Navštíveno 1106x

Tak jsem po delsi dobe zpet online na ahc timto tedy vsechny zde zdravim a nez tu zas okouknu co se noveho deje obracim se na vas s dotazem.
V praci jsem dostal za ukol vymyslet funkci jak ve vsech listech souboru do sloupecku, kde jsou v nekterych radcich znaky X dostanu odkaz na cislo ve stejnem radku, ale jinem sloupecku tak abych to nemusel pro tech milion krizku delat manualne...umel by nekdo poradit? Diky :-)

18.11.2010, 08:34 |
Bucci LOOKUP případně VLOOKUP
v češtině to je tušim
VYHLEDAT a POZVYHLEDAT

18.11.2010, 08:35 |
Bucci a v části, kde najde shodu vnořit další funkci co má a kde udělat
diky za voditko, kouknul jsem na to, hral si s tim, ale nejak se mi nedari to zprovoznit :(
K upresneni, mam soubor o cca 30listech. Tuto fci potrebuju aplikovat na cca 25 listu s tim, ze mi na nekterych nekoresponduji sloupecky. Tzn. Ze ve sloupecku F s cca 33 vyplnenymi radky tj. F5:F38(v par listech je to napr.sloupecek E apod.) mam hodnoty znamenajici "cena celkem" a tyto hodnoty potrebuji dostal do sloupecku L až N tam, kde je vložen symbol X. Tj.v oblasti L5:N38 mam ruzne symbol X a potrebuju tam mit hodnotu "Cena celkem" ze sloupecku F. Nakonec tuhle fci potrebuji aplikovat na vsech zminenych 25 listu.Je nejaka fce jak to udelat? Muzes mi to zkusit pls jeste blize popsat? Ja zkousel =lookup(X;L5:N38;F5:F38) a hazi mi to vysledek: NAME? :(
dalsi problem je, ze obe oblasti tj. kde hledam X a odkud odkazuji hodnoty by mely byt stejne v pripade pouziti teto fce. Budu tedy muset pouzit asi fci jinou, ale vlookup mi prijde pro tuto potrebu nevhodny :( nebo se pletu?
Heled, myslim ze by nebyl problem to udelat, ale asi by nebylo spatny kdybys mi poslal nejakej ten list na mail, abych na to kouknul :)
Jejda, ja uz to pak nervove vzdal a zacal to mastit "rucne" a pak jsem na ten prispevek krapet zapomnel. Jestli by si byl ochotny, klidne to poslu protoze by me fakt zajimalo jak to udelat...a uznavam, ze popis neni uplne dostacujici :)Diky