Navštíveno 1532x

pravda, zatím je to trochu na Venclovskýho, ale tradice je tradice :-) a navíc - už to bude jen lepší

01.05.2011, 19:47 |
Kesam Taky už běhá filtrace naplno akorát jsme ho potunili foto dám zítra :-)
napuštěno asi týden, ale moc se to neprohřálo, k večeru jsem do toho vlezl a voda 13, to před týdnem měla 12, takže pokrok žádný
Máš ten solární ohřev nebo jen co se prohřálo prostě vzduchem?
ja napustil před 14 dny, při napuštění měla voda 10 stupňů a nyní mám již 23, to už se skoro i dá :-)

01.05.2011, 20:13 |
Kesam No 23 to už je dobré :-)
hodně tomu pomáhá zastřešení, ani jsem to nečekal, solár nemám a přeci se ohřívá jak blázen

01.05.2011, 20:47 |
Losky Zastřešení je znát jako kráva. Před měsícem jsme dopouštěli vodu a bazán má přes 40000L vody a po dvou týdnech 22. Teď už asi taky víc. Bez zastřešení bych to viděl tak na 16.
mr.brain: solar jsme měli sezonu a půl, pak jsem to prodal neb jsme zjistili, že to sice v létě zvedne teplotu za den klidně o 4C, ale to už to pak mělo třeba 27C, takže teplý jak chcánky, nikdo se v tom neosvěžil a náramně se tam dařilo zeleni, tak jsme museli i několik hodin denně filtrovat a házet tablety jednu za druhou. Na jaře a na podzim měl solar prakticky nulový účinek, zvedlo to max o 1C a ono když k tomu musí celý den běžet čerpadlo ...
Bez solaru máme v létě stabilně bez problémů 22-24, když to leze nad 24, tak odpustíme a chladíme novou studenou vodou. Sezonu máme (tady já, děti skáčou do vody při 18C, žena až od těch 21C) od toho 1.května (i když letos by se dalo klidně od dubna neb ty vedra byly exkluzivní) a končím zpravidla 1.listopadu, kdy to má kolem těch 14-15C.
Ale asi záleží, jaký máš typ bazénu. My máme nadzemní a přes ty plechový stěny se to asi ohřívá rychle. Neb soused má bazén v zemi a je stále tak 2-3 stupně pode mnou, až když v létě zapne solár, tak se srovnáme. Mně to přes noc spadne max o ten stupeň, ale mu klidně o 3 a pak to celý dopoledne honí přes solar, aby vyhnal teplotu.
také hodně záleží jak má dobře udělanou izolaci v zemi kolem bazénu, já mám hodně silnou a není problém, loni v létě bez zastřešení byla voda až 27 a to už mě hodně štvalo, přez noc to moc nezchladlo
to je fakt, jinak já ještě nahodím pozitivní zkušenost s UV lampou v okruhu filtrace, začal jsem ji používat vloni a asi to fakt funguje, protože na chemii jsem skoro nesáhl.

02.05.2011, 09:03 |
Zdenek (A)
Sestikule: Lampu mam taky, ale uplne bez chemie to stejne nejde. Fakt je, ze zastreseni to ohriva docela dost a pak ani lampa nestiha. Vloni jsem jednu prifrcel domu z prace na kole, odsunul strechu a hupsnul do vody. Ozvezeni = NULA. Kouknu na teplomer... 32 stupnu! Zitra musim vystrachat teplomer a podivat se, kolik ukaze :-o
Jojo, samá socka tady :o)) Já naposled bazén viděl ve 3. třídě ZŠ, když jsem chodil do plavání :o))
Zdenek: jo, jak už je to moc teplý, tak lampa nestíhá. Na takovou teplou vodu už mi nefungovala ani kyslíková chemie, kteoru jsem zkoušel první rok, zabere jen chlor.

02.05.2011, 14:43 |
Bucci hmmm, mě ještě čeká výměna písku ve filstraci, profouknutí trubek, komplet luxování dna po zimě, nachlorování + kyselost a pak čistit, čistit a čistit... nechám tomu ještě měsíc a v červnu budu ready (doufám)

03.05.2011, 13:45 |
clown jj, mladej se v nedeli koupal :o) voda 15 celsia :o)))
po 14 dnech cisteni ze zeleneho svinstva a zapojeni druheho solaru a baracudy uz je to cisty :o)

03.05.2011, 13:52 |
Zdenek (A)
Koukam ven z windows a asi ten bazen zase zazimuju! ;-)

04.05.2011, 09:20 |
Bucci jj u nás je to opět pomalu na bruslení... ráno -4°C

04.05.2011, 09:34 |
clown Bucci .. njn dalny vychod :o)

04.05.2011, 13:30 |
Bucci njn... taky otřesy z Fukušimi sme cejtili (když sme ten dálnej...)

04.05.2011, 13:32 |
clown | Upraveno: 2011-05-04 13:32:24
Bucci .. to byl Semtin dva tydny zpet :o)