Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT HELP: Vypadává internet

o Navštíveno 868x o
o 30.01.2011, 16:25 | Thullo
Prosím vás,
mám problém s internetem. Do pátku bylo vše v pořádku - internet jsem měl od poskytovatele 802.cz a rychlost byla 3MB. Do baráku nám ale PODA přitáhla optiku a tak jsem za stejný prašule vzal od PODY 40MB a tím to všechno začalo.

1) Vypadá to, že 14dnů starý router je ahoj - prostě internet zapojený na prudko do PC šlape, ale přes router ne. (samo jsem vše přenastavil a nic) Takže to si vyřeším výměnou routeru a uvidíme.

2) když mám internet naprudko v PC, pracuju třeba 2 hodiny a najednou z ničeho nic se mi napíše hláška u hodin dole v pravo na liště, že byl odpojen síťový kabel a internet nejde. Musím restartovat PC a pak zase šlape. Někdy však ani to nepomůže a musím resetovat na 2x. Teď to testuji na druhém PC a tady to snad běží normálně, ale nechápu to. Do pátku, než mi dotáhli rychlý net, bylo vše (router i pc) v pořádku...

Nenapdá vás, co to může být? Mě napadla síťovka, ale to mi přijde jako šílená shoda náhod, že odejde router i síťovka. Navíc, že to nedělá pravidelně - to vypadávání...

Operační systém mam XP

Díky za info a rady

foto k příspěvku  od Thullo

o 30.01.2011, 17:23 | HIGHTOWER | Upraveno: 2011-01-30 17:24:19
Je to moc ryhcle no :-D
Netuším, a možná bych místo restartování PC zkusil případně jen odhlášení a zase přihlášení uživatele.Mám XP a když odpojím napájení ntb, tak mi to taky píšeš, že síťový kabel byl odpojen, prostě nějakej haluz, ale jinak to šlape v pohodě, už si toho ani nevšímám.
o 30.01.2011, 17:34 | mr.brain | Upraveno: 2011-01-30 17:35:32
HT: když ntb odpojíš od napájení a píše že "síťový kabel byl odpojen" tak máš tak nastaveno schema napájení, že pokud ntb nemá zdroj energie tak vypne síťovku... Pokud to ale máš přenastavený, tak hold problém v elektronice toho počítače resp. softu co řídí napájení.

Thullo: neblbne třeba napájení nějakýho prvku co montoval ten provider?
o 30.01.2011, 17:39 | Bladzej
Thullo: kontaktoval bych tvého ISP a sdělil mu tento problém.
Moje doměnka je taková, že jim nějak zlobí server, potažmo DHCP.
o 30.01.2011, 17:45 | Thullo
No, stalo se panove - volal jsem tam xkrat, ale vzdy mi rekli, ze z jejich strany je vse v pohode a ze mam bud zlou sitovku, nebo zavirovany comp :o)

Fakt je ale ten, ze ted jsem 4hodiny frcel pripichly na NTB a nic se nestalo :o(

Ze by fakt sitovka? Ted uz zase jedu na tom stacionarnim PC, kde mi to sem tam vypadava... (teda zatim nic) uvidime za chvili :o)
o 30.01.2011, 18:30 | HIGHTOWER
mr.brain: Nastaveno to právě nemám, takže prostě něco v SW a neřeším, když vše funguje v pohodě :-) tak raději do toho nevrtat :-D
o 30.01.2011, 19:03 | Thullo
Mám tuhle síťovku:
Attansic L1 Gigabit ethernet 10/100/1000Base-T Controller
a na tom PC kde to vypadává to zase vypadlo a už to nechtělo najet - chytl jsem nervy, hodil jsem to zase do NTB a nechal si zavolat placeneho technika od PODY. Jako tohle fakt nemám za potřebí :o(

Nevíte, kde bych na tu síťovku sehnal nějaký nový OVLADAČE - možná mi pomůže to přeinstalovat, nevím...

Prosím za LINK na driver - díky moc!
o 30.01.2011, 19:33 | HIGHTOWER
zkoušel jsi už nejaké ovladače z googlu? - [ Link ] =
o 30.01.2011, 20:48 | Thullo
2 Hightower:
No prave že ano, ale nikdy nic nestahnu - a když tak na Visty... Přijde mi to jako reklamní stránky (asi jako když hledáš MP3) prostě to tě nasměruje někam, kam absolutně nechceš :o(
o 30.01.2011, 21:39 | HIGHTOWER
ono dneska je to i na tokových blbých stránkách, třeba ani na stránkác výrobce to nenajdeš, ale někde na stránkách na který by člověk nikdy nevlezl to najdeš.
o 31.01.2011, 17:31 | Thullo
Taaak prepl jsem se svepomoci na stary NET (3MB) a vsechno vcetne routeru funguje tak, jak ma... Nonervy moje :o)
o 01.02.2011, 13:21 | Thullo
Tááák, dnes tu byli borci z PODY se na to podívat a výsledek je jasný :o) měli to blbě zapojeno ten internet - resp. koncovku na kabelu dole na rozvodné skříni meli blbe pripojenou - 6ku za 8ku prehozenou, takze to pry jelo jen po 3 dratech :o) Tudiz nyni uz slapu na 40MB PODU pres router a vse slape, jak ma... :o)

Jen toho frajera na zakaznicke lince, ktery mi stale dokola rikal - Z NASI STRANY JE VSE V VPORADKU, MATE ZLY ROUTER, MATE ZLOU SITOVKU (na 3pc do jsou doma najednou jo?) a vyjezd servisniho technika je placeny - bych nejradeji nakopal do kouli :o(

foto k příspěvku  od Thullo

o 01.02.2011, 13:57 | Bladzej
Thullo: taky mě napad kabel, ale takovou školáckou chybu bych fakt neočekával. To ti ani nezměřil rychlost po zapojení?

A platil si to na konec? Doufám, že ne.
o 01.02.2011, 14:43 | Thullo
2 Bladzej:
Ne neplatil jsem zadny vyjezd, neb byla chyba na jejich strane :o) ale rychlost byla OK - slapalo to, jen to FURT PADALO :o) jinak nic :o) ale mam radost, ze uz je po vsem a mam klid...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.7329 sekund.