Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > 4 ohm repro na receiver - může?

o Navštíveno 1704x o
o 31.12.2010, 20:48 | kasko
koupil jsem si receiver, který má výstup na 8 ohmové repro. Můžu to prozatím odzkoušet a mít zapojeno na 4ohmové repro z hifi?
Bude to jenom chvilku, než vyberu nějaký sloupy.
Popř. poraďte, jak to zapojit.

Díky

o 01.01.2011, 08:22 | Zdeny60
Můžeš, ale na velmi malý výkon. P=RI2. P=U x I.Takže pozor.
o 01.01.2011, 11:31 | choze
na to bych se vys.al, když má 4ohmy tak může klesnout i na 2 a to by mohla být smrt pro ten reciever.
o 01.01.2011, 12:00 | kasko
našel jsem doma repro, které mají 6ohmů. Ty jsem zapojil a hraji jenom potichu, resp. na odzkoušení. Co nejdřív pořídím 8ohm tak jak má
o 01.01.2011, 17:50 | Tuner#2
Jaký dnešní receiver musí mít 8 Ohmů? Co to je za šlupku?

Obvykle umí 6, většinou 4 a u Denonu, Onkya a pod. mám vyzkoušeno, že není problém ani 4 ohmové bedny co mají min. 2,5 - 3 Ohmy. Ono totiž při běžném hraní kde je zastoupené celé kmitočtové pásmo, je min. impedance beden takřka nepodstatný údaj. Problém by to byl, kdyby si někdo pustil testovací CD s generátorem na kmitočtu kde je právě to minimum a pustil by to nahlas...
o 01.01.2011, 20:16 | kasko
tuner: jedná se o tenhle reciever
[ Link ]

tak mi prosím poraďte, jaké repro na to mám pořídit...
o 01.01.2011, 20:35 | 323Marty
Hups, možná ses tady kolegy tunera měl nejdřív zeptat, jakej si máš koupit reciever :o)
Zvuk je mrtev, teď už je jedno, jaký osmiohmový pixly k tomu pořídíš. Nicméně neuvedl si, kolik máš na ty bedny rozpočet...
o 01.01.2011, 20:56 | kasko
zvuk je možná mrtev, možná ne. Jenom jedna technická: když u zboží není český manuál a prodejce by jej nebyl schopen dodat, můžu požadovat vrácení peněz?

Rozpočet na bedny je cca 20tis. Měl bych se vejít s 5.1 od Jamo.
Jenže ty mají všechny 6 ohmů, tak nevím.
o 01.01.2011, 21:57 | Tuner#2
323Marty: On se radil po mailu, ale mám pocit, že jsem ani radit nemusel. Poslední dobou se setkávám s tím, že dotyčný chce poradit a ve finále den po radě si koupí snad to nejhorší co jde...

kasko: Platí to co jsem psal v mailu. V téhle kategorii Jamo S606 set + subwoofer a jsi na cca. 20ti, ale opravdu nechápu proč "kino" za tyhle peníze.
o 02.01.2011, 07:04 | kasko
ano, radil jsem se. Dostal jsem na to super cenu. Vím, že někteří by to nechtěli ani do garáže.
Prostě jsem chtěl něco jiného než jsou plasťáky.
Na pořádný kino bych musel mít cca 100 tis. a tofakt nemám.

Tuner#2: díky za rady. Uvidíme, resp. uslyšíme co jsem zmastil
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4496 sekund.