Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT HELP USB - RS232

o Navštíveno 525x o
o 06.10.2010, 09:53 | J-T.
Mám tu před sebou jedno zařízení, kde je v manuálu napsáno:

FM3500 does not have USB interface; it has Mini USB connector type with physical RS232 interface.
Do not plug it to PC’s USB port. Please use cables provided with FM2100 device.

Kabel co u toho byl má koncovku ale USB - když jsem to zkusil připojit nahlásí W7 neznámé zařízení, ovladač k tomu není žádný :-( Jak to donutím k fungování?

Pls díky moc

o 06.10.2010, 10:18 | DaveF
máš to tam napsaný, je tam fyzicky RS-232 tj. jen na matoucím mini USB konektoru. Zjistit dráty a naletovat CAN9F a připojit do sériového portu

dle mě teda
o 06.10.2010, 10:22 | DaveF
FM3500 nemá USB rozhraní, má mini USB konektor s vyvedeným RS232. Nezapojujte do USB konektoru PC. Použijte kabely dodávané? k FM2100.
o 06.10.2010, 10:29 | J-T.
DaveF: Anglicky jsem tomu porozumněl ale po IT stránce ne :-(

Mám k tomu zařízení SPRAVNEJ kabel v tom není problém. Zařízení ma v sobě mini USB a kabel je mini USB a na druhé má ale klasický USB...

Software co k tomu je potřebuje mít to zařízení připojený na nějakej COM port - ale žadný COM tam není vidět aktivní :-(

Viděl bych to na problém jak nějak přesvědčit W7 že USB je COM 1, ale jak to udělat?

Jsem bezradnej a čas kvapí :-(

Díky za rady!
o 06.10.2010, 11:33 | tappaja
Nasel sem v navodu odkaz na nejakej debug terminal, ale nefachci stazeni.
A nemohly u toho bejt dva kabely?

This port can be used as system port (to flash firmware and configuration to device) with cable
“Port1” and as GPS NMEA 0183 output with cable “GPS”.
o 06.10.2010, 11:45 | J-T.
Tappaja: Debug terminál je v tomhle případě k ničemu, jelikož také zařízení nevidí :-( Ten zjišťuje problémy v jednotce...

Bohužel k tomuhle je jen jeden kabel :-(

Je to nová jednotka ta stará měla klasiku RS232, to sem přes redukci předělal na USB (PC nemělo COM port) nainstaloval ovladač pro redukci RS232 - USB a bylo hotovo.

S tímhle si ale nevím rady :-( Neexistuje nějakej SW emulátor, kterej řekně že USB je COM? Možná je to debilní nápad, ale fakt nevím...

díky
o 06.10.2010, 11:59 | tappaja
Mno ja mel vzdy jen USB-COM prevodnik, do USB sem pichnul krabicku a v ni uz byl konektor COM.
A to se mi po zapojeni ohlasilo treba jako COM-16 a v programku sem si uz jen urcil, jakej COM se ma pouzit.
o 06.10.2010, 12:15 | J-T.
No právě :-(

Já mám ale USB kabel / USB port v PC a SW zařízení po mě chce COM :-( Jak z toho ven?
o 06.10.2010, 12:26 | kuja
No mozna bych hledal chybu ve W7....v XP existoval ovladac, kterej se tvaril jako virtualni COM na USB zarizeni. Vim, ze se takhle pripojoval treba VAG kabel.
o 06.10.2010, 14:18 | J-T.
Uff vyřešeno! Chtělo to virtuální COM port...

Kdyby někdo někdy potřeboval:
[ Link ]

Všem DÍKY
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3154 sekund.