Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Řípfest - dojmy

o Navštíveno 924x o
o 29.08.2010, 01:33 | xSam
Právě jsem se vrátil z řípfestu [ Link ] a mám pár dojmů.
Koupili jsme s manželkou lístky za 1600 pro jednoho v předprodeji ze strachu, že budou rychle pryč, 14 dní před akcí je slevili na 700, pěkná rána pod pás:-( To bylo první rozčarování, ale dobře.
Dorazili jsme tam v 16:00 na krucipüsk. jelikož před tím dost pršelo, tak krásná travnatá plocha byla plná bahna po kotníky, docela mazec. Krucipyüsk hráli slušně, ale ozvučení stálo za starou bačkoru (velmi slušně řečeno) takže dojem nic moc. Pak začalo strašně pršet, takže jsme se šli domů převlíknout a dorazili jsme až na Nazareth. Bahno se dostávalo do hrůznych rozměrů a v kombinaci s vožralejma a zfetovanejma kokotama to byla fakt "paráda". Nazareti byli skvělí a říkám si hurá, zvukaři to vyladili a dalo se to poslouchat. Pak ale přišli Korni a zděšení, zvuk byl ještě horší než u Krucipüsků, zpěvák nebyl skoro slyšet, bylo to přbubnovaný a překytarovaný, děs a hrůza. Po Kornech jsme se šli projít a sednout si na lavičku pod Říp. cca 500 metrů od podia. Ozzy naprosto nepředpokládaně začal o 40 minut dřív, takže jsem neviděli začátek, taky "milé" překvápko od pořadatelů. Vrstva bahna už byla takřka neprůchodná, ale dokázali jsme se dostat zpátky na Ozzyho a tam přišlo největší zklamání. Zvuk opět strašnej, scéna nudná a bez náboje, atmosféra nula:-(
Jsme hodně zklamaní. Všude bylo vidět jak se šetřilo. Podium vypadalo jako v kulturáku v horní dolní, zvuk kromě Nazaretů hrůza, o bahně snad ani nemluvě a co mě naštvalo asi nejvíc, že nebyly velkoplošné obrazovky a ze stříbrné zóny nebylo vidět takřka nic. Nejvíce na tom vydělali ti, co neplatili a sedli si do TRÁVY za plot. Paradoxně tam bylo slyšet snad líp.
A to pořadatelé meldovali lidem do hlavy, že uvidíme co ještě česko nezažilo a jak bude hromada doprovedného programu a jak to prostě bude megabomba.
Asi jsem rozmazlenej, nebo starej, ale za 3200 bych si dokázal představit lepší zážitek.
Prostě veliké zklamání:-(
Byl jste někdo, jaké pocity máte vy?

o 29.08.2010, 07:50 | Zdeny60 | Upraveno: 2010-08-29 08:03:10
xSam:

co má masivní reklamu - NIKDY nebylo, není a nebude dobrý a do toho pořadatelé šli už s tímto vědomím.

Co tam bylo za "taháky"?
Ozzy, kterej je tak 15 let za zenitem? Nazareth - tahle kapela měla hrstku přívrženců v 70. letech v dobách vydání The hair of the dog...

Korn? Ublitý, uřvaný zpěvák a neskuetčný nemehlo u mixpultu??

Mně tohle bylo jasný už při první reklamě někdy v květnu na radiuBeta - jak tam vypustili z huby, že půkjde o megakci, kterou jsem ještě nezažil, tak měli pravdu. Nejel jsem a dobře jsem udělal - a to mám rock nedmíru rád...

Prostě starej čas se nevrátí a éra 70. let, kdy národ žil muzikou DeepPurple, BlackSabbath,Uriah Heep, Pink Floyd, a další - ten s e už nikdy nevrátí. Tahle nostalgie je jeidné, co mi na tehdejší parádní léta zbylo a jsem rád, že jsem tu dobu ještě těsně před jejím koncem sám na vlastní kůži prožil. To nebylo o masových ziscích a megareklamách - to bylo tenkrát o nadšení muzikantů, které s imi sdílelo publikum. A jako důkaz - vyražte dneska na ulic se sprejem nastříkaným nápisem na bavlněným triku - Deep Purple... Lidi vás budou mít za blázny. Tenkrát to bylo NĚCO!!!

Dnes už je jen pár kapel (možná, že bych je spočítal na prstech jedné ruky), které hrají dost podobně, jako za mlada (i když ani u nich čas nelze zastavit a dnes těm, co bylo v 70. letech 27, je 60) - to jsou ty poslední mohykáni, na které rád půjdu a zaplatím. Jemnže to sjou už ti, kteří stěží zaplní průměrný zimní stadion, ale o to kvalitnější produkcí (například nedávný koncert YERS v Olomouci - placama mi tekla slza, a to myslím doopravdy - to sjou staří borci v původní (skoro) sestavě, kteří si přišli jen tak zahrát pro své staré známé, co měli před těmi 30-35 lety - a rozhodně to byla pro mě 10x větší megaakce, než onen slavný Řípfest.
A zvuk? Par excelence.

A propos - kvalita zvuku při veřejné produkci - obecně jakožto zarytý hifista a dávný muzikant - mohu říct jen jedno - K A T A S T R O F A!!! Nezažil jsem v posledních 10-15 letech koncert venku, který by byl slušně ozvučený. A to řeknu jednu věc - kdo pamatuje Porty, tak mi dá za pravdu, že tam byl asi napsledy kvalitní zvuk. Dnes? jen nářez decibelů, zkreslení v řádu desítek %, nevyvážený kmitočtový průběh, ušitrhající výšky a nesrozumitelný zpěv. Tak to je prosím "kvalita" koncertů dnešní doby.

Mj, už se "těším" na Pivní slavnosti Holba (záříú, kde bude zase hrát Olympic. To zase bude pasta! (To píšu proto, že Olympic tak před 15-20 lety patřil ke kapelám, které měly nadrpůměrně kvalitní venkovní nazvučení)...

Jo - a v těch dřevních dobách se chodilo na muziku, ne se tam vožrat a zfetovat. Od toho tehdá fungovali pořadatelé a tyhle excesy propstě nevznikly. A když vznikly, dotyčný byl opravdu vyveden. Bez pardonu. Dnes by museli vyvést všechny... SKoro...
o 29.08.2010, 09:03 | rcman
Já si trochu rval vlasy že jsem to časově nestihnul se tam dostat. Ted tak koukám že jsem asi o nic nepřišel...

Byl jsem takhle před 14dni na OpenAir festivalu v Panennským Týnci. První den, kterej byl pro všechny na zadarmo. Bylo otevřeno jenom jedno podium. A dorazil jsem akorát na Visací zámek. Hrálo se zrovna Známka panku. Tak jsme zasedli venku na asfalt (asi 10metrů od stanu) A zvuk tam byl asi tak akorát. Ale když byl člověk nadšenec a šel až přímo pod podium. Tak si nerozuměl vůbec nic!

Občas tam trochu sprschlo, ale jinak dobrý.

V pátek se otevřelo zbytek letiště a všechny podia. Musim říct, že když už si člověk stoupnel tak nák před podium uprostřed a asi tak 30-40metrů od něj. Nebo víc. Tak tam byl zvuk už dost srozumitelnej a v pohodě.

V pátek jsme se dočkali Faithles který hráli fakt čistě a super a měli úplně bomba světelnou šou.

Bohužel jenom, co vačly vystoupení začlo pršet v hustym tempu a to zůstalo až do rána. Náš Tesco stan to moc neustál a tam jsme to v sobotu zatáhli domu a jelo se pryč.

Byl to můj první festák. A musim říct že jsem byl našenej! Spousta čiností kolem kterýma se člověk vždycky nák zabavil, když nebylo co... Lístky jsem kupoval přes O2 Extra. Takže do VIP zóny vyšly dva na 1666,- .

Jediný co mě asi trochu štvalo bylo ta dálka od stanovýho městečka k poslednímu podiu( občas i k tomu prvnímu) Mohl tam jezdit alespon nákej vláček. Ale to už bych chtěl asi moc...
o 29.08.2010, 10:14 | Mr.Scully
Bylo vidět, že pořadatelé jsou finančně celkem v prdeli, jak začali narychlo zlevňovat lístky, aby nalákali lidi. Takže se ani nedivím, že to takhle dopadlo (já jsem nešel, nic mě tam nelákalo).

Ozzy... hm, viděl jsem se Sabbatama, jednou to stačilo, je zázrak, že taková troska vůbec žije. Nazareth - hrajou tady dvakrát do roka, většinou v nějakém kulturáku, jsou rádi, když přijde osm stovek lidí. Předpokládám, že v původní sestavě taky úplně nejsou.

Jinak já už na divočejší rockový koncerty a festivaly moc nechodím... jsem asi už starej (31 let), ale sotva se člověk dostane blíž k pódiu, tak jednak ho osprchuje záplava piv (nechápu, že ti idioti to nevypijou, ale radši házejí) a vzápětí do něj začnou vší silou narážet ožralý šestnáctiletý pseudopankáčové, který jakože "pogujou" a předpokládají, že ostatní to taky děsně baví. (Takže je aspoň majznu pěstí, abych se psychicky uklidnil). Takže co jsem starší, tak chodím leda tak do O2 arény, ale venkovní akce už mě moc neberou.
o 29.08.2010, 10:51 | Freerider
Zdeny60: Souhlasím jen s první částí. Mega - super -hyper akce, pokud pořadatel nerozumí muzice (což se dnes děje naprosto běžně) budou stát na vstupným raketu a zvuk bude na hovno. Ono je nazvučení a nazvučení. Pokud dělám akci pro X tisíc lidí a Open Air, tak musím počítat s tím, že to PA a zkušení zvukaři (ne jen jeden, jak už jsem viděl) budou stát klidně přes milion korun. A to si každej dneska rozmyslí. Pak dělají akce, kam posadí jelito za mixák a když se to podaří, že jedna z prvních kapel má slušnýho zvukaře, tak to většinou dochytá a pak je to kompromis. Problém bude, pokud budou po sobě hrát rock a hned trash nebo něco podobnýho a ten zvukař to nezvládne.

K tomu dalšímu - no nemyslím si, že je to s muzikou tak špatný. Spíš jde o to, že člověk byl zvyklej na nějaký druh muziky, která dneska prostě ty koule nemá. Já mám rád muziku od Deep Purple, Uriah Heep, Pink Floyd po Slipknot, Korn a podobně. Deep Purple mám naposlouchaný od A do Z, ale už mi to s odstupem doby nic neříká. Kdysi jsem úplně žral třeba kapelu Jefferson Airplane, dneska, když si pustím jejich desku, tak mě to prostě nebaví.
Co se týče ozvučení - není to katastrofa, je to jen o možnostech. Byl jsem na dvou akcích asi měsíc po sobě, kde hrály hodně podobný kapely. Jedna byla v Polsku - jel jsem tam na kapelu Tristania (prostě gothic/symphonic) a druhá byla v Rakousku (Tristania a Nemesea) (to stejný). Z polskýho koncertu jsem odjížděl tak nějak rozpačitý, bylo to přesně o tom, jak jsi psal - uřvaný, velká zvuková koule), ovšem to, co se dělo ve Vídni o měsíc později, z toho jsem si sedl na prdel, protože ten zvuk byl prostě vynikající. Jako každej muzikant na takový akci chce nakouknout pod pokličku - prostě jediný rozdíl byl v tom, že na polským koncertě prostě každou kapelu zvučil někdo jiný (většinou zvukař kapely, která zrovna hrála) a ve Vídni prostě řekli ani náhodou, kluka vzali do boxu, ten jim dělal poradce, ale jinak to měli v režii najatí mistři zvuku, kteří si do toho prostě nenechali keca. Tenhle rozdíl je opravdu zásadní avšak u nás bude do té doby, dokud bude pořadatel posranej z toho, že mu hvězdy odmítnou vystoupit - to je o síle vyjednáván. Přitom si nemyslím, že zrovna okolo kapely Tristania by nastal nějaký humbuk - jsou to normální lidi, kteří šli po koncertě na drink mezi diváky a nějak neřešili, že jsou více či méně za hvězdy.
Co se týče hraní - hraju 15 let, víceméně pořád tvrdou muziku. Jasný, v současný kapele je to o Iron Maiden a podobně, ale hrál jsem s Péťou Gratiasem (kterýmu je dneska 56 let) v kapele, která se motala okolo Blue Effect, Marsyas, ze zahraničních Jethro Tull, Emerson, Lake and Palmer a podobně. Po nějaké době (dneska už nehraje vůbec) jsem přišli na to, že ta muzika je (nechci říct mrtvá), ale pro velmi úzkou skupinu lidí.
Když to ještě převedu na naši malou zemi, tak je to taky o tom, že u nás ten trh prostě není na to, aby zde bylo tisíc špičkových kapel, které na tom budou vydělávat velký kačky. Vzpomenul jsi tu Olympic - prostě pro mě je to muzika, která mi nemá co říct, vážím si jejich přínosu pro český bigbít, ale to je všechno. Ti chlapi hrajou 40 let pořád to stejný, dle mého názoru to co mohli předat už předali, nikam se to nevyvíjí a na českým rybníku je dnes spousta lepších kapel a muzikantů, jenže když vidí ten bordel, kterej u nás je, včetně organizace OSA, první, co udělají je to, že se přesunou ven a tam udělají větší, či menší kariéru. Zařadí se mezi tu tisícovku kapel a stanou se světově průměrnými a u nás by byli za hvězdy. proto my dneska z rádií slyšíme pořád dokola Support Lesbiens, Kabát, Vondráčkovou, Neckáře a podobný věci - lidi to ne že chtějí slyšet, ale lidi to musí poslouchat, protože dle soudu hudební režie nic jinýho u nás není. Když si mám vybrat mezi Jandou a třeba Radimem Hladíkem, tak je to u mě jasný. Zkus se zeptat někoho, komu je dneska 18 let a je hudebním konzumentem, kdo je Radim Hladík nebo Luboš Andršt nebo jestli mu neco říká kapela INXS nebo kdo to je Ian Anderson. Bude možná tipovat, že jsou to postavy z druhýho dílu Matrixu....

K drogám na akcích? - no to bych neřešil, v minulosti byli našití muzikanti i diváci, tohle je téma na další stránku :o)
o 29.08.2010, 10:58 | Mr.Scully
Freerider - jenže hudba není jen o tom, mít v písničce sto různejch akordů a předvést desetiminutový kytarový sólo. Chci říct, že ten komerční aspekt "udělat hit" je velmi důležitej. Dobře, Hladík je naprostá česká špička, ale myslíš, že na něj někdy přijde patnáct tisíc lidí? Asi ne. Já uznávám lidi, který něco umí, ale pokud jdu na koncert, tak bych stokrát radši šel na zmíněné Support Lesbiens nebo Wohnout (protože obě považuju za českou špičku co do vyváženého poměru kvality a hitovost - a zas takoví dřeváci to instrumentálně fakt nejsou).

Yes byli možná jednou z nejlepších kapel vůbec instrumentálně, ale žádnej extra komerční úspěch neměli... prostě není to jen o složitosti a umění něco zahrát, je to i o skladatelství a o hitech. Když lidi nezaujmeš něčím chytlavým, tak je každýmu celkem jedno, že jsi nejlepší hráč v republice.
o 29.08.2010, 11:22 | Crimson | Upraveno: 2010-08-29 11:34:26
Byl jsem.. lístky 700kč Silver zone, jel jsem tak abych stihl frontmana Uriah Heep od 17h. , dorazil jsem dřív, počkal v autě až přejde ta přehánka a tak jsem viděl i Deborah Bonham (sestra bicaře z Led Zeppelin)!
docela to rozjela, pěkný..
To že odešly Hamondky Henslyho a že to po 2.skladbě zabalil se dalo čekat, skladby Uriah Heep jsou na tom postavené, bylo vidět jak byl nasranej..

Nazareth hráli úžasně, nechápu že mu to takhle pořád zpívá, znám celou jejich discography a tady mi docela překvapili a vehnali slzu do oka.

Korn jsem neznal ale těšil jsem se na pořádnej nářez, znechucen odcházím na hodku do auta, proč to sem vůbec zvali, k zblití..

Vracím se alejí a slyším známou znělku, kterou Ozzy začíná všechny své koncerty, jdou mi špatně hodinky či co, je teprv 22.15h koncert fakt začíná, a tak běžím bahno nebahno, načež vidím , že pořadatelé dávají pryč zábrany a pouští vše bez lístků a bez selekce silver/gold zone, a tak mířím logicky k podiu, abych si vychutnal Ozááka asi z 30m ! Já byl nadšenej, ovšem Ozzy mi připadal nasranej, do zmrzlých a totálně promočených lidí ještě chrstnul kýbl s vodou :-))

Ale jo nakonec dobrý, panorama Středohoří, západ slunce, do toho skvělá muzika ozvučená v rámci možností, tolik kapel a to vše za 700,- ?
To nevím co už by člověk chtěl víc.. to bahno no to byl průser !

Jo tady něco málo mobilem [ Link ]
o 29.08.2010, 12:41 | Zdeny60
Tak tohle bude zajímavá diskuze.

SOuhlůasím s Freeriderem v jedné věci - naše země je dost malá na to, aby mohla zajímat dnes okrajové hudební styly, mezi něž já osobně počítám i tzv. classic rock (zmíním tedy znovu DP). Proto, jak správně někdo uvedl, že sotva naplní běžný zimák či větší kulturák. Tahle muzik ae prostě masově dneska už "nenosí" a vyhledává ji jen malé % lidí, co tou érou prošli.
A proto znovu se opakuji - 70. léta bylo to nej, co kdy jakákoliv hudební scéna prožila - prostě rocko té doby dokázal stmelit lidi stejného zamřeneí, dokázal nadchnout a výsledkem je, že v "mé" generaci je to zakořeněné navěky a i když mi je 50, tak není den, kdy bych si kus "staré školy" neposlechnul. A to, že to znám nazpamět od Z do A, mi vůbec nevadí, tahle muzika mi prostě pořád přes své stáří dává něco nového. A žádný jiný hudební styl, který od 70. let následoval, se tak nevryl do podvědomí lidí, jako ten starý dobrý classic rock... Kde že je pop 80. let - stačí vzpomenout na megagiga hvězdy typu the kelly Family - ti vyprodávali stadion ve Wembley levou zadní, Sccoter (z trochu jiné sorty - giga akce).. a dnes.. Pes neštěkne. Zato řekne se pink Ployd a spartakiád a v 80. roce v Praze - ze všech klubů se hrálo The Wall a ANother brick... A dodnes tahle muzia žije a lidi vědí o čem to je. To byl jen příklad za všechny, čímž jsem chtěl říct, že aspoň pro mě a moji generaci byl rock tím, co pro mého tátu byl swing a Glenn Miller, například... Tohgle přežije navěky.

Ad kvalita ozvučení: je to o penězích - agentury pronajímající aparáty a zajišťující slušné ozvučení nejsou levné. Vím o tom taky dost, vždyť aby za 15 let aktivního hraní aby ne. Ale - ať mi někdo vysvětlí, proč nejde nazvučit OA akce tak, abych rozumněl? A někomu to jde. Jako příklad uvedu koncert Rush před asi 5 lety v Praze - vždycky se tvrdilo, že v této hale nejde udělat zvuk. Fakt je, že řada koncertů, co jsem tam slyšel, byla více než tragická po zvukové stránce. Ale Rush to zvládli a zvuk byl - dovolím si říct - špičkový. Je tov technice? Ne, je to v lidech, za tím si stojím. je to o zkušenosti a o vnímání. Další příklad - E.C. -špičkové desky, ale i špičkové nazvučení koncertů. MNebo pár koncertů jetrho Tull - zvuk excelentní - neslyšel jsem živák, který by měli špatně udělaný, všechny jsem hodfnotil jako hodně dobré.

Ozzy: Nazareth - bývala to celkem oblíbená kapela, ale dnes ji poslouchá pár lidí.

Jinak jako největší šou, co jsem kdy viděl a auž asi nikdy neuvidím, byl oldfield v Edinburgu na Silvestrovském koncertu 2000...Tak si představuji já megahypúerakci. A zajímavé je, že tam nebyl nikdo vožralej ani zfetovanej. lidi poslouchali muziku s votevřenou hubou a když vypukl ohňostroj, tak řada lidí otevřeně brečela jako krokodýli. Tomu já říkám emoce - a ne se vožrat a zfetovat... Holt, jiná sorta lidí a hlavně - o x řádů jiná muzika.

Hladík? Mišík? Prokop? Veselý?Andršt? A řada dalších - to je právě ta K L A S I K A , která začla na přelomu 60/70 let a dodnes z toho žije a žít bude, dokud jim kytara neupdane na zem a vždycky budou mít tihle Pánové plné Lucerny a kluby a průměrný věk návštěvníků půjde rok od roku nahoru s nima. Dobře, že to tu někdo zmínil - to je ten pravý klut doby a špičková muzika.

Freerider - naprostý sohlas - mladí dnes nevědí, CO byla opravdu ta poctivá vydřená muzika. To, co se hraje dnes ( 10-15 let zpět), z toho opřežije 40 let jen zlomek.... Osobně mám řadu dobrých kapel dnešní doby, ale "lovímů v tzv. osvědčených vodách , protože jsem vyrůstal na rocku, AOR, a pod - takže z dnešní doby jsou dobré kapely, ale kdo je zná? SPock´s beard, Karmakanic, a další... Moc z nás zde foru ne.

A ty drogy? Drogy byly, jsou a hudou nedílnou součástí včech těchto akcí a většina z ikon rocku s tím má své zkušenosti. ALe jaksi v těch letech dřívějších ty drogy byly snad méně agresivní, či co. Dneska to je děs, násilí, kam se podíváš. Možná, že tráva v 70. letech (stačí vzpomenout Woodstock 68-69 a hippies) tehdá neměla negativní účinky:-)Byla tak bych řekl konstrutivní:-) (Joplin)
o 29.08.2010, 13:10 | Crimson
Mě docela fascinovaly ty davy, doslova proudy lidí, co odcházely řípskou alejí domů po skončení KORNů,
vždyt právě kvůli tomu Paranoidu se to pořádalo nebo ne ?!

Bohužel je to tak jak píšete, já když se tuhle dočetl, že King Crimson hrají v pražském klubu, to prostě člověk nechápe, a kapely jako Van Der Graf Generátor, E.Clapton, Rush, Yes, LZ,DP, BS, JP, PF, JT ..
to fakt něco říká už jen nám 50kům, co jsme si tu dobu prožili, pražské burzy, utráceli 450kč za LP a prchali před rojnicema polišů, joj to byla doba..
o 29.08.2010, 14:03 | Mr.Scully
Ozzy, ty jseš padesátník? Jsem myslel, že jsi mladší, když furt tak nadšeně testuješ každou fíčurku na foťáku :-)

Jinak jak už jsem naznačil, je mi lehce přes 30 a classic rock 70. let stejně považuju za nejlepší hudební éru vůbec. Přitom jsem vyrůstal na devadesátkách, částečně samozřejmě i na osmdesátkách, ale to byl vesměs popík, kterej vyletí nahoru a za rok po něm neštěkne pes. Queen, Deep Purple nebo Pink Floyd, to byly sedmdesátky a ty tu budou věčně.
o 29.08.2010, 14:06 | Freerider
Ozzy: hehe, ty kapely mám rád taky a je mi 32 :o))
Scully: Já netvrdím, že Supporti neuměj hrát, Kabáti svou muziku taky dělají dobře, okolo Vondráčkový a Neckáře je spousta výbornejch muzikantů, jenomže je to prostě průhledný a smrdí to šablonou, krabičkou a škatulí.
Udělat hit: to je samozřejmě umění, to samozřejmě ano, ale pak to rvát lidem do uší 6x denně na jednom rádiu a furt dokola, to prostě musí zákonitě omrzet (já přeladím rádio - třeba jsem divnej)

Ono to je těžký v tom, že dnešní muzika je o rachotu, spousta muzikantů by dělala ráda něco jinýho, ale lidi to táhne, tak to dělají pro prachy a ne z přesvědčení. Když kouknu na třeba z posledních 20 let na Red Hoty. Výborná kapela, styl, kterej hráli dosud nikdo pořádně nenapodobil, jenže od toho šli nějak pryč, protože srovnat Coffe shop a By the way - to je nebe a dudy. No tak Chad Smith šel a udělali Chicken foot - no to je naprosto jiná káva a vrátila se 80. léta s novým zvukem :o)
Asi před 8 lety jsem byl na koncertě Dave Weckl Band v Lucerna Music Baru a ve stejný den hráli v Praze myslím Limp Bizkit (nebo něco podobnýho). Kamarádi si ťukali na čelo, proč lezu na naprosto neznámou kapelu a utratím za to 350 korun, když tady hrajou hvězdy (lístek stál myslím 900 nebo tak nějak). Já jsem je vůbec nechápal, jaká neznámá kapela a pak mě napadlo, že Weckla vlastně nikdo nezná (u nás), protože to prostě není pro lidi zajímavý (myslím hlavně komerčně).

Když řeknu svým vrstevníkům o kapelách, který hrály v době, kdy jsem se narodil (QUEEN, Led Zeppelin), tak mi řeknou, že je to sračka se strašlivým zvukem, že to přece nemůžu myslet vážně, že poslouchám takový vykopávky, že je to sračka, kterou zahraje malý dítě. Jeden z nich je bubeník, hraje klasiku dnešní doby - metalcore - tak mu říkám - vezmi sluchátka, pusť si A Night At The Opera a zkus to zahrát, když jsi tak chytrej - samozřejmě - ani hovno - a to Taylor není kdovíjakej bubeník. (O Bonhamovi jsem mu neříkal :o))
Pražské burzy jsem nezažil, nicméně já kupuju CD i dneska a zase jsem za magora, protože současnou muziku si stáhnout dokážu, v tom rachotu se malej bitrate ztratí :o)))) (nadsázka pro rejpaly), ale nějak nemůžu poslouchat třeba Pink Floyd z MP3, kde se takový ty nemuzikantovi skrytý zvuky ztratí :o))

Zdeny: ona hlavně ta doba byla méně agresívní. Dneska si poslechneš nějakou tvrdší muziku a je to všechno o násilí, xenofobii, střílení, krvi a podobně. Já se nějak nedivím, že muzika, která dokáže zhudebnit opravdu TEXT, který dává smysl nefrčí.
Měl jsem rád Psí Vojáky - na to mi řekne 90% lidí, že jsem si vzal nějaký prášky.
Když si pustíš třeba Porcupine Tree, nebo In The Woods - je to chvílema tvrdý, je to pořád okolo metalu, tvrdého rocku, ale nějak mi to dává smysl. Jenže to ne, svět chce slyšet Kelly Ventily, tak ať mají :o))

Zdeny: Karmakanic? Tak to jsi snad jediný člověk, o kterém vím, že je zná :o) Tak to palec nahoru :o)
o 29.08.2010, 14:23 | Mr.Scully
Freerider - když už jsme u queenovské Opery, tak řekni někomu, ať zahraje konec Good Company tak, jak to nahrál (byť samozřejmě ve studiu) Dr. Brian May. Nezvládne nikdo :-)
o 29.08.2010, 16:32 | Crimson
taky to se tu bavíte o kytarových králech, B.May, J.Page, R.Blackmoore, S.Howe, D.Gilmour, E.Halen, J.Beck, R.Gallagher atd.

nebo co třeba ti mladší: G3 J.Satriani, S.Vai, Eric Johnson ? to je kytarová škola
o 29.08.2010, 16:35 | Mr.Scully
Nj, ale pak mluvíš s nějakým teenagerem, který za vrchol kytarového umění považuje Hetfieldovu Master Of Puppets nebo na youtube píše, že "jo, 2Unlimited, to byla klasika, kde jsou ty časy, dneska ta hudba stojí za houby"... a člověk se nestačí divit :-)
o 29.08.2010, 16:50 | Crimson
nejvíc mě dostane , když mi někdo řekne: "ty hrajou co? to je skladbička..
a já mu řeknu, ale chlapče, to je "Sad Wings Of Destini od Judas Priest a je to 30let stará kopíračka !"
o 29.08.2010, 16:51 | Crimson
jinak takto, ten kytarista Ozzyho se mi docela líbil

Skladba : Let Me Hear You Scream

[ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3204 sekund.