Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rozleštění škrábance na autoskle.

o Navštíveno 13787x o
o 11.12.2010, 20:34 | Komba
Zdary,dá se rozleštit škrábanec na čelním skle nebo to dělaj firmy co lepí skla? jsou to tak dvě čáry dlouhý 6cm....

o 11.12.2010, 20:38 | FBS
co tak vim, tak škrábance ze skla se nedají rozleštit. Rád se ale použím...
o 11.12.2010, 21:09 | Komba
to by mě tedy naštvalo:/
o 11.12.2010, 21:26 | mr.brain
Ale dají. V USA cerium oxide = oxid ceřičitý. Je to takový hnědá voda, musíš strojně s kotoučema co se tím leští normálně laky (takže 3M, Mezerna atp.). Je to práce na dlouho, ale funguje to. Je to teda strašná jebačka neb se musí odstranit kus toho skla (obrousit), aby se to celý srovnalo...
Viz. [ Link ]
o 11.12.2010, 21:30 | rcman | Upraveno: 2010-12-11 22:30:48
V práci máme takovou sadu na opravu prasklin... Taky to má ale svoje pro a proti. Mělo by se to opravovat co nejdřív po tom c se ti to na skle udělá. A rozhodně hned se to přelepuje průhlednou lepenkou, aby se tam dostalo co nejmíň bordelu.

Zatim jsme to dělali jen párkrát. A jednou se stejně dalo nový sklo. Protože ta prasklina byla přímo před řidičem, a pak se přes to nedalo normálně koukat...

Ale škrábance na skle to jsem nikdy neřešl...

Skusil bych ňáký autosklo. Tam ve většině případů dělaji i lepení a opravy autoskel...

PS: Na jakym autě to máš?
o 11.12.2010, 21:51 | Komba
Když řeknu že je to na 205tce,tak řeknete že to nemá cenu řešit,ale né každá 205tka stojí hození do kopřiv a navíc tam mam originál zatmavený sklo s pruhem na kterém je to dost vidět.... já se zkusim zatím poptat u Rady v autosklech:)
o 11.12.2010, 22:10 | rcman
Komba: Doma se mě vystřídaly už 3 205ky. A co se týče spolehlivosti VS cena. Nemůžu si stěžovat!

Každopádně je to starý auto. Takže tyhle opravy co tady řešíš, jsou buď na dlouhý lokte. Nebo tam nakonec dáš new sklo. Ale to bude klasika čirý, a to už neni tak zajímavý jako tam máš teď.

Přeju úspěšnej lov na opravu...
o 28.01.2015, 10:02 | capo
Nějaké nové postřehy v této oblasti? Mám sklo poškrábaný z dálničního provozu, spíš jako osekaný od kamínků. Celý sklo homogenně :), žádnou velkou prasklinu zato stovky malejch... Normálně to nevadí, ale v noci mi to není příjemný. Jasně že bych mohl vyměnit celý sklo, ale třeba by se to dalo jen rozleštit?
o 28.01.2015, 10:33 | mr.brain
Pokud jsou v tom skle přímo záseky, tak s tím nic moc udělat nejde... Navíc tohle poškození bývá hlubší než jen takové ty hologramy. Ale i tak to je na dlouho a nejistej výsledek... Nejlepší je výměna. Za tu práci to podle mě nestojí (pokud okno nestojí víc jak 20 000 třeba). [ Link ]
o 28.01.2015, 12:01 | soray
Nejlepší je výměna, záseky ničím nevyleštíš už jen kvůli tomu, že bys musel ubrat hodně materiálu. Kolikrát ale stačí srazit hrany záseků, aby se na tom tolik nelámalo světlo - je to pak méně viditelné. I tak je to ale hrozná drbačka.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3706 sekund.