Navštíveno 1019x

novinky.cz
Za dokonalou brutální vraždu 2 ročního dítěte si rom odsedí 14,5 roků.(vražda brutální, dokonaná).
Za popálení 5-leté Natálie Sivákové dostali mladíci 22 a 20 ......let !
divný
Ze to nekoho jeste zarazi... kocourkov :(
Divný,nicméně ty paka v tom Vítkově si trest také zaslouží. Nicméně mělo by být jedno která rasa,které co provedla...ale tresty podle činu.

22.10.2010, 12:36 |
clown sice dvoji metr .. ale oni byli organizovana skupina .., takze +

22.10.2010, 12:38 |
DaveX Asi joako clown. Bohužel. To, že rodina vyběhla ven a potom zjistili, že tam vlastně mají dceruku na situaci nic nemění. Podle mě všichni věděli, co dělají a to, že jeden mluví, že si myslel, že to je sklad, druhý řekne, že si myslel, že tam nikdo nebydlí atd jsou bohužel lži, které je akorát víc poslaly do kolen.
žháři si určitě zaslouží trest,ale KAŽDÝ má právo na spravedlivý a NESTRANNÝ soud, který v tomto případě byl fraškou s předem rozhodnutým výsledkem.. a výše trestu je plivnutím do tváře všem pozůstalým po obětech násilných trestných činů, jejichž vrazi odešli od soudu s pár lety vězení..
Tenhle text už vidím po několikáté a až teď mi došlo co vás na tom zaráží.. nečekaně to bude to slovo "rom". Protože přece jinak musí bejt každýmu jasný, že se jedná o diametrálně odlišný zločiny!
DaveX> Dal jsem si tu práci a četl jak Siváková odpovídala na TN.cz
Tvrdila že spali s děckem, že ho tam nezapomněli, a že flaška spadla přímo na děcko.
Podle mě :
1- kdyby flaška spadla na děcko, tak by se nerozbyla a kdyby jo, tak by bylo děcko pořezané.
2- kdyby se ta flaška rozbyla, tak by se hořící kapalina okamžitě rozlila po posteli a určitě by zatekla i za plinku. Tam popálená nebyla.
Podle mě lže jak když tiskne!!
Ti kluci si trest určitě zaslouží, ale SPRAVEDLIVÝ!!!
Jak jsem četl v jiné diskuzi, chlap zabil 3 policisty a dostal za to 3 roky. Oni nikoho nezabili a dostali 22.

22.10.2010, 13:30 |
hanzz Tak ano, je to dvojí metr. Navíc tahle kauza byla od počátku zpolitizovaná a soudce soudil na politickou objednávku.
Nicméně ty tresty jsou za to, co udělali minimálně přiměřené. Já osobně bych se nerozpakoval mířit i výš.
Jde o to, že ty ostatní tresty jsou nesmyslně nízké. Za vraždu bezbranného kojence 14 let? Kurva, kde jsme? Ten zmrd bude za 8 let venku, bude z něj vykořeněnej asociál a nepředpokládám, že bude společnosti k užitku. Takový zmrdy je potřeba eliminovat, ne se je snažit "převychovat". To samé platí o těch cikánských zmrdech, co zprznily a mučili toho malýho kluka (viz o pár témat vedle). Ty by měli pro výstrahu oběsit na nejbližším stromě. A je mi úplně u prdele, kolik jim je...
Ale čím déle budou trvat takové "disproporce", tím bude větší snaha brát "spravedlnost do svých rukou". A to potom může nabrat docela slušné otáčky ... a ledacos konečně vyřešit.
...nakonec, ono se to už vlastně občas děje.

22.10.2010, 13:36 |
Nora Zephyr: někde byl přepis výslechu a údajně Sivák nejdříve z domu vynesl televizi a až pak se vrátil pro dítě.

22.10.2010, 13:38 |
Midnite | Upraveno: 2010-10-22 13:56:39
Hanzz: sakra co to píšeš? mířil bys výš? to ano, klidně ale v tom případě všechno by mělo jít výše. Toto sympatizování k cigánům spěje jen k jedné věci. Stále více a více lidí už to nebude dál tolerovat a co se stane pak? Že by si až potom stát konečně uvědomoval, že dělá něco špatně? Teď se bude platit školné a proč? aby zbyly peníze na dávky pro takovou verbeš co nechce ani pracovat a jsou tady jen na obtíž. Kdyby jim zrušily dávky, tak by to zas vypadalo jinak. Museli by si hledat práci a myslím že by byli spokojení jak romové tak jiní lidé. Vietnamci také pracují a vše si platí. Ale oni dostanou nové baráky a ještě řvou. Lidé to nebudou tolerovat věčně a pak nechci vidět co se tady bude odehrávat
edit: mířím na tvou první část textu, ta druhá je to že by mělo jít vše víc, ale prostě když to bude medializované a chudáci romové přece za nic nemůžou :(
pardon že sem se docela rozhořčil, ale je to prostě pravda. A to nemění nic na tom že v tom domě neměli co dělat.....

22.10.2010, 13:49 |
hanzz Midnite: Příště lépe číst a míň se rozhořčovat! ;)

22.10.2010, 13:51 |
Midnite | Upraveno: 2010-10-22 14:08:18
Ne, já četl dobře... Jen si myslím že za pokus o vraždu (buďme realisti a nevěřte výmluvám typu sklad atd) je 22let a 20 let prostě moc.. V tom případě za vraždu 40? Proč se nezavede trest smrti? Nebyly by tak přeplněné věznice
edit: a je rozdíl zavést trest smrti a používat ho....

22.10.2010, 14:02 |
hanzz Tak trest smrti bych zavedl hned :)
Kdyby byl zaveden trest smrti,tak by to mohlo alespoň chvíli fungovat částečně jako prevence,protože by si "lidé" uvedomovali,že mohou o život přijít...

22.10.2010, 14:44 |
relax Todle nepotřebuje komentář - a kdybch to přece jen komentovat měl musel bych bejt hodně sprostej, protože to co předvádí náš stát ve vztahu k tý špíně (tim nemam na mysli ty romy, co pracují nebo se snaží aspoň práci najít) to je děs a hrůza. Přál bych těm nahoře aby bydleli tejden v sousedství nějaké takové famílie - to by pak asi padala jiná rozhodnutí...

22.10.2010, 16:52 |
Kesam Jak někdo psal kocourkov to jenom aby se soud vytáhnul v EU

22.10.2010, 17:38 |
Kacko Sice si to zaslouzi, ale v porovnani s vysi ostatnich trestu to vnimam jako ciste politicky proces, kde soud je naprosto zmanipulovany.

22.10.2010, 17:58 |
art a jak dopadlo tato kauza, zametena? Co kdyby se to stalo naopak?
[ Link ]

22.10.2010, 18:00 |
art proč ač jsou to tak stary události, tak je to cim dál tim horší a bez ponaučení?
[ Link ]

22.10.2010, 18:45 |
dddd žeby další Milada Horáková?
novinky.cz
Za dokonalou brutální vraždu 2 ročního dítěte si rom odsedí 14,5 roků.(vražda brutální, dokonaná).
Za tohle puvodně dostal 20let se zvýšenou ostrahou. Odvolal se a dostal těch 14,5roku.. Je to prostě hnus a nechutný..
A k těm borcum, jen by mě zajímalo za co dostali tak vysoké tresty!??
V trestech zlaté Mexico,Čína,USA.. apod.. V USA néní vubec problém jedna vražda 30let až doživotí.. Znásilnění také na doživotí.. Takto by to nějak mělo vypadat i u nás..
doživotí je fajn , ale kdo by ty zmrdy živil ?
ke zdi a je to , kde ušetříš tam
To je pravda.. Ale je docela dost případu kdy je odsouzen nevinej člověk..

22.10.2010, 21:16 |
Rudi sem zvědavej, kolik dostanou cigáni za todle, hádám podmínku!
[ Link ]
Nečetl jsem tu diskuzi. Vůbec mě nezajímají názory veřejnosti. Mám jen názor svůj.
A´T je to kdokoliv a zabije někoho (kohokoliv) úkladnou dokonanou vraždou = smrt.
Ty hoši, co útočili zápalnou lahví na dům, o kterém tvrdí, že si mysleli, že tam nikdo nebydlí, dostali podle mého nízké sazby - měli dostat aboslutorium. A to proto, protože jde o společenský precednes - podle mého dostali velmi mérné tresty a mohou být jen rádi, že to tak dopadlo.
Otázkou ovšem je ( a věřím, že to tak bude), co se stane, až vylezou. Někteří lidé a komunity nezapomínají a bude tu vendeta. A to se mi osobně dost zamlouvá. Když nesoudí soud tak, jak se sluší, tak soudí druzí.
A propos - z hlediska reálného pohledu je na tom malá cikánka hůř - musí se vyrovnat s tím, že celý život bude mít obrovský handicap. Neposuzjet, že je černá. A to si myslím, že žít s takovým handicapem, je snad lepší, být zavražděn (když už tedy vybírta mezi formami násilí).
Za mě tedy: vražda=provaz, násilí jakéhokoliv charakteru, kdy jsou doživotní následky a vyloučení jedince ze společnosti díky handicapu= maximum nejvyšší možné. Nazdar.
Zdeny60:Musím uznat,že si napsal přesne co jsem chtěl já!!!Jsi rozumnej človek!!