Navštíveno 2756x

Čau, dokopal jsem se k výměně žárovek,nicméně jsem v pasti. Někdo přeházel konektory, dokáže mi někdo spolehlivě říct, která žárovka je tlumená která dálková?
Jedna část je otevřená parabola, druhá je "za čočkou".
Otevřená je vnější, "za čočkou" blíže ke středu vozu.
viz obrázek, úplně krajní je blinkr, prostřední je "otevřená" parabola" a nejblíže k středu vozu je "za čočkou"
nerad bych oslňoval, díky

27.02.2011, 12:25 |
clown cocka je tlumena ..
mam to na galaxy

27.02.2011, 12:29 |
clown

27.02.2011, 12:31 |
clown ale uz mam koupeny origo lampy, protoze ty H1+H1 co tam jsou nesviti a prestavba by Xenon nedopadla dle ocekavani .. takze STK bude behem mesice na origo H4 :o)

27.02.2011, 15:23 |
StreetFighter | Upraveno: 2011-02-27 15:24:54
To jsem se zase do něčeho pustil. 1/2 roku jezdím s jednou tlumenou a jednou dálkovou, protože na výměnu žárovky je třeba sundat celý přední čelo lampy a nakonec tělo na což nebyl čas :D Někdo přeházel konektory ve svazku na redukci z H4, jedna lampa správně, druhá opačně. dopojil jsem to tak, jak to má být, nicméně po dopojení na čočkách mám dálkové. Zkousel jsem dopojit i opačně, nicméně technicky to nefunguje, svítí obě paraboly, přepnutí na dálkové bez reakce, což je samozřejmé, vůči zapojení přes relé.
Zřejmě to tak skutečně má být, protože na bývalém voze to bylo naprosto stejně...
Vyřešeno, clown-e, díky za reakci, ač máme zapojení každý jinak ;o)

27.02.2011, 15:37 |
clown :o)) no tohle se jim nepovedlo .. to rele z H4 na 2xH1 je mooooc :o))
NZ .. je to uchylarna ..

27.02.2011, 18:54 |
xenonman | Upraveno: 2011-02-27 18:55:51
věc se má tak, že původně jsi tam měl h4 nebo h13 žárovku, která je 2 vláknová, ted tam máš jednovláknová světla - potkávací dálková zvlášt
první bych se podíval na pojistky jeslit nejsou prasklé
řešení jsou 3:
- předělat páčku zjisti co je který drát
- někde budou tyhle světla napojená na originál kabeláž to budeš muset najit
a pak proklemovat a použit diody - jinak by ti to fungovalo při dálkách by ti zhasínala poktávací světla
- poslední možnost je koupit celou kabeláž z hid sady kde už tyhle diody jsou a mělo by to jít jen napojit na původní kabeláž a němělo by to zhasínat
někdo tam dělal s tou kabeláž pač asi nevěděl jak to má vyřešit
jeslti jsem to teda dobře pochopil jak si to napsal

27.02.2011, 19:22 |
clown mam tam rele na kazdy lampe .. proto to drzi potkavacky, kdyz prepnes na dalky..
nekde jsem to fotil zlodeji a podvodnikovi Timovi ..jak mu rika bigboy Daryl .., zkusim to najit

27.02.2011, 19:58 |
xenonman | Upraveno: 2011-02-27 19:58:32
jasny a to relé se da klidně obejít, je tam pravě z tohohle důvodu, nebo tam natekla voda
tak cesta do Prahy vše vysvětlila, oslňoval jsem.
Nelenil jsem, na čerpačce otevřel kapotu a přeházel ty konektory mezi sebou, ejhle, relé se vzpamatovalo, bylo o-oxidovaný, tak jsem ho prolil WDčkem, vše funguje jak má.
Na čočkách mám tedy tlumený, mimo čočku dálkový....
Jinak jak bylo zmíněno, dálkový svítí společně s tlumenýma, což mi bylo řečeno tehdá i na STK, ať si to tak dopojím....
vyřešeno, CLOWN měl tedy pravdu.
Xenonman: také díky, pochopil jsi správně, problém byl v relé. s*al jsem se s tím 2hodiny, nesvítilo nic, jen parkovačky, pak všechno, sůl hold dělá svoje. Zítra dopoledne ještě stáhnu dolů tu jednu parabolu, zdá se mi, že svítí moc vysoko, ať neoslňuju.
Omlouvám se zároveň řidičům na cestě z Poděbrad do Vrchlabí za oslňování, naštěstí bylo ještě světlo, čili to nebylo tak otravné.

28.02.2011, 09:02 |
clown mam rele jedno navic :o)) kdyby neco ..
dneska na to ještě mrknu, případně jej ofotím. Bylo o-oxidovaný, nicméně vyčistil jsem, tak uvidíme co a jak. Případně nafotím a napíšu.