Navštíveno 1411x

Tohle je dobrej masakr -
[ Link ] přijít o dvě malé děti během pár vteřin :-(
Akorát to čtu a je mi z toho upřímně blbě od žaludku. Taky mám dvouletou princeznu a sem si jistej, že pokud bych něco takovýho zavinil, jdu se zastřelit. Pokud bych jí nezavinil, jdu zastřelit toho druhýho. Nechci nikoho soudit, nikdo nezaviní nehodu úmyslně, proto je to prostě "nehoda" ale přijít o dvě děti, tak to je pro mě prostě nepředstavitelný. Je mi do breku :o(
Je to peklo :( U čelního nárazu bych tipnul nesmyslné předjíždění a v takovém případě asi jako 323Marty - buď pocit viny do smrti nebo naopak touha zabít toho kreténa v protisměru.
První zprávy předběžně říkají, že to zavinil řidič právě vezoucí tu svou rodinu.

21.11.2010, 19:59 |
X-sat (M)
Strašný :-(

21.11.2010, 21:13 |
Kesam :(((
co na to říct, je to smutný

21.11.2010, 23:46 |
20bad smutný, ale ten náraz mi nepřipadal tak destruktivní když to první řada přežila a vzadu ne, nikde nepíšou nic o tom jestli byly připoutaný a v sedačkách
V sedackach byli, jedna je i na fotkach z te nehody. Pokud se podivame na miru poskozeni, tak je podobne jako pri crash testu, takze rychlost cca 65 ? Jenze pro detskou hlavicku to proste muze byt smrtelne.
Kazdopadne to misto nehody znam velice dobre a nechapu co a jak se tam mohlo stat.

22.11.2010, 10:30 |
Pekys smutný :(
mrazik: sice vidim sedačku, ale rozhodně ne pro 3letý dítě. :(
Pekys tohle tezko soudit, nezname vahu ani vysku ditete. Nas trilety prcek nema ani 100 cm a znam jinou triletou holcicku, ktera ma miry jako sestileta atd.
Ale castecne s tebou souhlasim, trilete dite radeji vidim v jine autosedacce.

22.11.2010, 11:36 |
Dr.T Hlavne proc je ta sedacka cela ven vyhozena? a nikde na ni nevidim kotvici body pro pas, isofixove zuby taky nevidim? , takze sedacka byla jenom polozena na sedaku a dite zaple normalnim pasem? nebo nijak?

22.11.2010, 11:55 |
mrazik | Upraveno: 2010-11-22 13:17:04
Dite s ni vyndali hasici nebo zachranari a prcka z ni vyndali az venku, si dovoluju tipovat.
Ne vsechny sedacky teto velikosti maji Isofix, oni ani ne vsechny auta isofix maji a proste se jen polozi na sedacku a prcek se pripouta normalni pasem. Kudy ale vede horni pas, to netusim.
Podle toho, jak vypadá ta sedačka zespodu bych to tipoval na nějakej zacvakávací mechanismus. Dětská autosedačka musí mít svoje pásy a bejt pevně spojená se sedadlem. To je nesmysl, aby dítě sedělo v sedačce, a bylo připoutaný i stou sedačkou, to nedává logiku, vždyť by ho při bouračce zabila ta sedačka...

22.11.2010, 13:06 |
mrazik | Upraveno: 2010-11-22 14:31:34
Sedacky pro deti od 15-36 kg bez isofixu nejsou nijak uchycene a nemaji svoje pasy. Jedine misto, kde je uchycena je proveceny pas v uchytu nahore u ramene. Ta sedacka drzi jednak vahou ditete a hlavne to dite je pripoutane. Pri nehode dojde k pohybu ditete i sedacky, ale rozhodne ta sedacka to dite nezabije, ani nema jak - spodni pas ji drzi pres nohy prcka.
Pro jizdu bez prcka se doporucuje sedacku pridelat pasem, aby pri nehode nelitala v aute a neprizabila cestujici.

23.11.2010, 15:39 |
Conan ... každopádně to bude nějaká sedačka za 1500,- z "Lidlu" apod...
Jako mrazik...vozim spunta na maxi-cosi a je to polozene na sedacce a je pripoutany jako dospely clovek,provleceny pas sedackou je pouze u jeho krku,jinak pas mu jde pres rameno.... a je delana od 15kg vyse.... pak jezdi jeste v jedne recarou young sport 9-36 kg a tam je pravda,sedacka pripoutana samostatne k pasu,a prcka drzi 3 bodovy pas....

23.11.2010, 17:02 |
JA v 88 sem dal za sedačku 3000,.Kč bolševickejch, jeden manželčin plat :-) ale byla to značková věc z e Západního Německa a já měl klid..