Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Doktoři - platy

o Navštíveno 1479x o
o 15.02.2011, 08:49 | Only_One | Upraveno: 2011-02-15 08:52:58
Né že bych jim to nepřál klukům... ale jestli sem to dobře pochopil tak oni budou mít teď navýšení o 15% další rok o 10% a pak o 1-3másobek platu?

Takže máme 10 000 lékařů průměrný plat 25 000 čistýho.
Nyní to je 25000 x 10000x12 3mld za rok za platy v čistým
2011 25 000x1,1x10000x12 = 3,3mld
2012 25000x1,15x1,1x10000x12 = 3,8 mld
2013 25000x1,15x1,1x3x10000x12 = 9,48 mld ???

hehe.. dobrý no.. ale zajímalo by mě kde na to chtějí vzát prachy a hlavně doktoři přeci nejsou jediná důležitá složka... Kuwa.. Hasiči a poldové jsou na úplně stejný úrovni a jim se platy dokonce snižujou..
Nepřijde mi to fér.. i když doktorům to přeju (za předpkladu že ty lékaři budou odvádět podstatně lepší práci)

o 15.02.2011, 09:09 | AllInOne
Přidal bych jen těm echt doktorům, co fakt umí. Ale někteří kreténci tam dělaj úplný, ale úplný hovno!!!

Přesně tak, hasiči a policie, tam bych přidal!
o 15.02.2011, 09:09 | Harryp
Pochopil si to dobře a to navyšování je neuvěřitelné v době, kdy se obecně všechno snižuje, tak jedna "banda" dostane přidáno plošně! Tak jako všude ve státním, vůbec nezáleží na tom jak kdo pracuje. Těšil jsem se, že jim ty peníze nedají a tato situace trochu pročistí stavy.
o 15.02.2011, 09:12 | Harryp
AllInOne: I ve zmíněných složkách by mělo platit pravodlo jako píšeš u těch echt doktorů.

Nicméně je tam ještě jeden problém. O co více přidáš lidem v činném stavu = o to více jim pak budeme platit ve výsluze! Ty bych úplně zrušil a adekvátně přidal v činné službě.
o 15.02.2011, 09:12 | madmaik
nejhorsi je ze si ted dupnou vsichni,aspon ja bych to tak udelal :D,takze ve finale to nebude 9,48mld ale 40mld :////
o 15.02.2011, 09:16 | Dave1984
tady jde vidět, že hrozba stávky a odchodu byla účinná, kdy se přidají hašiči? policisté? úředníci? učitelé? nechci ani pomyslet...nikdo není spokojený s aktuálním stavem platů, když všechny ostatní ceny se řídí podle EU, tak platy jsou třetinové :-/ taky mě to sere, ale o odchodu z republiky neuvažuji, zatím.... ikdyž bych jako windows administrator měl jinde třeba pět krát tolik co tady a to dělám pro zahraniční firmu...
o 15.02.2011, 09:27 | Fipo
za chvíli to tady bude jako ve Francii, stávkovat se bude furt...nevím, zda je řešením, jim takto ustupovat...ono jim za chvilku bude málo i to, na čem se teď dohodli...
dostat přidáno by měli jen ti, které by k tomu navrhnul jejich nadřízený...třeba by se začali více snažit
o 15.02.2011, 09:31 | AllInOne
Harryp

Ano, máš pravdu, ale pak se nedivím, že policajt, kterej bere 13 000 Kč čistá ruka na začátku, tak vezme někde úplatek.
Moje přítelkyně dělá ve zdravotnictví, neříkám to proto, že jsem to někde četl.

A jak píše Dave1984, napřed řekli, ať si klidně jdou, že jim nic nedaj a dnes? Vydupali si svoje a ani bych se nedivil, kdyby šli do takové stávky i ostatní.
o 15.02.2011, 09:33 | Tweety_xx
By mě zajímalo kam by šli kdyby je propustili. To by potom těžce litovali že se do něčeho podobného pouštěli. Možná tak 10% by odešlo někam do zahraničí, ale zbytek by škemral aby mohli zpátky nastoupit.

Dobře to udělal ředitel někde u uherského hradiště. Dal jsi výpověď? tak čau. chceš zpátky, podej si žádost a budeš zařazen mezi uchazeče.
o 15.02.2011, 09:34 | petrbanan
Dave1984: On je problém v tom, že doktoři měli docela jinou vyjednávací pozici než policisté, hasiči, učitelé a úředníci. Je jich nedostatek a v zahraničí je o ně zájem, tudíž si mohli trošku dupnout. Ale chtěl bych vidět, jak úředníci nebo policajti vyhrožujou odchodem do Německa :D
o 15.02.2011, 09:41 | TROY
úředníkům bych nedal ani korunu
poldové a hasiči si to určitě zasloužej
o 15.02.2011, 09:42 | Dave1984
ale představ si situaci, když většina policistů, nebo úředníků podá výpovědi? Státní správa se zhroutí, nemají šanci někde najít a ještě zaučit tolik lidí..myslím, že to je právě ten stejný případ, když si skupina lidí vezme jako rukojmí nás obyčejné lidi...no divím se, že sestry taky do toho nešly naplno, taky jsou velmi podhodnocení za jejich práci, kterou vykonávají...
o 15.02.2011, 09:49 | Only_One
policajti nemají požadavky na plati 60tisíc .. ale to že mají teĎ 10-12čistýho je výsměch a tragédie a pouze otázka času než se na to ty kluci vykašlou a pujdou na pokladnu do globusu.. Stejně jako hasiči, který sbírají mrtvoly z nehod, zachraňujou lidi při povodních, a do hořícího domu musí... na psychiku náročná práce jako blázen a oni mají 15 tisíc?? službny dlouhý, skoro nesmí topit v barákách, vzali jim všechny možný prémie a ohodnocení??? A přitom se po nich stále chce maximální tělesná příprava a akceschopnost.. tohle je otázka času než se to sesype i tady... No aspoň že z krizového scénáře když mě doma přepadnou, mě z toho chytně infarkt a pak mě zapálí dům se vyselektovala možnost záchrany života zdravotníkem který by mohl dojet relativně rychle... Policajt než dojde pěšky to je hodinka, hasiči nebudou mít auto s naftou takže to je taky tak hodinka dvě.... A už chápu proč, kdybych zařval, pak bych nemohl chodit do práce a platit daně :-D takže oni potřebujou jen aby obyvatelé žili :-D to že je okradou a vyhoří stát už nezajímá
o 15.02.2011, 09:54 | mr.brain
Dave1984: máme cca 2x tolik policstů na počet obyvatel než zbytek EU (cca 224 obyvatel = 1 příslušník (stejně má už jen Turecko, Německo třeba lehce nad 300 atp.) Doporučuju totok :) [ Link ] (čím nechci říct, že bych to vyházel všechno, jen je to docela k zamyšlení - policajtů je málo, áno, ale máme jich nejvíc snad z celý EU, o tom už nikdo nemluví > A jak teď v neděli John říkal, a že ho nemusím, já chtěl zredukovat počet PČR, ale odbory mi to zakázali, že se nikdo prostě propouštět nebude, jinak bude stávka, tak teď se hold musí snižovat platy) Co se úředníků týče, tak když mi kamáradka co dělá na FÚ říkala, že tam třeba 4 roky byla zaměstnaná nějaká ženská, co neuměla nic s počítačem a byla tam jen díky tomu, že ho kouřila řediteli, tak jsem myslel, že mi omejou. Ale to není všechno, teď má "zaučit" nějakou další, co je tam asi 10 let a za těch 10 let se neumí ani do tý jejich super sítě přihlásit, a to tahle má prosím vyřizovat agendu z datových schránek... Tak kde to sme? Když se zaměstnávají nekompetentní hovada...

A k doktorům nemám slov. Tam se měl měnit kompletně systém dementního hodnocení a platů a ne jen jim plošně přidat... To je vysekávání klínu klínem a za 5 let, možná 10 let, možná i dřív se to zas vrátí sem, tam kde jsme teď. Možná se na to měli úplně vykašlat, vypracovat opravdu systémový změny a ty co prostě dali výpověď tak nechat (pokud ji navíc podali letos, nedostanou podporu) a pak sledovat, co se kde stane a třeba by to nahrálo i nějaký větší reformě ve zdravotnictví, co se lemplovitosti týče, ale třeba i počtu a vybavenosti zařízení.
o 15.02.2011, 09:58 | mr.brain | Upraveno: 2011-02-15 10:00:55
OO: tohle je ale způsobeno tím, že kam šlápne stát, tam několik let neroste nic (pokud to předtím nebylo vylobbováno anebo někdo poslancům a senátorům neudělal lobotomii). Já taky nesouhlasím s tím kolik berou hasiči, kor s ohledem na to, co mají za práci. Ale pak je to průser vlády, že se vůbec připosrali a dovolili to navýšení. Teď můžou opravdu jen čekat to, že začnou stávkovat všichni...

A koukám že na Vnitru už se taky probrali z tý diskotéky [ Link ]
o 15.02.2011, 10:10 | prohifi.cz
2 Only_One: já tu jejich předběžnou dohodu pochopil jinak.

Do roku 2013 se mají jejich platy dostat na 1,5-3násobek průměrné mzdy, tj. ne o 1,5-3násobek, ale na...

Průměrná hrubá mzda ve zdravotnictví je tuším 24000 Kč, tj. v roce 2013 by měl mít doktor dle kvalifikace maximálně 24000x3 = 72000 Kč hrubého. V tom svém výpočtu máš v roce 2013 násobení 1,15x1,1 navíc.

Ale souhlasím, že je to hodně peněz navíc.
o 15.02.2011, 10:17 | Zephyr
šel bych na to jinak. Do všech zmíněných resortů teče peněz až moc. Jenže se ztrácí v tunelech.
Vyházet vedení které si hrabe pro sebe a dosadit nezkorumpované a slušné lidi. A myslím to bez vyjímky.
Kdyby si ti zmr*i co sedí na nejvyšších postech nehrabaly miliony pro sebe, a hlavně šetřily na výdajích které se netýkají přímo výkonu služby (tím myslím nadhodnocené zakázky bez výběrových řízení pro "kamarády") tak by zůstalo moře peněz na platy obyčejným zaměstnancům. A co se týče výsluh tak ty by se měly taky zrušit.
o 15.02.2011, 10:20 | Dave1984
nechápu, že na výcvik policajta, naučení všech vyhlášek apod. stačí 9 měsíců, to mi připadá jak nějaký rychlokurz na astronauta :-D Pak to vypadá, jak to vypadá...
o 15.02.2011, 10:30 | MazliG
já si myslim, že je to hodně invdividuální - kdo má v rodině lékaře ví .o)

a jedna řečnická ? kdo z Vás tady studoval jako začínající třeba 5 let - pak celoživotní vzdělávání v podobě atestací za své a po 3 letech bral třeba 13 čistýho ? .o) a teďko mi někdo může napsat, že to není možný a že to není pravda a ubiju ho naskenovanou páskou kamarádky - o mojí mámě jako primáři kdysi ve státnín ani nemluvě .o(( smutnej příběh ...
o 15.02.2011, 10:32 | MazliG
na druhou stranou s touhle plošnou vyděračinou taky nesouhlasim, ale argument, že lékař má začínat pracovat za 17 hrubýho - kdo z vás tady za to dělá ? já bych za to ráno vstal a utřel si prdel - bez urážky .o) a to "nemám zodpovědnost za zdraví člověka" a nejsem jednou nohou v krimu ... howk - dále nepřispívám a nedebatím ...
o 15.02.2011, 10:33 | mr.brain
Mazlig: vím o tom a o to mi víc štve to, že jim zacpou huby penězma místo toho, aby celej tenhle systém změnili
o 15.02.2011, 10:47 | Zephyr
MazliG> a nebyla to jejich svobodná volba při výběru povolání? Věděli do čeho jdou (tohle se týká těch atestací atd)
a za 17 bych šel dělat kdyby mi nic jiného nezbývalo.
Když potřebuješ živit rodinu, tak ti nic jiného nezbzde.
A být já teďka doktor ve státním sektoru tak se hanbou propadám před lidma, protože ti lidi na ně budou muset makat, aby si oni mohli zastávkovat a vydupat si další prachy.
o 15.02.2011, 11:18 | koren
jako MazliG
o 15.02.2011, 11:23 | htd
no neni na tom nic sloziteho, proste i my budeme ode dneska pro zamestnance ve zdravotnictvi pracovat za 3 násobek bezne ceny. tesim se na servisni vyjezdy za 1500, nemam s tim problem.
o 15.02.2011, 11:24 | kozlustechnykus
Mam takovej dojem, ze ty platy ve zdravotnictvi o kterych se tu bavime, jsou vcetne soukromych doktoru a zubaru. A ono to trosku naskace.

Zapomente na nejaky reseni nevyhodnych zakazek a podobnyho bordelu, kdyz zakazku za 200mega dostane ministrova firma [ Link ]
o 15.02.2011, 11:37 | MazliG
o 15.02.2011, 10:47 | Zephyr

A být já teďka doktor ve státním sektoru tak se hanbou propadám před lidma, protože ti lidi na ně budou muset makat, aby si oni mohli zastávkovat a vydupat si další prachy.

.o)) a víš jak si musí připadat ti soukromí lékaři, zubaři apod. kteří z těch samých pojišťoven jsou schopni vybrat 100 - 300 měsíčně ? - ty se musí kát jako svině .o)) - povidam ti - vidíš jen to co je v tv - víš kuloví .o) ale jak píšu, stávka špatný
o 15.02.2011, 11:39 | Vencaf
Každej se může svobodně rozhodnout, co bude dělat, když se někomu nelíbí jeho plat, má možnost si najít jinou, lépe placenou práci nebo může podnikat, je fůra soukromých lékařů a zdravotnických zařízení, takže kdo je schopný odborník, bez problémů dostane odpovídající ohodnocení. Odbory jsou jen banda vyděračů, která se přiživuje na práci ostatních..
o 15.02.2011, 11:41 | MazliG
Vencaf: ty vole, to mě sere - co tu píšeš za kraviny ?

1. doktor v soukromnu z toho státu přes VZP a další vybere 10x tolik který ty vole zaplatíš - to zaprvé !!

2. vůbec netušíš jak je systém nastavený od pojišťoven, kdo si můžeš jak vydělat a hlavně - MYSLÍŠ ŽE JE DNESKA PRDEL DOSTAT OD POJIŠŤOVEN SMLOUVU ? ? jako nový lékař ?

3. kecy kecy kecy
o 15.02.2011, 11:44 | MazliG | Upraveno: 2011-02-15 11:46:31
těch lékařů se nezastávám, ale na druhou stranu víte co přeju lidem ve vládě a i ostatní, mmj. kteří podvádí a kradou miliardy ?

až tady ty doktory začnou dělat maďaři, poláci, ukrajinci apod.

já koukat nebudu - ale vy jo ..

já si prostě lékařů vážim, protože je člověk potřebuje - a kvalitní lidi v tomhle oboru určitě - toť můj názor
o 15.02.2011, 11:48 | MazliG
o 15.02.2011, 11:48 | MazliG
.o)
o 15.02.2011, 11:49 | Vencaf
vzhledem k tomu, že v rodině nějaké lékaře mám, něco málo o tom systému vím, nikdo z nich se k té akci nepřipojil..
a jak s tím souvisí ti co podvádí a kradou ve vládě?
o 15.02.2011, 11:51 | kozlustechnykus
Ten odkaz jsem sem uz dal, jen schovanej v jinym clanku:)
o 15.02.2011, 11:52 | MazliG
Vencaf: no tak jak můžeš říct, že "každý" lékař má šanci vydělat si v soukromém sektoru ? to je prostě nesmysl ! ! !

a jakto že ti zároveń nedochází, že i ty v soukromém sektoru jsou placeni ze stejných pojišťoven, kterým ty platíš ale berou třeba 4 x tolik peněz ?? nebo 10 x tolik ... a to je cajk ? .o)

ale končim, není to moje věc - a svůj názor jsem řekl
o 15.02.2011, 11:53 | MazliG
no souvisí vše se vším, například že hledají 2 mld. lékařům ve vládě, která rozkrádá stát v desitkách miliard a jsme v čr - takže normoš ... ale nejsem doktor - soukro vydělávaj tak co se s váma budu čílit .o)) končim
o 15.02.2011, 11:56 | Vencaf
znám soukromou zubařku, pracuje jen na sebe, na pojišťovnu dělá minimálně, platby od pacientů v hotovosti a má plno, prostě kvalifikovaný odborník si to může takhle zařídit, pokud je někdo nějaký šudlal, co jen předepisuje prášky na nachlazení, těch je všude plno a nemůžou očekávat nějaké horentní sumy za svoji práci, toť vše..
o 15.02.2011, 12:01 | MazliG | Upraveno: 2011-02-15 12:01:49
15.02.2011, 11:56 | Vencaf

hele na tebe mi začínají snad i docházet argumenty ...

- takže bys chtěl aby se platilo natvrdo ? aby tě ta péče pak stála statisíce ? - to nemůžeš myslet vážně ?

- až si zlámeš v autě haksnu, abys chirurgovi platil třeba 60 litrů za uspání a sešroubování nohy ?

- protože nechceš platit vzp pojištění ?

- ale jak říká, jestli ano - já toho tolik platit nebudu, ale ty se z toho posereš

- a ty znáš jednu zubařku ? a jsi odborník na problematiku stát x pojišťovny x doktoři ?

- hele nezlob se, ale kdo soudnej tohle čte, musí vědět že já o jablkách a ty o kiwi - sorry

o 15.02.2011, 12:07 | Harryp
MazliG 11:44 - Raději pracovitého maďara, slováka atp., než spoustu českých doktorů!

Tady se řeší základní mzda doktora někde v okresní nemocnici třeba - kde bere dejme tomu 24 000.- , k tomu bere dalších třeba 10 000.- za ty přesčasy a pak třeba dalších 20 000.- za to , že si odskočí do soukromé nemocnice nebo nějaké fakultní, kde za to udělá třeba jen jednu/ dvě operace...

Atestace a vzdělávání není pouze doménou lékařů, ale mnoha dalších profesí (a ty si to třeba těžce platí... např. piloti) a nemají možnost jako doktoři na noční se učit (protože v jeho profesi není možné "ležet" na lékařském pokoji a připravovat se jen tak na své vzdělání).

Jsem těžce proti plošnému zvýšování mezd ve státní sféře obecně, ale pěkně diferencované dle "výkonu". Poté kdo maká=bude mít pěkné peníze, kdo je lempl=tak nikoli. Na druhou stranu chápu, že někde se naopak pracovníci musejí přidat, ale někde naopak hodně ubrat. (to souvisí např. s tím počtem polistů na počet obyvatel)
o 15.02.2011, 12:11 | MazliG
HarryP: inu na mě když na chíře vybavnul nějakej čmoud, co neuměl ani česky - uf. Na druhou stranu jsem psal, že nejsem pro stávku a plošné zvednutí - ale jak někdo psal, systém je špatnej - mladí lékaři - prvních 5-10 let jejich praxe je defakto ve státní sféře likvidační !

proto zastávám svůj první příspěvek JE TO INDIVIDUÁLNÍ ! ! - defakto souhlas s tebou
o 15.02.2011, 12:13 | Vencaf | Upraveno: 2011-02-15 12:15:24
taháš to naprosto někam jinam, každý si může vybrat, co bude dělat, já tvrdím, že pokud je někdo schopný, najde dobře placenou práci (ať už jako zaměstnanec nebo jako soukromník).Je mi jedno jestli doktor nebo automechanik. Nesouhlasím s plošným přidáváním po nějaké vyděračské akci, to je všechno, ty body který jsi vypsal v posledním příspěvku jsou tvoje výmysly, ne moje..

edit: vztahuje se k tomuto : 15.02.2011, 12:01 | MazliG
o 15.02.2011, 12:15 | Harryp
Znám černouška (nevím odkud pochází) v Olomoucké vojenské nemocnici, u kterého se stojí fronty jako na výborného operatéra a myslím, že nikdo neřeší jestli je bílý nebo černý, ale jdou za ním podle referencí...

Ano souhlasím s tebou, že ten systém je špatný a teď je to tak, že kdo jej umí využít, tak jej pěkně využívá a těch peněz má fakt dost. Je to o těch průměrech a z čeho se vlastně počítají...

Ber to tak, že já teď mám na stole celé pěkně grilované kuře, ty máš holý stůl, ale v průměru máme každý půl kuřete :-) Asi víš co jsem tím chtěl říci :-)
o 15.02.2011, 12:20 | Mr.Scully
Všechno je to INDIVIDUÁLNÍ. Mám v rodině doktory ve státní nemocnici, kteří berou HODNĚnásobek průměrné mzdy (myšleno třeba 80-120 litrů měsíčně). Mám v rodině bratrance, který šel k policistům POUZE kvůli platu a výsluhám - není moc bystrej, ale protože má VŠ, čímž už tak převyšuje většinu policajtů, tak se rychle vyhrabal nahoru a je v pohodě. A co byste řekli - až dostane výsluhu, tak s tím samozřejmě flákne. Takže platí asi tohle:

1. Okamžitě zrušit výsluhy, pokud to vůbec jde.
2. Najít způsob, jak rozlišit kvalitní a nekvalitní lidi - platí pro policii, zdravotnictví, učitele,všechny...
3. Nelejt absolutně žádné další peníze do těchto resortů! Ale rozdělit peníze podle kvalit lidí a zároveň minimalizovat únik peněz přes předražené zakázky.

O úplatkách to není... ty samy o sobě jsou třeba pár desítek mega ročně. Důležitější je důsledná kontrola zakázek.
o 15.02.2011, 12:28 | Harryp
TO Mr.Scully 12:20 - Přesně tak, musím souhlasit. S těma výsluhama to znám osobně v mnoha případech v mém okolí. Jen dodám, že nedávno jsem někde viděl statistiku ardmádní a z ní vyplynulo něco ve smyslu, že dneska platíme dvojnásobný počet výsluh, než máme aktívních vojáků! Ač se to nezdá, jedná se o obrovské peníze, které buď by se ušetřily nebo rozdělily mezi ty aktívní.

1-3 souhlasím. A máš pravdu i s těma úplatkama. To, že policisté říkají, že chtějí větší peníze ,aby NEbrali úplatky ... to je nesmysl. Kdo je bere, bere je dále i po zvýšení platu...
o 15.02.2011, 12:39 | Kacko
Mr.Scully: O rozpoznani kvalitnich lidi se bohuzel bezuspesne snazi. Nicmene se systemem odmen maji statni zamestnanci velke problemy, protoze kdo to kdy videl, aby vysi platu urcoval vas nadrizeny podle toho jak pracujete..
o 15.02.2011, 15:43 | prohifi.cz | Upraveno: 2011-02-15 15:45:09
Nedavno jsem potreboval doktory a jsou tam velke rozdily:
1) doktorka, co mi dala do ruky papir a kdyz jsem se zeptal, co mi je, tak at si to z papiru nacvakam do googlu, ze nema cas se se mnou bavit, protoze uz v ordinaci cekaji dalsi lide

2) doktorka, co mi vse v klidu vysvetlila a byla maximalne mila

A jestli tyhle 2 doktorky dostavaji stejne penize, je to hodne nefer.
Kdyby bylo po mem, zavedl bych v cekarne hodnoceni lekare, jak s nim byl clovek spokojen (klidne jako ve skole by zmacknul cislo od 1 do 5). A podle prumerneho hodnoceni na konci mesice bych ho i odmenil. Kdyz bude doktorka sikovna, klidne at ji daji 80 cisteho a ja ji na to budu moc rad prispivat.
Ale te druhe by 20k hrubeho bohate stacilo... vic si ten svuj vykon ten den nezaslouzila.
Myslim, ze by to byl prirozeny vyber sikovnych doktoru. Ti neprijemni a nesikovni by se zkratka neuzivili a sami by sli delat neco jineho...
o 15.02.2011, 16:56 | Harryp
prohifi.cz : zajímavý nápad! Plně souhlasím
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3662 sekund.