Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > 5+1 audio

o Navštíveno 1603x o
o 24.12.2010, 18:00 | houbik_kadett
Cau, mam problem se zapojenim 5+1 domaciho kina, laboruju nad tim uz tri dny a nic...jde o to, ze kdyz do nej pustim pres coaxial na cinche hudbu z kompu, tak hraje jen subwoofer a predni repra, stred a oba zadni sou hluchy...kdyz ale z menu pustim kontrolni ton(takovej ten sum co obyha soustavou dokola) tak sel pres vsechny a vse se zdalo v poradku. Najde se tu nejakej dobrak co by vedel jak na to? Jedna se o domaci kino FINLUX HCS 4100. predem diky...

o 24.12.2010, 18:11 | endru.ondra
Neni to nastavení ve zvukovce máš dobře zapojený konektroy? měl by tě hrát v tom případě 2. kanal je přední
o 24.12.2010, 18:12 | Pavel 528
no pokud tam nebudes poustet zvuk 5+1,tak se obavam,ze to to domaci kino z toho 2+0 neudela zvuk 5+1
o 24.12.2010, 18:18 | houbik_kadett
vubec tomu nerozumim, je to cela sestava(nejsou to nejaky repra co sem nasel po baraku:))...zapojeny je to stopro spravne...pavel jak si to myslel s tim poustenim zvuku 5+1?...zkousel sem tam poustet jak fm radio tak dvd, tak pres pocitac...a nic:(...co mam tedy udelat aby mi to hralo komplet jak ma?...jinak diky za odpovedi
o 24.12.2010, 18:31 | axetom
muss to mit propojeny bud optikou, a nebo ti musi vest celkem 3x cinch (predni P+L, Zadni P+L, SW+Center) kdyz to mas jen tim zelenym a nebo proste jen dva konektory tak ti to nepujde pokud to nema tu funkci
o 24.12.2010, 18:46 | Dave1984
Domácí kina často mívají funkci Virtual Surround, či podobnou věc, která ti právě stereo signál rozvede do všech repro, zkus hledat, nebo pusť DVD, kde máš jistotu, že ta stopa obsahuje 5.1. Ale jak píšou, pokud chceš vícekanálový zvuk tak digital coaxial (oranžový konektor na zvukovce, nebo optical)...
o 24.12.2010, 18:59 | houbik_kadett
takze jestli to dobre chapu, tak musim najit na kompu oranzovou diru a tu spojit s prehravacem do diry digital input?...ten virtual sorround sem nasel, ale zadna zmena tam nebyla...jeste mi napadlo, ze bych mohl koupit(vyrobit) redukce tak, ze by se reproduktory pripojovali pres koaxial k audio output...potom by to tedy fungovalo?
o 24.12.2010, 19:44 | AR
mozna prvni zakladni otazka...mas v kompu zvukovku co zvlada 5+1 ?
Poznáš to tak že na te zvukovce máš minimálně 3x jack zasuvky - oranžová, zelená, černá.
Pokud toto splňuješ tak PC se zesikem propojíš 3mi kabely, kde každý z nich ma na jednom konci jack a na druhém konci 2x cinch.

zelený konektor jsou přední
oranžový je střed a sub
černý je zadek

pokud to takto budeš mít propojeno tak na pc si dej vlastnosti repro v nastavení zvukovky a zkontroluj že máš nastaveno 5+1 repro, pokud ano máš tam možnost testovacího zvuku a projede ti to všechny repro.

další možnost jak to můžeš propojit je pomocí optiky a nebo digiout. Optiku poznáš tak že na zvukovce/základní desce máš čtvercový konektor s "dvířkama" a je celo plastový. Digi audio výstup poznáš tak že vypadá jak cinch konektor a má oranžovou barvu.
o 24.12.2010, 21:44 | houbik_kadett
AR dokonaly...dekuju moc vsem :)
o 31.12.2010, 19:38 | houbik_kadett
tak se mi vyskytl problem, pokud to pripojim pres digi coaxial tak mi zvuk jde porad stereo...na zvukovce mam 4 jack 3,5 vystupy (7+1)...ale bohuzel nevim jak propojit se zesilovacem (dvd prehravac)...na kterem jsou pouze tyto vstupy (AUX L,R...tape L,R....digital optical,coaxial a scart) a tyto vystupy(coaxial SR,SL,FR,FL,CEN,SUB...digital optical, coaxial...video output coaxial a S-video)...dekuju za rady :)
o 01.01.2011, 08:26 | Zdeny60
OPtázkou je, zdali máš signál v patřičném kodování 5.1? Pokud ne, budou hrát jen přední kanály.
o 01.01.2011, 10:57 | houbik_kadett
ten digitalni coaxial?...v tom programku ke zvukovy karte mi to pise porad k tomu digitalni coaxialu 2CH a pak mam na vyber frekvenci, ktera ovsem nevim k cemu je...zatim se to resil pres zesilovac+sub+2x repro a dva pary aktivnich bednicek, central tedy stejne nehraje a je to mrte nastavovani...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3917 sekund.