Navštíveno 936x

Nemáte někdo dobrej typ na nějakej jednoduchej soft na úpravu fotek (nic profi, stačí rychlá úprava)
V PC mám Picasa 3 na prolhížení a má to s sobě několik filtrů, kde během 2 kliknutí udělám nějaké drobnosti (rozostření atd)
Pak mám v PC Zoner
Není něco jednoduchýho, kde je přednastavena hromada filtrů (třeba abych jednoduše udělal na barevné fotce jednu věc B&V atd.?)
Photoshop je dle mě zbytečně profi.
Díky
Podle mě úplně obyčejnej Irfan View. Stáhneš ho kdekoli a filtříků je dostatek, úpravy barev i doostření snad taky...

08.05.2011, 10:20 |
Kamil pokud máš Zoner Photo Studio, tak ten převod do BW umí. Pokud ho nemáš, tak pohledej na netu Zoner Photo Studio 12 Free (je zdarma)
a nebo XnView, je taky free a je tam par ficurek na upravu fotek :)
Picasa to umi taky, ne? :)
Zoner mam, fastStone image viewer taky, ale ani v jednom mi nejde dát třeba jednu věc černobílou a druhou věc barevnou.
Picasa to umí,ale tak trochu plošně, takže třeba kytku udělám barevnou,zbytek ČB, ale těsně okolí té kytky je taky barevné.
Nikdo nic? potřeboval bych konkrétní návod, jak to v tom či onom programu udělat. Díky

27.05.2011, 12:43 |
Kamil AllInOne - myslíš lokální odbarvení? Musíš vytvořit výběr toho co chceš mít barevně, pak invertuješ výběr, odbarvíš (nebo jinak upravíš) a zrušíš výběr. Toť vše...
Kamil - přesně tak. Aha
zkoušel jsem to v Zonru photo studiu 13.
Mám nevěstu (pokus). Ta má kytku. Kytku jsem nějakým tím lasem po obvodu obtáhl. Dla pravé tl. invertovat výběr. Foto jsem předělal do černobíla a poté sem dal zrušit výběr a vše je black and white.
někde dělám chybičku, jsem na to lama :o)