Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > GGGRRRR nová DPH

o Navštíveno 1596x o
o 18.02.2011, 10:24 | Only_One
Tak sem spočítal v půrměru, že na naše domácnost bude platit 2-2,5 kč víc měsíčně takže jako bych posraný DPH vyhodil navíc jeden plat s novou DPH... jsem fakt naštvanej.. Budem jak exoti bez snížené DPH v Evropě...

o 18.02.2011, 10:28 | Arnie_one
A jak dostanes od ostanich vynadano :)

Ze to je trigelt, co ti na tom vadi, takovy drobny. Stejne, setrit se musi, jako povodnova stovka ne ?

o 18.02.2011, 10:29 | J-T.
Mě by spíš zajímalo od kdy to bude platit? Ví někdo? Kde se to dá dohledat?
o 18.02.2011, 10:39 | Only_One
od 1.1 2012

a mimo jiné zrušení snížení daně za hypo... další 10tka....... zrušení podpory stravenek a dalšíchj výhod zaměstnanců.. no hezký
o 18.02.2011, 10:40 | Only_One
neexistuje nyní sprosté slovo, které bych na vhodně mohl použít
o 18.02.2011, 10:42 | J-T. | Upraveno: 2011-02-18 10:54:28
Only_One: Tak zatím je to jen návrh - nevěř tomu že to v této podobě schválí určite dojde k nějakým změnám ikdyž tomu sjednocení sazeb DPH se asi fakt nevyhneme :-/
o 18.02.2011, 10:55 | Harryp
Ještě, že to není retroaktívní jako u stavebka. Nicméně kde jsou všechny ty sliby "pravice" o jednotné 15% dani? :-( Nová vláda taky zatím jenom škrtá, zvedá daně... ale schodek je v reálu větší než u vlády předchozí....
o 18.02.2011, 10:56 | Escudo
já doufám že neproleze tak hypotéka, protože to je rozdíl skoro 20k, to už taková zanedbatelná legrace neni
o 18.02.2011, 11:00 | Only_One
no jenom provoz domku
30 teplo,15 ele, 10 voda
55tisíc x1,1 = 60,5t - rozdíl jen tak 5,5tisíce
o 18.02.2011, 11:00 | cupra.165
Nova vlada-nove korupce,nove odmeny manazerum,doktori maji malo..jednoduche pocty
o 18.02.2011, 11:01 | Alííí
Ještě že se mi ze všech výdajů vrací DPH a ještě něco navíc. :-)
o 18.02.2011, 11:07 | Harryp | Upraveno: 2011-02-18 11:07:26
Escudo: Čekám, kdy se někdo ozve ve smyslu. "Proč by ti měl někdo přispívat na odpočet úroků z hypotéky"

To Only: a víš co se stane dále? Budeš chtít ušetřit třeba vodu, ale ouvej vodárenské společnosti zvednou cenu vody...nebo jako u elektřiny poplatky za "výši jističe" atp.

To Alííí: Moc bych se s tím DPH nesmál, protože budeš ručit za to, že všichni tví dodavatelé DPH odvedou, jinak si jej stát vezme zrovna třeba od Tebe :-)
o 18.02.2011, 11:07 | Mr.Scully
Já předpokládám, že vláda půjde tím správným směrem - tzn. zvýšení DPH a naopak snížení přímých daní. Danit se má spotřeba, ne práce. Takže DPH je mi u zadku, aspoň to bude přehlednější. Ale očekávám nějaký krok u přímých daní. Jak říkal Klaus, musí se škrtat a reformovat, ale zatím se jen škrtá, už je docela čas na reformu. Díkybohu, že snížení paušálu Kalousek zamítnul. To by byla věc, která by mě nasrala.
o 18.02.2011, 11:11 | Only_One
ještě pár takových zásahů a už si rozmyslíme i mít potomka, neboť na to prostě nebudem mít... né že bychom nechtěli, ale prostě nebude to jak uživit při zajištění rozumné životní úrovně..
o 18.02.2011, 11:15 | Escudo
Harryp: určitě by mě to nepoložilo, ale jinak si myslim, že se jednalo o vstřícnej krok mladejm lidem, který chtěji do vlastního a vlastně jediný o co tam jde je, že se státu neplatěj úroky ze zisku banky z úvěru. Nejedná se teda o přispívání na cokoliv, ale jenom o zproštění platby daní za úvěr. Nechť mi to teda někdo klidně vyčte :o) je to benefit a něco navíc, to já vim, ale existuje spousta mnohem špinavějších benefitů, který budou pokračovat dál
o 18.02.2011, 11:20 | Only_One
ono uplně postačí že nový byt místo 2mio bude stát 2,2... a to je 5let navíc splácení při stejné výši hypo... fuj..
o 18.02.2011, 11:22 | Escudo
O_O: to je v poho, o to ti prodloužej odchod do důchdou, takže se nemusíš bát :o)
o 18.02.2011, 12:01 | Arnie_one | Upraveno: 2011-02-18 12:03:28
... co sem napsal mazu, se nebudu rozcilovat ....
o 18.02.2011, 12:13 | Mr.Scully
Co do benefitů bych možná začal zrušením stravenek, to je akorát jedna obrovská lobby, na který se pakujou firmy, co stravenky tisknou. Ale politická vůle není :-(
o 18.02.2011, 12:16 | Cenda
nechápu, co máte. Před volbama tady bylo modrých ptáků jak nasráno, tak držte hubu a plaťte.
o 18.02.2011, 12:19 | sotek
Podle mě tohle zvyšování daní není řešení jak sehnat prachy.
o 18.02.2011, 12:29 | Harryp | Upraveno: 2011-02-18 12:29:45
Scully: Celé toto zvednutí DPH je dle tvrzení vlády k tomu, aby vzali více jak 50 miliard, které údajně potřebují na reformu důchodů. Když se pak souběžně člověk podívá jak má tato reforma vypadat, tak zjistí, že si stejně budeme všichni spořit sami a stát není schopen garantovat, že soukromé fondy ani státní důchodový fond nebude možné vytunelovat atp. !
Takže to lobby jak píšeš u stravenek, je u tohoto mnohem větší - respektive v daleko větších objemech.
o 18.02.2011, 12:35 | Midnite
stejně to je jen záminka jak si chtějí zas namastit kapsu :)
o 18.02.2011, 12:41 | Mr.Scully
Harryp - jasně, já nechci obhajovat tento konkrétní krok (jehož přesné zdůvodnění neznám), jen jsem chtěl říct, že mi přijde daleko přirozenější zdanit spotřebu a snížit přímé daňové zatížení než přesně opačný způsob, který chtějí socani (malé nepřímé daně a velké zdanění práce).
o 18.02.2011, 13:54 | cupra.165
Nepripomina Vam nekdo nekoho odsud z fora ten druhy zprava? :-) Jak jsou kluci vychechtani,co? :-)

foto k příspěvku  od cupra.165

o 18.02.2011, 18:57 | X-sat (M)
Přijít to muselo, to je holý fakt. Vnitřně věřím, že se díky těmto krokům boudou mít naše děti líp... Ale navenek tvrdím, že to stejně zase proserou jinde, jiní do kapes svých a svých kamarádů...

A pro mrmlali - mám 2 děti (11 let a 8měsíční mimčo) a od 1.4.2011 začínáme splácet hypotéku...
o 18.02.2011, 19:57 | HIGHTOWER
No, sice jsem Tlustého moc nemusel, ale to jeho 15% DPH na vše už vlastně někdy před 4 roky? by dneska by se tohle řešit nemuselo. 20% na vše je moc, sice do toho fakt moc nedělám, ale tak to vidím, neb zdražením z 10 na 20 jde v ruku v ruce všechno dražší, a když myslím všechno, tak jako O_O, 2-2,5 měs. více.

Jinak jsem si zrušil důch. připojištění, p vyhodnocení situace a podmínek, je pěkně k ho... a raději budu více žít přítomností než čekat, že v 65 chcípnu v práci (neb dělat do 65 je na chcípnutí) a prachy si shrábne ten fond a nikdo po mě ani to nezdědí...
o 18.02.2011, 22:11 | cupra.165
Dostal si nejake sankce za to zruseni? Je mi jasne,ze prispevky Ti seberou,ale mas za to jeste nejake penale?
o 18.02.2011, 22:20 | rover (WoodTech)
Jako X-sat
o 18.02.2011, 22:24 | mr.brain | Upraveno: 2011-02-18 22:24:45
Nevěřím, že tohle k něčemu bude a kdyby se aspoň část těch peněz (prý "reforma" důchodů vyjde na 26 mld.) použila na stavbu silnic nebo nečeho normální a funkčního ve prospěch celé ČR, tak bych se nezlobil. Protože ale jak je to tu se vším, tak se peníze ztratí a nakonec to dopadne tak, že nebudou ani důchody, ani reforma a ani peníze... Já už to beru tak, že letos je to už cca 10tý důvod pro to se sbalit a odejít jinam. Ač nerad, snad existuje nějaká země, kde to tak do*ebaný není.

edit: Scully > nevěřím tomu, že v současný době se nějaká daň bude snižovat...
o 18.02.2011, 22:30 | Harryp
Já důchod řeším nemovitosti. Teď ji v aktívním věku platím, rekonstruuji atp. a doufám, že v rozumném věku z toho potečou peníze "důchodové" :-)
o 18.02.2011, 22:42 | mrazik
Sjednoceni DPH bylo jen otazkou casu, takze neudivuje me to. Ale jak uz nekdo psal, spolu s tim pujdou danove ulevy - vetsi odpocet na deti atd. pockejme si na konecny vysledek, tohle jsou jen navrhy.
o 18.02.2011, 23:55 | HIGHTOWER
cupra.165: ne-e, dostanu zpátky všechny vložené peníze, příspěvky od státu se vrátí státu a je to ende. Raději prachy budu cpát do životka, sice z toho nebudu mít tolik, ale mohu si to kdykoli celé vybrat, zrušit, upravit, a navíc, kdyby něco, tak se to dědí apod.
Jinak taky nějak jako Harryp, raději utratím prachy za něco jistého, hmotného a pak to bude ok
Daňové úlevy 3000 ročně na dítě, to mi moc jako výhra nejpřijde!
Jen mi to stejně nepřijde jako reforma, jen dočasné řešení a pak se dál zase uvidí, navíc kdo ví jak to bude po volbách a zase se vše předělá
o 19.02.2011, 10:01 | Cenda
mrazik> chteji tim ziskat 50-60mld, i když na "reformu" tolik ani není potřeba. Nedělej si iluze, prostě se tvoje měsíční útrata rapidně zvýší, třžby v maloobchodě výrazně poklesnou, stejně jako zemědělcům a přibude dalších nezaměstnaných. Případné odpočty nic moc nevyřeší. Nikdo není kouzelník.
o 19.02.2011, 14:21 | Harryp
To Cenda: možná s těma 25-30 miliardama navíc už počítají na nějaké dotace zemědělcům , nezaměstnaným atp. :-( To je to co stát moc dobře neumí. Na jednu stranu peníze vybrat umí, ale už je nerozdělí řekněme "rozumně" nebo je vyplatí v jiné kolonce rozpočtu nesmyslně :-(
o 19.02.2011, 14:29 | Cenda
Harryp> bohužel, on je ani vybrat neumí. Někde jsem četl, kolik se nevybralo oficielně, z různých důvodů. Byly to desítky miliard ročně. Plus šedá ekonomika, švarc a atd. Kalousek a jeho banda úředníků radši od stolu skrz cár papíru obere ty, kteří platí daně podstivě, nebo tam, kde je složitější stát ochcat (což zrovna DPH je, i když ve zboží snížené sazby to jde líp). Přitom podle Kohouta teče až 100mld ročně na předražených a zbytečných veřejných zakázkách doprdele, ale sanovat to budem my skrz léky a žrádlo.
o 19.02.2011, 14:55 | Mr.Scully
Cenda - myslím, že ještě nikdo nikdy nevymyslel systém, jak pořešit transparentně veřejné zakázky. Něco o tom vím a bohužel největší problém je v úplatnosti státních zaměstnanců - a je jedno, kdo tam je. Vyměň všechny za nové a za měsíc bude půlka z nich úplatná taky. Neexistuje způsob, jak zabránit člověku, aby vzal úplatek, který přesahuje jeho plat stonásobně. Vezme ho prostě každej.
o 20.02.2011, 03:44 | Cenda
Scully, ale existuje způsob, jak zjednodušit jejich kontrolu a transparentnost, vč. konkrétní odpovědnosti! Výměnou lidí skutečně nic nevyřešíš, pokud nezměníš systém - a tudy by ty reformy měly směřovat. Jenže k tomu nedojde, protože národ žere kecy o pár zneužitých mld, pokud se vůbec o politiku zajímá, zatím co unikají desítky mld. a ve finále není vůle a faktický důvod tohle vůbec řešit. Darmo se rozčilovat, lidi jsou a budou tupé stádo.
o 20.02.2011, 10:45 | X-sat (M)
Obecně - chybí mi tu jedna, dle mého názoru, absolutně zásadní věc a to ZODPOVĚDNOST. Můžeme zprůhledňovat a zjednodušovat, ale dokud nebudou ti, kteří rozhodnout a podepíšou plně zodpovědní za tuto činnost, nemá smysl nic řešit. Pokud někdo rozhodne očividně špatně a takových případů existuje mnoho, měl by škodu, kterou způsobí plně uhradit. Tím by to mělo začít... Jenže korupce u úředníka začíná a u soudce končí...
o 21.02.2011, 11:57 | Harryp
To Cenda: Jo jo co naděláme, prostě úředníci a politici si hold vybírají tu jednodušší cestu :-(

X-sat: Máš recht. Bohužel u nás to funguje tak, že i když se zjistí nějaké pochybení, tak se s ním v reálu nic neudělá. Zodpovědní lidé jsou odejiti z jednoho ministerstva a obratem dostanou ještě lepší post na jiném ministerstvu :-(

Bohužel přidat peníze těm lidem je nesmysl..stejně když někdo příjde s úplatkemm nebo něčím takovým, tak toho využije :-( Tady by možná jak píše Čenda, měla být jednodušší a efektívnější kontrola. Bohužel i "kontroloři" jsou jenom lidé...
o 21.02.2011, 12:29 | art | Upraveno: 2011-02-21 12:30:13
Jen pozor pokud se nemýlím, jestli si někdo dával duchodové připojištění do odpočtů daní (to jest možné u částek od 500kč výše měsíčního vkladu), tak v případě zrušení smlouvy musí vrátit státu tu daňovou úlevu kterou nárokoval - a to za všechy roky..
o 21.02.2011, 14:02 | Cenda
Harry, ale to o čem píšu jsou potřebné reformy, to co dělá Kalousek a spol. je jen další vykrádání našich peněženek. Tak prosím tě nekrč ramenama "co naděláme" a dej ten hlas ve volbách jinam. Mě tohle sere teda daleko víc, než kdyby mi někdo danil příjem po staru s progresí (a to bych se prohnul). Stejně stojím za tím, že zvyšovat daně není potřeba.

Mimochodem, centralizováním nákupů ušetříš nejen v samotných nákupních cenách - objemy - ale i v tom, že snáz se kontroluje 100 lidí na jednom pracovišti, než 1000 po celé republice. Pokud je zrovna nekryje sám ministr, že.
o 21.02.2011, 14:33 | Dragster
Je to část textu, ktrou jsem měl nedávno v mailu, jestli se tomu dá aspoň trochu věřit, tak se vybere docela hodně peněz.

Národe český,

naší vlastí se šíří vztek, zoufalství a nedůvěra - konečně, můžeme si za to sami. Vláda nám ukazuje zdvižený prostředníček - pomož si občane sám! Zdravotnictví, doprava, vnitro, školství atd., korupce a skandály. Dokonce můžeš protestovat, a není ti to nic platné, protože držet se koryta je lákavější, než PRACOVAT pro občana. Došli jsme tak daleko, že věříme i tomu: PENÍZE NEJSOU. Nenech se mýlit "národe český".

Naše vláda vybere dost peněz na daních a i zdravotním i sociálním pojištění.
Na území ČR byl v roce 2010 zjištěn počet obyvatel - celkem 10 526 685. Pokud bychom vzali z toho 5 500 000 lidí, kteří měsíčně odevzdají daně v průměrné výši 4 000 Kč. To je měsíčně 22 000 000 000,00 Kč a ročně 264 000 000 000,00 Kč (264 miliard Kč).

Pojistné u zaměstnanců odvádíme 2x. Kdybychom vzali nějaký průměr i za podnikatele a měsíčně pojišťovnám odevzdali 3 000 Kč měsíčně (zde už odvádíme i za děti), tak do kasy pojišťoven připluje MĚSÍČNĚ za 6 000 000 pojištěnců zhruba 18 000 000 000,00 Kč. Nejsou zde zahrnuty daně z nemovitosti, pohonných hmot, alkoholu a cigaret a další DPH.

Opravdu si myslíte, že peníze nejsou?
o 21.02.2011, 15:03 | Harryp
To Cenda: Kalouska jsem nikdy nevolil, protože ten se tváří, že má na hlavě svatozář a přitom byl v mnoha vládách a funkcích ve všech možných i nemožných seskupeních :-( Koho v tomto směru mám tedy volit?

Nicméně úplně s tebou nemohu souhlasit. Dělám v oboru, ve kterém dodávám i státnímu aparátu a denně se setkávám možná s takovou skupinou, kterou máš na mysli a od stolu někde v Praze rozhoduje co potřebuje ZŠ na severní moravě! A mnohdy se člověk nestačí divit, že např. ředitel není schopen pořídit to co opravdu potřebuje ... ale nabízejí mu jinou "kolonku" , kterou pánové připravili a musí z ní, ale nakoupit věc, kterou 1. vůbec nepotřebuje a 2. je těžce předražená ... Takže v důsledku nekoupí něco za dejme tomu 20tis. co by škola opravdu využila, ale dostane kraviny za 200tis. (ty rozdíly bývají ještě větší!) na něco co už dávno má nebo vůbec nevyužije... :-(
o 21.02.2011, 15:11 | Cenda | Upraveno: 2011-02-21 15:12:39
Těch stran je spousta, i ty blbý VV jsou podle mě lepší volba, než ODS. Politických stran je víc, možná ti budou blíž svobodní, co já vim.

Harry, ale ta reforma by měla být v tom, aby tenhle způsob mohl fungovat. Ano, nelze tak realizovat 100% nákupů už od pár tisíc, ale větší nákupy např. školních lavic, knihoven, učebních pomůcek aj. se tak realizovat dá. Potom se kontroluje pouze jeden subjekt s např. 70% nákupů, ne 3500 školních zařízení. Stejně jako to dělá řada soukromých subjektů, jsou typizované výbavy poboček a podobné potřeby určitých sítí a jede se to ve velkym.
o 21.02.2011, 15:27 | Mr.Scully
Základní problémy reforem jsou dvě:

1. Většina stran na ně nemá odvahu, protože průměrnej Franta Novák z Dolní Lhoty zjistí, že mu na pásce ubylo 32 Kč a příště už straně hlas nedá => vládní strana přijde klidně o 10% hlasů a v důsledku o obrovský peníze

2. Pokud na ně náhodou má strana odvahu (a že těch skutečných reforem bylo od revoluce pramálo), tak stejně opozice řekne, že za 2-4 roky je hned zruší, až se dostane k moci.

Takže asi tak :(

Jinak VV jsou pro mě analogií Strany Zelených, tzn. naprosto nečitelný mix od extrémní levice až k pravici. ODS jsou v tomhle daleko konzistentnější. Kdybych měl volit dle svého nejlepšího svědomí, tak dám hlas Svobodným, ale ti se svým mizerným marketingem se přes to 1% jen tak nedohrabou :-(
o 21.02.2011, 16:55 | Harryp
Cenda: Pozor to se částečně vracíš do dob před 89! V určitém bodě pak ta firma co to centrálně dodává zvedne cenu a budeš mít setsakrametský problém nakoupit jinde, protože konkurence mezitím komplet odumře.

Scully: 1. Zase přibude třeba 5% těch co chodí po náměstích pro balónky, pivo a párek s hořčicí :-)

2. Už kdysi tady na fóru se řešila politika a přesně toto jsem psal. Tady funguje "systém" koalice / opozice ... v tom co vyhovuje oběma stranám se vždycky (i když to veřejně na první pohled tak nevypadá) domluví. A tam kde to je vidět (populisticky) , tak se vzájemně napadají a dopředu hlásají co zase vrátí zpět atp.

VV měly zajímavý koncept, zdál se mi zajímavý mix lidí z různé sféry, ale jako celek nic moc. Navíc se pořád motají v kruhu díky Bártovi a jeho sledovačkám , tak Johnovi, který až je u "kormidla" pár měsíců, tak už se bouří všemožné složky, které pak reagují jako píšeš v bodě 1 !
o 21.02.2011, 17:01 | Cenda
Harry, státní už dávno není monopol, jak před r. 89. Stejně tak nikde není dáno, že stejná firma bude dodávat komplet vybavení, ale výběr se dá dělat po částech a v každé je šance se uchytit jinak, stejně jako regionálně - např. součástí smluv není jen prodej, ale i servis.

ad VV > John je skutečně blbec a aféra se sledováním tě zvedá ze židle? Podle mě není zarážející, že je někdo a kdo sledoval, ale to, že a kdo si to objednal.
o 21.02.2011, 17:07 | Harryp
Né nezvedá v tom smyslu jak myslíš. Já si myslím, že na takových veřejných místech by měli pracovat lidé s nějakým morálním kreditem a né spoustou průserů atp.
o 21.02.2011, 18:42 | Cenda
krásná idea. Ale nereálná.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3702 sekund.