Navštíveno 1186x

když budu mít světlý základ práškovou barvou, kterou budu muset pro větší lesk přelakovat bezbarvým lakem, dá se do toho laku nechat přimíchat preleť s odstínem? aby výsledek byl jakoby dvoubarevná barva (měňavka)
asi myslíš něco jako flip-flop, pokud to dobře chápu. Tohle se docílí tzv. pigmentem, který se bud přímíchá do barvy, nebo se nastříká na podkladovou barvu a následně přelije lakem. Nic velkého jsem tak nestříkal, jen jsme to zkoušel na bílé a to tak, že sem ten pigment smíchal s bílou a pak překryl čirým lakem a výsledek byl takový, že ta bílá pod různýmy úhly měnila odstín do červené, jelikož sem použil červený pigment..
pokud myslíš přímo měnavku, je to speciální lak a taky je potřeba speciálního lakoše, jen tak někdo to totiž nenastříká ;-)
toto je ono

23.03.2011, 22:10 |
Kesam Já nevím stříkal jsem jenom na ukrajinu flitry :D

23.03.2011, 23:03 |
BMW_318iS | Upraveno: 2011-03-23 23:04:11
mishan: flipflop i chameleona nastrika leckdo :) otazkou je jak to bude vypadat :D
mishan: měl jsem na mysli spíš ten pigment ...
stále vymýšlím barvu na kola a nemůžu se rozhodnout, jediný co je snad jistý je světlý přáškový základ :o)
BMW: no samo že sem myslel, aby to vypadalo :-)
mishane bych měl přesně v obchodě požadovat, když chci ten pigment? včera jsem se byl ptát, ale pán mě nejspíš nepochopil a nabízel mi "báze" perletí a metalíz ...
já mě na mysli jen tuhle pigmentaci, kdy základ bude světlý a pod úhlem aby to měnilo barvu
tenhle pigment normal v obchodě asi neseženeš, já ho mám od Bartheze, tak mu pisni maila, je tu členem, třeba by ti to mohl poslat
jinak báze je laicky řečeno odstín barvy, který se kryje čirým lakem
jj s bází mi to je jasný, to samé mi pán v "barvy-laky" nabízel :o) perleť + bezbarvej, ale pro mojí potřebu se právě asi víc hodil ten pigment ...
dík za radu