Navštíveno 2182x

Chtel bych koupit plasmu 42-50". Cenova relace +/- 20t.Kc. Bude slouzit ciste jen jako prehravani DVD a obcas TV, protoze na televizi koukam minimalne. Muzete doprucit nejaky model? Libi se mi treba modely Viera od Panasonicu. Konkretne TX-P50S10E nebo levnejsi TX-P50U20E.
Diky
Jeste bych se chtel zeptat jak je to s kvalitou obrazu, mam zaplaceny stndardne UPC (bydleni v panelaku, takze talir tady nehrozi).
kdyz mas upc,tak bych se snazil koukat po tv co ma dvb-c tuner,odpadne ti tak upc settopbox ,-)
já mám teď tu neoPDP 46", koukám na ní na UPC, ale přes ten jejich settopbox a kvalita signálu abych pravdu řekl nic moc. za HD programy se mi připlácet nechce, ale přes DVB-T chytnu HD Novu, CT a Primu a to už je pěkný.
Tak zatim vyhrava tato, ale nevim zda to je dbra volba, v tomhle jsem fakt lama.
[ Link ]
127 cm Plasma televizor Samsung PS50C550 je o dost lepší než starší model panasonic ale moc do toho taky nevidím
Ja prave zase cetl ze u Panasonicu je cerna barva bezkonkurencni. Tedy i obraz.
Ahoj za mě ti mohu doporučit Panasonic tx-p46g20e,kamarád jí dostal k Vánocům a myslim si že na běžné používání je super,nejlíp uděláš když pudeš třeba do Electro Worldu,Datartu,Eletronicu,Okey atd.Vyber si a poptej se prodavačů hlavně dvakrát měř a jednou řeš :)
Nad tímhle jsem laboroval před pár měsíci, ale nakonec jsem koupil 58" :). Pokud plazmu,tak jednoznačně panasonic, to nej co můžeš koupit. Mají největší a nejmodernější továrnu, navíc se vyrábí v ČR. Konkurenční plazmy jsou mnohem poruchovější a nemají tak kvalitní obraz. S tou P50s20e rohodně chybu neuděláš, mněl jsem jí taky objednanou,ale nakonec jsem koupil za ty samý peníze starší 58" plazmu od panasonicu.
Ale můžeš ušetřit a nekupovat full hd, bohatě ti bude stačid HD, pokud do ní budeš pouštět jenom UPC či dvd. Full HD využiješ při sledování blueray, či při připojení na PC.
Pokud nebudeš mít k tv nějak extra připojenej PC, tak rozhodně kup plazmu, věrnější barvy, černá je opravdu černá a navíc podle mého skromného názoru líp přechroupe horší signal. Pouštím do ní volný digitální vysílání a dá se na to krásně koukat z nějakých 4metrů.
Ale prolez forum. Tuner2 tu zakládal speciální téma, kde je vše vysvětleno, stačí přečíst a budeš mít jasno.
jj to uz mam vse prolezle :) proto take chci Panaka, jen nechi prave kupovat model, aniz by mi ho fakt nekdo doporucil z osobni zkusenosti. Net uz mam prolezlej :)

09.01.2011, 10:35 |
TUNER Spirit a johnnypor...no vy jste řízci...jeden tomu nerozumí a ví že samsung je lepší a druhej by tě hnal vybírat do obchodů s nevhodnejma podmínkama pro výběr pecka )))
Nevim jestli teď nebude Honza(Tuner2) chvilku bez netu tak kdyby jsi na to spěchal a chtěl na něj telefon,tak mi písni,určitě ti rád řekne co za ty prachy koupit ;-)
jo taky koukám ,že muj příspěvek má uroven:))))))))))

09.01.2011, 14:03 |
Rajdlos | Upraveno: 2011-01-09 14:04:19
Ja si myslim, ze s tim Panakem chybu neudelam, stejne to vidim tak na konec tydne, takze zadnej stres :) ale diky
Jinak pujdu tedy asi do FullHD, chtel bych koupit i BR prehravac.
Takze stale vede v te cenove relaci PANASONIC VIERA TX-P50S20E.
Rajdlos:
nemusíš tunera 2 zatěžovat, ptal jsem se ho na ten samej model a říkal,že s tím chybu neudělám, za ty prachy to nej. Samozřejmě že géčkový řady mají neopdp panel, kterej je lepší,ale taky mnohem dražší

09.01.2011, 18:24 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-01-09 18:25:16
S modelem 50S20 je dobrý výběr. Géčko je sice trochu lepší, má připojení na net a nahrávání na externí HDD ale je prostě dražší. S Skem chybu neuděláš na to co na tom chceš sledovat.
Skrz to upc, pořiď si modul od Licy, mám taky Paňáka, tenhle modul a sleduju programy v HD, rozdíl je obrovskej a žádnej zbytečnej settopbox mi tu nepřekáží ;)
[ Link ]
Diky moc vsem :)
Nevite pls jeste co znamena tohle? jestli to nema na nic vliv.
Příjem digitálního kabelového vysílání (DVB-C): ANO (MPEG-2, MPEG-4), (MPEG4-AVC [H.264]), upozornění: DVB-C tuner lze využít jen při nastavení země Švédsko nebo Finsko (menu TV zůstane v češtině), nemusí být tedy plně kompatibilní
macomb: to vypada zajimave ;)

09.01.2011, 20:24 |
macomb | Upraveno: 2011-01-09 20:25:09
Rajdlos: Mám to na telce taky, musíš jako domovskou zemi nastavit Finsko nebo Švédsko a pak to jede normálně. Jedinej problém pak je, že i když jazyk nastavíš češtinu, tak EPG neumí písmena s diakritikou, tak to dělá trochu bordel (místo č to udělá Äc a podobně). Ale na to se dá zvyknout. Je to lepší, než další ovladač a navíc (nejen) český programy v HD :)
Rajdlos: tohle bylo v komentářích:
Zdravím majitele Panasonicu a čtečky Conax s UPC kartou. Také jsem měl problém s DVB-C tunerem a to buď švédsky a né všechny programy, nebo fínsky a bez diakritiky. Po zkoumání na netu jsem zjistil,že Panasonic v Praze na dotaz zašle firmware,který je pro ČR a není na stránkách Panasonic.jp. Touto aktualizaci jsem si vyřešil problém a vše funguje na 100%. Firmware jsem dal k dispozici na Share-rapid
[ Link ] . Přeji hodně úspěchu při aktualizaci. Jirka
super, tak to by bylo vyresene :)
Nemate jeste nekdo zkusenosti s nejakym BR prehravacem a aby to umelo prelouskat i divx s horsim dekodovanim atp.
Jendys: Super, hned to prubnu ;)
Rajdlos: včera jsem zrovna koupil panasonica BDT100EG, je to sice 3D, což zatím asi dlouho nevyužiju, ale koupil jsem jej v OKAY o víc jak litr levněji než na netu (4,5tkč). Cena je mezi 2D bd 65 a 85 a výbavou blíže 85, za který bych dal víc. Zatím se s ním seznamuju, tak jsem zvědav. Třeba za rok padnou ceny 3D televizí někde blíže k 2D a udělám upgrade. Zrovna zjišťuju, jak zprovoznit doma DLNA a další kravinky. Divx jsem zatím taky nezjišťoval, jediný co jsem zkoušel, tak youtube(je to super) a archiv tv nova :) Později můžu poreferovat více ;)
osobně bych BR přehrávač nekupoval. taky jsem to řešil a nakonec jsem si uvědomil, že si těch filmů na BR discích moc nekoupím, takže jsem koupil za pár korun media tank (přehraje uplně všechno a ve spojení s premium účtem na rapidu paráda) a jsem spokojenej. pravda je, že BR disk do něj nestrčíš, ale vzhledem k tomu, že jsem si koupil PS3, tak i tahle eventualita je vyřešená (zatím jsem nevyužil)
Jendys: Sakryš, firmware od tebe mi nešel, prý mám nejnovější. Přitom telku mám už skoro rok a je to navíc řada 2009 :( Napsal jsem taky do Panasonicu, uvidím, co mi napíšou.
macomb: to neni ode mě, to bylo v diskusi u toho modulu

11.01.2011, 00:48 |
Shr3k Před Vánoci jsem si pořídil místo staré kvalitní 29" CRT Panasonic novou TX-P50G20E a s obrazem jsem moc spokojený.
Bluray od vůbec nepoužívám, mám přehrávač WD TV Live napojený přes Ethernet na domácí multifunkční úložiště s 7,5 TB FLAC hudby a MKV filmů, napojený na domácí kino.

11.01.2011, 00:50 |
Shr3k Jinak když jsem vybíral model, chtěl jsem jen NeoPDP, což bylo jako nejlevnější právě Géčko.
Kdyz na to koukam, tak zase o moc drazsi neni, ale nevim jestli bych ty funkce opravdu vyuzil. Na bednu fakt koukam minimalne. A kvuli kralikovi nehrozi ani propojovani mezi pocitacem, ten s*ac by mne za chivlku svejma zubama odpojil :)

11.01.2011, 14:24 |
Daryl (A)
bez ohledu na aktualni zdroj bych se drzel fullhd.
Az si za pul roku koupis bluray, budes nadavat, ze sis nepriplatil tech par korun za FHD. Nepredpokladam, ze si to kupujes na pul roku ..
Daryl: Jak série S, tak G mají panel full HD...
Spi dál ;-)
bez ohledu na fullhd bych se drzel pozorovaci vzdalenosti... :)

11.01.2011, 14:47 |
Daryl (A)
tuner#2: reaguju na myslenky nekde vyse, ze pro UPC je FHD zbytecny.
a neprud, nebo te zacnu prudit ja :) Pokukuju po nejaky AV centrale.
Daryl: Ok
Založ si téma :-P :-DDD

11.01.2011, 21:04 |
Shr3k Rajdlos: Já jsem to G20 kupoval jen kvůli lepšímu obrazu, který má mít 2x větší dynamický kontrast než S20.
Shrek: jsi mne zase nahlodal :) uz jsem byl rozhodnutej :)
Rajdlos: Zas tak velký obrazový rozdíl tam není, dokonce jsem četl tvrzení, že v továrně tam ten panel dávají fyzicky stejnej. Je to hlavně o výbavě, obrazově tam zásadní rozdíl není.

12.01.2011, 10:55 |
Shr3k | Upraveno: 2011-01-12 10:55:57
Rajdlos: Tak zajdi někam do Datartu nebo tak a prohlédni si to tam vedle sebe. Třeba v tom obrazu zase takový rozdíl není. Dej si obě telky do košíku na shopu a podívej se na jakých prodejnách jsou. Pokud budou na prodejně, je dost velká šance že budou i vystavené.
tak je doma G :) Shrek mne ukecal, za tech 6t., o kolik je drazsi, je tam celkem dost vychytavek navic
Jeste jedu pro externi disk a BR prehravac :)
Jeste jsem zacal posilhavat po domacim kinu, protoze se chci zbavit spoustu kabelu, kterych mam u starsiho Thomson.
Myslite, ze to bude alspon trochu slusny?
[ Link ]
Jeste dotaz, je normlani, ze na ty Geckovy plasme jsou videt v pozadi jakoby cmouhy probihajici z prava do leva, je to videt hlavne u statickyho obrazu, kdyz se treba nahrava dyvko atp. A jeste kdyz se objevi na obrazovce bila barva, tak se ozyva hlasitejsi huceni/ruseni.

16.01.2011, 23:30 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-01-16 23:31:43
Plastové kino nikdy nebude kinem, k tomu asi nic jiného nemám, ale ono za 10tKč nikdy kino nebude. Za tu cenu leda tak bazarové stereo a i to nebude nic extra.
Jak nahrávaš DVD? Té otázce nerozumím, ale pokud jde o to, že pod obrazem jakoby něco plave, tak máš asi DVD propojené s TV scartem a tam záleží na kvalitě scartového kabelu. Dost často se tam moduluje signál z koaxu antény a nebo občas i něco ze síťového přívodu. Tzn. vést kabely co nejvíc odděleně a pořidit pořádný scart kabel a ne ten shit za 60,- z marketu.
Bzučení v malé míře vydávají všechny televize, to by chtělo slyšet zda je to vada či vlastnost. Obzvlášť pokud je to holá místnost, tak to pak večer může dokonce i obtěžovat.

17.01.2011, 07:23 |
Atrey něco ohledně bzučení je tady
[ Link ] ale má to 115 stránek, pročítal jsem to minulý týden a je to kus od kusu, někdo to i reklamoval. Chtěl jsem koupit G20, ale u nás jsem jí nesehnal, manželka chtěla něco hned a nakonec jsem koupil sony kdl 46hx800, na to moje koukání to stačí.
T2: tak tak uz jsem to vyresil vcera a koupil kvalitnejsi scart kabel :) "cmouhy" dost zmizely. To huceni dela jen vylozene pri prevazuici bile.
Jinak zatim tedy s G maximlani spokojenost, a na BR kaslu, koupim jako psal Luke nejakou multimedilani stanici, zatim to vypada na Xtreamer a propojim ho pres ist s kompem
jj, jen se vyhni egreat M34a. toho jsem koupil já a moc spokojenej nejsem. čas od času se film sekne, po pauze docela dost dlouho trvá než naběhne zvuk, nějak se mi nedaří nahodit novej fw...ale možná to je rukama
Xtremaer je hodne moc dobrej prej, ma ho muj bratranek a spokojenost