná, místama v koupelně plíseň ve spárách, ale nic hroznýho. V noci jsem čas od času zahlídly venku potkana/krysu a vůbec se ty potvory nebály :). Jednou v noci jsme viděli jak chodí v jídelně týpci v plynových máskách a postřikujou jídelnu, nejspíš kvůli hmyzu. Jídlo bylo luxusní, velkej výběr, akorát mi tam chyběly mořský speciality. A vadilo mi jejich pečivo, rvou do toho nějaký nepříjemný koření.
Na výletě jsme byli v Luxoru (největší zážitek), ve chrámu vytesaným do skály, v údolí králů (největší zklamání, pouze několik vykopanejch sklepů s oprejskanýma zděma. Pak na čtyřkolkách v poušti v rádoby domorodý vesnici. Nejhorší je, že u všech větších památek je ulička smrti, kterou musíš projít, když odcházíš. Tam na Tebe naskáče milion bakšišáků a div Tě neroztrhaj. Platili jsme si ty výlety přímo v hotelu u cestovky, ale na ulici se dají sehnat za 1/2 až 1/3 a někdy je to větší zážitek. Na čtyřkolce ti dovolí větší rychlost a můžeš se trošku vzdálit. Ale na hotelu nás strašili, že zájezdy z ulice nejsou pojištěný a když se nám něco stane, tak jsme v prdeli. Ale slyšel jsem už spoustu kladných ohlasů, tak příště to asi risknu.
Nejvíc mě v Egyptě štvali bakšišáci, jsou snad všude a neskutečně otravný. Od známých jsem slyšel názor, že je lepší jet od německý cestovky. Ceny jsou prý o něco menší a kvalita mnohem lepší. Jak jídlo, tak ubytování a navíc si německý cestovky vybírají pečlivě hotely, kde nebudou bakšišáci.

15.05.2011, 21:33 |
M.a.R.i | Upraveno: 2011-05-15 21:40:08
Jinak u cestovky nám nedoporučovali Hurghadu, prej je to tam už strašně turisticky vyžilý. Slyšel jsem kladný ohlasy na letovisko sharm el sheikh, ale zase je to hodně z ruky a jen tak se asi nikam nepodíváš. V Egyptě mě zarazila špína a smetiště na pouštích. Je vidět, že ta země už je hodně turisticky vyžilá. Nejvíc mě zarazil policajt, co hlídal v Luxoru nově nalezený podzemní prostory, který ještě nebyly prozkoumaný. Nabídnul nám za bakšiš vstup a odlomky ze soch.
Taky bych se přidal s dotazem a zajímali by mě nějaký hezký letoviska a typy na výlet. Chtěl jsem je do káhiry ale to bylo snad 10h tam a 10h zpátky, letecky to bylo za pálku.
A jestli je pravda, že je lepší jet s německou cestovkou.
Celkově mám z Egypta rozporuplný pocity a nevím jestli tam jet znova. Největší zážitek byly památky, čistota moře a podmořskej život. Ale na druhou stranu zničená země, kde je samej bordel a bakšišáci :).
Přemýšlím o Řecku, prý jsou nejlepší ostrovy, ale tam asi cena za all inclusive bude trošku jinde.

15.05.2011, 22:31 |
mourl Doporučím ti hotel kousek od Hurghady.
[ Link ] My jsme byli minulý rok s Blue Stylem...a bombice.Autobusem je to kousek do Luxoru výborný.Do Káhiry jsme letěli, to byl ještě větší mazec (nebylo to ve finále ani tak drahý, protože Luxor jsme k tomu dostali zadarmo).Navíc jsme byli jediný co letěli, tzn. Egyptská průvodkyně co uměla výborně česky,řidič a auto jenom pro nás.
Ten hotel má výhodu že má i doktora 24h denně k dispozici přímo v areálu a je uplně v pohodě :-))
Já bych tam jel klidně znovu....
my byli v roce 2007 v červnu v hurgadě - hotel hilton, ale pozor je jich tam víc, musíš fakt ten "orig" hilton. 5-5+ hvězd. 3 hvězdy fakt nee, to poznáš na všem. moře krásný čistý, jen občas nějaká medůza :) ten hilton měl hlavní budovu - pro důchodce a rodiny s dětma, mladý páry dávali do krásných nových chatek. 5-7 chatek mělo svůj bazén :) super soukromí, jen na jídlo dojdeš do hl. budovy.. jinak v 8 ránoí už horko jako prase a sluníčko zapadá cca 19:00. hledal bych hotel s více bazénama, protože to je na večer super odreagování od moře. navíc dražší hotely nebudou přeplněný "sockama" nebo rodina s dětma a budeš mít větší klid.
Ladisv6: a jseš si jistej, že jsi byl v tom opravdu originálním Hiltonu? Můžeš mi prosím poslat link na ten hotel? O něčem uvažuju, ale chci opravdu něco top s osobním doporučením. Občas se totiž nelze spolehnout úplně ani na ty recenze...

16.05.2011, 18:21 |
Rustapha-659 | Upraveno: 2011-05-16 18:22:22

16.05.2011, 19:20 |
JA Taba Hilton Nuweiba a v září...ve vedru to nemá cenu tam jezdit.. v Egyptě sem byl 5x a jenom jednou v květnu a vedro jako kráva...
už nevím přesně jak to vypadalo a na fotkách nemám celý hotel, nebo bazénový komplexy..
asi tento:
[ Link ]