Navštíveno 7548x

Pánové? kdo tu má šikovné ruce a poradí mi jak přesně uříznout dlaždice venkovní velkoformátový? Nějak mě to nejde. Napůl ještě jakž takž klasickou řezačkou na dlažky, ale když potřebuju okolo zkrátit tak o 2cm tak to proste za boha nejde.
hladkej diamantovej kotouc a flexa..
Takhle:ono záleží hodně i na řezačce,ale u kraje to jde vždycky blbě,a chce to trénink,mě to zezačátku taky nešlo,postupem se to bude zlepšovat,uvidíš.Nechce se s tim moc srát,přiložím na začátek kolečko,pořádně zatlačím,a rychle přejedu.A až ji budeš lámat,tak spíš klepnout jako než tlačit.Když nepujde,tak jedině štípačkama pak vyštípat.
no zkoušel sem tlačit a stejně se ten lom nedaří udělat tak jak chci.. i štípačkama, ale ta dlažba má dobrých 8mm tlouštku. Flexu sem taky zkoušel, ale to se nedá udělat rovně ani za boha
Mno, nevim kolik toho delas, ale vyplati se koupit ta kotoucova rezacka na dlazbu, chlazena vodou.
Pokud toho mas trochu, tak se to da vypujcit v OBI.
jako tappaja, rezal jsem o vikendu zamkovku, od kamose jsem mel rezacku chlazenou vodu a perfektni, zadny prach, presny a rychly rezani, 1000x lepsi nez flexa, zkousel jsem i pasek 5mm a uplne bez problemu
Jo nevim jak zamkovka, ja myslel dlazdice, dlazdicky...
tak ja si dlaždim garaž, takže 50metrů dlažby v jedné ploše. Ale chtěl sem vytvořit okolo takové ty pruhy 10cm vysoké a nedaří se a nedaří... tu řezačku zkusím pujčit. tohle bych mel mit za jeden den hotové
koupil sem rezacku v OBI asi az 1600,- - je taky pod vodou,a le ta vanicka je po jedny dlazdici prazdna - veskerou vodu to vyhaze nahoru na stup a styka to pak vsude - jedine vzit nejaky "plech na peceni" a do nej postavit rezacku a napustit vodou, at to steka zase do toho plechu

17.10.2010, 23:14 |
DaveX Ty myslíš sokly jo? No zkus tady hodit odkaz, jaké přesně dlaždice máš. To pomůže asi nejvíc :)
chce to kvalitní řezačku. Já jsem dláždil celý přízemí dlažbou, co má 1cm a normální řezačkou......při 1cm proužcích jsem odlamoval kleštěma. Jako poslední možnost jsem bral flexu(co nejlehčí) a diamantovej kotouč. Nebyl problém.
já sem asi levej.. prostě.. :-D
¨já byl taky.....chce si to jen zkusit správnej postup a pak to jde......obklady jsem řezal lehce a lehce ťukal. Dlažbu řezal o něco lehčeji a spíš jsem přiložil lámací páku a snažil se krapet pružit. Chce to přejet jedním tahem - nezastavovat se a samotné lámání jsem dělal fakt pomalu a spíš tlakem než ťuknutím. Jinak zkus ještě jen proříznout a pak z druhé strany zednickým kladivkem od kraje postupně proťukávat.

18.10.2010, 20:28 |
deda Dneska řezáno fričkou dlažba 7cm pásky.

18.10.2010, 20:28 |
deda