Navštíveno 3321x

03.11.2010, 14:11 |
nome neska mám plodnej den .. tohle sem našel při cestě na oběd docela srandovní citrón

HIH, legendární dodávka, hrála v několika horrorech, a v nich nevypadala srandovně :D.
[ Link ]
A hrala aj v Četníkoch s Funésom :-)

03.11.2010, 14:36 |
nome jj už sem to našel, nikdy sem to neviděl tak sem na to koukal jak puk :-)
Když se nad tím zamyslím, tak stejně je citroen legendární značka viz tahle dodávka, pak stvořili 2CV a pro mě jedno z nej aut vůbec a to Citroen DS. Začalo se prodávat v roce 1955 a v tý době už to mělo světlomety, které se natáčely společně s předními koly a spoustu dalších fičur :)

Mno, vím o natáčecím světle z, jestli se nepletu, dubna roku 1936....jen díky nedostatku deviz v padesátých letech ČSSR nedala francouze tehdy k soudu.....
radek.613: pěkný, to jsem netušil :). Ale stejně je to krásný auto, podobnej styl jako 613 podle mého skromného názoru.
to neni moc skromny nazor :-)
DS a 613? ale kdeže, DS je ikonou automobilismu proto, že byla technicky poměrně převratným modelem, respektive vypuštěním DS na trh se Citroen vrátil zpět na výsluní automobilismu, protože ty děsy co dělal před ním....škoda mluvit. Technika na tu dobu byla tím největším lákadlem a i proto se ta auta "prodávala" v enormním množství ještě dřív, než vůbec začala vyjíždět fyzicky z fabriky (množství objednávek a kontraktů sepsaných a mnohdy i zazálohovaných! jen poté, co si "nultý" kus lidi prohlédli na autosalonu, bylo enormní).Se seriovou produkcí a následným provozem pak samozřejmě přišlo jisté, ehm, "vystřízlivění" a opadnutí nadšení. Ale to v žádném případě neubírá DS punc originality a výjimečnosti, přišla totiž ve velmi vhodnou dobu.No a na ten design je prostě třeba mít kolem žaludku ty správné buňky, je to tak půl napůl, komu se dělá mdlo versus kdo je nadšen :-D :-D
613 není vůči DS ani stylový současník, ani technická konkurence. Je to účelový produkt izolovaného plánovaného hospodářství, při jehož tvorbě nikdo neřešil u ostatních automobilek tak běžné a samozřejmé věci jako možný export, plnění předpisů, servisní síť či unifikaci dílů a skupin.... je to výsledek "befelu" vyrobit v RVHP něco, co nebylo kde vzít a čeho v tom rozměru, kvalitě a úrovni nebyl nikdo jiný schopný, tedy neuměl to jistý středočech, dnes středoněmec (nabídl tehdy na šířku !!! prodlouženou Š120M :-D :-D :-D), ani sovět (ten nabídl maximálně kopii poválečného opla nebo sedan s tuhou nápravou a listovýma pérama), ani E-němec (reprezentovat opravdu nejde za doprovodu oblak modrého dýmu, o akustice projevu nemluvě), ani jugoslávec (rikšy nebyly požadovány) :-D Díky tomu mohlo vpravdě ve směšně malém počtu vzniknout auto originální a naprosto jiné snad ve všech částech a skupinách, nesrovnatelné s ostatní automobilovou produkcí jednoduše proto, že žádná jiná automobilka by takovou šílenost nevyrobila. A přiznejme si, italský kabát na T613 působí mnohem, mnohem lépe než produkt jistého pána, vyžívajícího se v konzumaci žab......
... pak krásné XM...

... a C6... prostě Citroen má ještě celkem koule.

03.11.2010, 23:35 |
Kesam To XM byla docala raketa měl to kluk vedle ve vsi,ale na pohled nic moc .-)
XM mě neoslovuje, ale C6... mňam :)
XM je pravý a nefalšovaný Bertone poloviny osmdesátých let, ten "kabát" je stylistickou ikonou čistoty tvarů a je ještě z dob, kdy se u designu přemýšlelo, aby třeba taky z auta bylo vidět při parkování nebo stran, což se o C6 "made in Catia" :-D :-D :-D říct nedá.....

04.11.2010, 10:48 |
art M.a.R.i. tak teda styl C DS podobný T613? Tam tedy tu podobnost vubec nevidím, jestli jsi si to nespletl náhodou třeba s T603? Tam už by mírné, podobenství bylo. Nicméně ta T613 je (sice trochu zajímací) ale stejně hrozná krabice, pokud je to ale tak jak napsal radek.613 tak v rámci RVHP dobrý.
613 nebyla krabice, alespoň tak, jak ji A.Vignale udělal a dodal, přijely sem elegatní a jemné velké sedany a jedno kupé. Zkrabicovatění, jakož i prodloužením rozvoru podobu krabice od bot, jakož i v závěru výroby u M97 design zádě ve smyslu "do zdi nabořený Passat" má na svědomí až drsný zásah moravanů v jisté fabrice.....
jj, myslel jsem 603, upsal jsem se :). Ale DS je taková vzdusnější, 603 oproti ní vypadá neohrabaně
"C6 made in Catia..." ano, auto už je standartně zakulaceno, ale na silnici si to pořád s ničím nespleteš. Také tedy tím, že se jich asi ani moc neprodalo. Já viděl naživo pzatím pouze 1x :)
mne se C6 hodne libi, mimochodem v top gearu na to delali super test :D srovnavali to s bmw 5er docela zajimavym zpusobem
[ Link ]