Navštíveno 2029x

28.11.2010, 00:50 |
wefa Ahoj všichni, je to tu znova. Chystám se pořídit nové auto do 300 000kč. Přemýšlím spíše o variantě nového, než ojetého. Vaše názory, zkušenosti, rady ? Díky :)
Výbava
Nájezd, rocni a co predevsim?
a jestli mas nejaky favority? či co upřednostnuješ?
Benzin,nafta,kolik bude jezdit lidi,rocni najezd...
tak ono už stačí to nové a do 300 a už tak je to dost omezení, takže na výběr moc není
ja bych vzal citroen berlingo,da se novy za 270 000 - 1,6benzin 80kw,dalkovy central,el okna,klima.
Seat ibiza ST 1.2 TSi .Neokoukane auto s peknym designem a kvalitou vw koncernu.

28.11.2010, 12:00 |
wefa Už jsem se dostal k netu :/ Ohledně paliva nemám jasno, stále váhám, abych pravdu řekl. Jezdil jsem jen s benzínem, ale naftě bych se taky asi nebránil, jen zvážit pro a proti. Roční nájezd mám cca 15tis. Stále jen město do práce z práce a max 2x do měsíce, převážně jednou, dálka cca 600km. Spokojím se s menším výkonem, nechci víc jak 90KW, prostě nevyužiju! Řešil jsme i ojetinu, otázka je, zda bych narazil na pěkný kousek, spolehlivej atd, však znáte. Jinak cenu možná -+ 350 :)

28.11.2010, 12:19 |
wefa cupra.165: Seat Ibiza ST není špatný nápad a mě se líbí vzhledově. Výkonostně hezkých 105k je super, spotřeba také a je nové.
Big_Max: Ano Focus mám rád, ale ten do této cenové relace neseženu :(
s tvym nájezdem je jakákoliv nafta zcela nevýhodná spíš dražší v celkovym hledítku pořizovačky a celkovejch nákladů na servis.....
takže si můžeš koupiv zcela vklidu 3x fiat panda s tim že jedna bude do práce, durhá na tu dálku a třetí na díly :)
jinak zkus si Ceed v salonu a uvidíš třeba se ti bude líbit, Ibiza je dobrá ale malinkatá prostě tak záleží jak velký auto chceš

28.11.2010, 12:34 |
cupra.165 | Upraveno: 2010-11-28 13:56:43
Pokud je naftove auto nove,nejsou s tim problemy,starsi diesel auto uz bych nekoupil. Ceny naftovych motoru jsou leckdy za stejne ceny co benzinove motory,ale vadi mi tam kultura a hluk chodu..u te nizsi tridy nebo malych vozu je spatne odhlucneni,vibrace. Proto bych volil uz jedine benzin,leckdy benzinove motory na mensi streky jsou schopne jezdit co nafta,mene jim vadi castejsi starty. Co se tyce spotreb,staci se podivat na spritmonitor.de nebo spotreby.cz

28.11.2010, 12:36 |
relax jako NP, ibiza se sice tvari, ze je to klasickej kombik, ale zase zadna vyhra co do prostoru to neni, navic s 1.2 TSI se do 300 nevejdes .. kdyz hodis nakou metlu atd bude to nekde kolem 320-330 tisic. Ceed dobra volba, ale opet do 300 se poskladas s odrenejma usima - za me jasna volba i30/i30cw ve vybave Patriot :)
Přesně tak, pokud se jedná o malé městské popojížďky, tak nafta fakt nemá cenu. Kamarád je teď celej hotovej, že mu nejlepší auto na světě fabyja 1.9tdÝ jezdí v zimě za 8,5.
ted je focus v akci za 299000kč
[ Link ]

28.11.2010, 12:41 |
Seat Power | Upraveno: 2010-11-28 14:04:18
ibiza je vyborna volba,bral bych s motorem 1,4 16V velmi me na predvadecce oslovil,motor je dostatecne pruzny s vybornou spotrebou,jak uz nekdo psal neokoukany a velmi hezky vzhled a do uvedene castky se vejdes.
edit:treba zde jen pro predstavu lehce ojeta uz i z hlinikovymi koly
[ Link ]

28.11.2010, 12:48 |
relax ono v dnesni dobe vybirat novy auto v tydle cenovy relaci je celkem fuska ... ta nabidka je obrovska, zalezi na tom co se ti libi vzhledove a samo jak se ti v aute sedi a jede ...

28.11.2010, 13:02 |
wefa Jasný, volím opět benzín :) Velikost auta? Chci malé, nevyužiju velké, ale nechci Smart, či podobný blbiny :D Ibiza je můj favorit spolu s ceed a I30. přemýšlel jsem i o Fabii 1.2TSI, možná Peugeot 206+, ale to mi přijde výbavou mnohem lepší Seat nebo Ceed.

28.11.2010, 13:04 |
wefa Osobní kušenosti s právě Ceed, Ibizou, či i30 co se týče spolehlivosti, spotřeby a pohodlí při jízde?
ibiza je dost nová ten model kterej se tu řeší tam toho oc nezjistíš, počítej standard poruchy co má koncern a klasicky lepší průměr kvality zpracování, takže prostě takový auto který neni ani špatný ani dobrý.....
na ceed tu ted byla dalekosáhlá diskuze, svez se v tom a když ti to bude vyhovovat tak jeho záruční podmínky jsou rozhodně nejlepší co můžeš sehnat
na i30 se vybodni, to je opravdu jen parodie na auto žádn echt kvalita jako ceed...
fabia neni auto, sice je to stejný jako ibiza ale prostě je to fabia se všim všudy...
peugot a citroen ? věděl bych jak líp pro*rdat prachy :)

28.11.2010, 13:12 |
Syrup osobne bych uplne novy nekoupil, ale sel do neceho jako sem vlozil nismo- velmi lehce ojety, s cenou dost jinde oproti naprosty novote ...

28.11.2010, 13:20 |
relax NP: vim ze si dovolim moc ale opravdu nesouhlasim s nazorem, ze i30 je parodie na auto a kvalitativne horsi nez ceed.
Kolega delal xy let vedouciho prodeje na Kie a sam rika ze i3O sou lepsi
Dalsi vec je ze Kia je dcerina spolecnost Hyundaie - cili pochybuju, ze by hyundai nechala Kiu delat kvalitnesi auta - je to asi jako by VW nechal skodovku, aby fabie byla kvalitnejsi nez golf
Treti vec je prodejnost ... prez mnohem vetsi marketingovou propagaci Kie se prodej tedlech aut Hyundaii ani nepriblizuje
To sou pro me tri dost jasny argumenty ze i30 > ceed, s i30 jsem mel moznost neco malo najezdit a vyjma tvrdsich plastu je ta kvalita slusna, mozna i proto ze dodavatele dilu jsou cesi a slovaci (ty samy co dodavaj dily pro koncern - zpracovani ve fabrice je samo pak vec druha). Tot muj nazor.

28.11.2010, 13:27 |
wefa Osobně soused má právě i30 a nestěžuji se, ba naopak. Ano je to taky o daném kuse, na který kdo narazí, ale přesto moc špatného jsem neslyšel. Mám teď z toho hlavu jak buben :/:D
Za mě asi Ceed nebo Ibiza...
osobni zkusenost s ibizou mam zatim jen z predvadecky kde jsem si mohl pojezdit bez mala cca 2hodinky,ja se svymi cca 204cm jsem si ve predu na to ze je to mensi auto celkem lebedil,ovsem vzadu uz pak to je horsi,ale to snad u kazdeho auta,motorove je to velmi tiche a kultivovane,s podvozkem bych se nebal jezdit i ostrejsi jizdu,zdal se mi dost stabilni pri zachovani dobreho komfortu,palubka je celkem prehledna bez nejakych preplacanych tlacitek apod..me osobne to auto sedlo moc hezky a mam ho take v planu ale ve verzi combi,protoze ja kufru vyuzivam celkem casto.zaverem ta 1,4 16V je vyborny kompromis jak do mesta tak i mimo mesto,ovsem zadny dalnicni korab to jiste neni(ale to ani fobie apod..),ale tve ucely si myslim splni 100%
Koupil bych si normalni klidne i ojety auto v peknym stavu..na to co najezdis je to podle me fakt fuk a navic zbytecny utracet celejch 300 tis..ale pokud chces tak ti nebranim...Za me bych koupil napriklad ojetinu v dobrym stavu Golf IV,Golf V,neco od Audi nebo tak..motorove je to asi vcelku jedno i diesel ma svy pro a proti a stejne tak i benzin..ale pro tebe mozna bude vyhodnejsi ten benzin (i kdyz ja bych si stejne vzal naftu..) ..rozhodni se sam do ceho chces skocit..za me jen zbytecny utraceni na necem na cem se da usetrit..
party_boy: Taqk jde o to jak kamarád jezdí,hodně krátné trasy, atak.. Mam stejnej motor a i ted když je kolem 0°c tak nejde spotřeba nad 5.5l..

28.11.2010, 18:35 |
Šogun A co třeba Toyota? Auris a nebo i Yaris se dají teď taky do 300l. sehnat. Jinak když si zadáš na www.vybermiauto.cz parametry co chceš mít v autě, tak ti to vyhodí jaké jsou možnosti.
Ted jeste koukam chevrolet cruze nevypada spatne..viz treba zde..
[ Link ]
Tak jestli uvažuješ i o zánovním voze za +/- 350, tak se mrkni do sekce bazar-ostatní a tam najdeš Mazdu 3MPS se 16,5tkm a ještě v záruce v 1A 00% stavu. No a jelikož výkonu není nikdy dost, tak těch 191kW ukučíruješ s přehledem a jako bonus získáš to, že budeš jeden z nejrychlejších na silnici. A o ceně mů§žeme licitovat v SZ či mailu, třeba by se to dalo řešit:-) )
A než nějakou Ibizu s parodií na motor či nějký i30 a podobný, tak ta Mzada 3MPS je krapítek jinde:-)A za podobnou cenu, o které, jak píšu, mohu uvažovat, co s ní:-)
Sorry za vetření se soukromou inzercí.
Tak Zdeny byl o kousek rychlejší,zrovna jsem to chtěl napsat,ať vezmeš jeho MPS a ani nepřemýšlíš.
asi jste necetli ze shani nejaky slabsi motor do 90kw
S.P. : :-) výkonu není nikdy dost a navíc se dá lehce regulovat od nuly tím pedálem, co je na podlaze :-)
cruze je taky pecka, pokud se člověku líbí tak výborná volba
ad Ceed vs. I30 tak to nechám na každym at posoudí, sedněte si do obou a jen si poklepejte na plasty a projedte se v tom , ceed je řádově uplně jinde, i30 je jako když řídim starou dacii prostě hlína, jak nemám rád fabii tak i30 je ještě horší, ano za tu cenu je to super taky ale prostě kvalita natož vzhled proti ceedu je fakt špatný, a neberu že existujou parodie jako i20 a i10.... v tom bych se fakt cejtil jak plastovej igráček v plastový sanitce .... to uř proti i10 a i20 rozhodně brát panda/punto který sou za úžasný ceny a vůbec by mě nesralo že to je fiat....
dceřiný společnosti to jsou ale to neznamená že obojí je dobrý, kdyby i30 byla na úrovni ceedu tak proti ní nic nenapíšu ..nemám žádný nutkání tady něco pohoršovat beru to prostě objektivně tak jak to auto vidim, líbí se mi,líbí se mi po stránce složení a jízdy v něm tj. celkovýho dojmu....ten na mě prostě ale i30 neudělá zatimco ceed je fat hezký, promyšleně udělaný kvalitní auto který se bezvadně řídí a cena/výkon to na mě nechává ten nejlepší dojem.....

29.11.2010, 11:58 |
Syrup | Upraveno: 2010-11-29 13:22:05
Zdeny: jenze je trosku rozdil pokud jezdis s 1.4 po meste za 8 nebo s 2.3 Turbo za 12-13 ... :) nehlede na to ze turbomotor na kratky trasy po meste neni zrovna uplne to pravy orechovy.

29.11.2010, 12:10 |
wefa Mé srdce mi říká vzít si tu 3MPS, sahl bých po ní hned, ale ta spotřeba mě odrazuje. Znám se, už teď jezdím za 10 a chtěl bych to právě dostat níže, proto také raději menší výkon. Ano je hezké mít tu možnost výkonu, ale měl bych to jen na vyřádění :) Ceed se mi líbí vzhledově, a v podstatě splní všechny mé požadavky, proto je to prozatimní favorit.
A co Suzuki SX4? Za 360 000 je dneska nová 4x4, popř. 300 000Kč 4x2. S tímhle autem mám hodně zkušeností, leješ olej a benzín o víc se nestaráš.
Syrup: pravda, ale jsi první :-) A není to 13, ale asi 10,9 při mém stylu. tedy to JDE za míň:-)
wefa: popřemýšlej nad tím takhle - co je lepší? mít o 2 litry větší spotřebu,ale jízdu si maximálně užívat a mít z toho radost nebo jezdit lehce za míň,ale bude to nuda a budeš si hoooodně dlouho vyčítat a užírat se tím,že si nevzal tu MPS když jsi měl šanci? :) Žijeme jenom jednou,kašli na kompromisy a udělej si radost;)

01.12.2010, 16:41 |
wefa 3MPS by se mi líbila, asi bych o ni uvažoval, snad ji i vzal, ale situace se změnila bohužel k horšímu. Rozpočet se trochu snížil, a to na 150tis. (bohužel naléhavá situace, která byla potřeba řešit). Tím pádem uvažuji spíše o ojetině, neboť házet prachy do mého accorda se mi už nechce, nevyplatí se mi. Takže pozměním téma úplně jinam ohůedně parametrů. Ojetina do 150tis. a 2.0l klidně znova. Zalíbila se mi 206 RC
[ Link ] Ano je to peugeot, je to francouz, ale je to moje vysněná :) Spíše jsem chtěl nějaké názory na motor, jízdní vlastnosti, zda si přilepším jízdně oproti Honde Accord a ne jen výkonově na papíru.
Tak to tě lituji,to musel být nějaký pruser když jsi ubral z rozpočtu 150-200tis.. :-(

01.12.2010, 23:11 |
wefa život je svině, rodina má přednost. Nevadí, jdeme dále, žijem :)
Kuwa, to máš teda náročnou rodinu,m když za tebou ze dne na den přijde a achce po tobě circa 150 litrů:-) Tu bych hnal...