Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dotaz S-max

o Navštíveno 608x o
o 17.08.2010, 19:36 | Zdeny60
Viz vlákno o autě pro staršího pána :-)

Má někdo osobní zkušenosti s S-maxem v motorizaci 2,5T? Zajímá mě spolehlivost, reálná spotřeba (ne jen po Praze, to není můj stav), nějaké chronické potíže?

A ohledně dýzlu - jak je to s těmi motory: google mi nic kloudného nenašel, když jsem pátral, jestli je v r. 2007 motoro Ford Puma TDCI či už PSA ( a jestli PSA, jak ho Ford nastrojil - vtsřikový systém, čerpadlo atd... turbo...). Od kterého roku se netřeba bát? POkud tam jsou PSA motory, jak vtrdí bazarník, kde jsem to byl omrknout, tak strach bych neměl, maje s PSA jen samé dobré zkušenosti. Ale to bylo v Pežotech, tedy vše PSA. Tady nevím, co si do toho přidal Ford...

Myslím, že tu někdo nedávno kupoval S-maxe.

Tak nějaké podněty do diskuze?

To smaé Mondeo kombi - benzín - jaký tyú (mě zajímá 2,5T, ale je jich jako šafránu, do D pro něj nepojedu, nemám na to čas). Či dýzla? Jakého roku? Motor asi 2,0TDCI. Resp. 2,2 - co získám a co přibyde jako potenciální riziko u 2,2 proti 2,0??

Jinak Mondeí či S-maxů je obecně dost, ale jen málo kombinuje to, co já chci: tedy podmínka č. 1 tempomat, pak výhřev.. Ostatní je již standard. Navi nepotřebuji, i když je tohezké :-)

Holt dilema. Ale příjmené :-)

o 17.08.2010, 19:50 | dj.DEKL | Upraveno: 2010-08-17 20:03:57
2.0 + 2.2 je určitě PSA
o 17.08.2010, 20:18 | Pekys
To sem byl asi já, mám cca 3 týdny, takže žádný velký osobní zkušenosti ti nepovim.
Nicméně na netu jsem o tom našel celkem chválu, ze závad nefungující adaptivní tempomat, a hučící servo, což dělá prej nějaký koleno. Nicméně lidi jsou asi fakt hnidopiši, protože jestli to co slyšim u mýho někdo nazývá nevydržitelným zvukem, tak sem bud hluchej, nebo jinej. To je ze závad vše, jinak nikde nic.

Já koupil 3roky 2měsíce starýho, najeto 140tkm, první majitel, serviska (ověřená ve Fordu), .... Výbava titanium X, panorama, bla bla bla. V aute proste nic nechybi, navi nepotrebuju, nejsem pako.

Motor 2521ccm Volvo, prověřenej - žádnej novem model, mimo jiné ho dávali i do FoFo ST, kde je trochu jinak naladěnej. V S-Maxovi má 162kW, což s tím hoodně slušně dokáže zahejbat. Co mě překvapilo, tak jsou dlouhý převodový stupně, takže na 2 se dá 110, na 3 150, atd, a zároveň od 60 jet v klidu na 6. Motorove mě to teda nadchlo. Podvozek je kapitola sama pro sebe. V podstatě do zatáček se to nenaklání ani při ostřejší jízdě, nerovnosti zvládá celkem obstojne i při profilu 40 na 18kách. Kufr jako prase, vzadu 3 plnohodnotný sedadla, všechny sklopný, ale nevytvořej rovnou podlahu, takže jsou o trochu výš. Vepředu místa až až, leze se do toho naprosto skvěle, prostě lezeš nahoru. Panoramatická střecha - no mám jí tam, je přes celou střechu i na zadních sedadlech. Krejou to dvě síťky, na přehřejvání introše to nemá moc vliv, když jsou roletky zatažený.

Spotřeba - pan předchozí majitel a jeho manželka tam měli dlouhodobou 7,8L/100 :) Bydleli kousek od Budějovic, a jezdili většinou dálky. Já jsem v Praze mezi 10-12. 12 je v kolonách a hodně křižovatek. Když jedu normalne, jsem kolem 10, bez provozu a volnejch silnic kolem 8 na pohodu (předpisově +20). Po dálnici si to teď do Vsetína vzalo nějakejch 9,5 s rychlostí do 150km/h.

A hledal jsem asi měsíc, bazary rovnou vynech. Nenašel jsem tam snad jedinej poctivej kus. Takže přišla na řadu annonce a za 4dny jsem si pro něj jel.

Co mi chybí jsou chlazený sedadla, který se do některých modelů taky dávali. Zapínaj se mínusem na výhřevu a ukážou se ti modrý diody (červený jsou výhřev).

Jinak z výbavy co jsem chtěl mám vše. Xenony s přísvitem do zatáček, tempomat, dual klima, vyhřejvany prdele, všechno v el, sklopný zrcátka.

Ptej se, vic nevim co bych řekl. Jen že to byla dobra volba.

Jo, nemá to rezervu, jen sprej a kompresor, a servis vymejšlel debil, protože pro výměnu pylový filtru je potřeba demontoval plynovej pedal :) Z druhy strany je mista po kokot, ale to asi nikoho nenapadlo :) To je takovej postřeh z prvniho servisu. Jo, a servisni interval se nenastavuje v diagnostice, ale prej nejak pres klicek a pedaly :) Vic nevim, prodavam jak sem koupil :)

o 17.08.2010, 20:19 | Pekys
jedna telefonní fotka

foto k příspěvku  od Pekys

o 17.08.2010, 20:19 | Pekys
druha telefonni fotka introše

o 17.08.2010, 20:52 | clown
Pekys neser .. :o))
o 17.08.2010, 21:04 | Pekys
:o) lepší fotky budou, až to umeju, ale protože sem linej, tak asi nikdy :o)

sedačky kůže + látka. Chtěl jsem celokožený, ale tohle je moc příjemný.

Největší pecka je, že vepředu natáhneš nohy u spolujezdce, a smradi vzadu nedokopnou na sedačku :oDD
Na druhou stranu když maj dostat facku, je lepší vystoupit, protože zepředu na ně nedošáhnu :)
o 17.08.2010, 21:26 | dj.DEKL
:o))
o 17.08.2010, 21:28 | clown
Pekys ... jj, ale zase kdyz neco potrebujou, tak k nim spolujezdec vklidu preleze, neco bez problemu poda atp.., zadny stouchance ridice do zeber atd .. :o)
o 17.08.2010, 21:41 | Pekys
na místo si fakt stěžovat nejde. Teď s tim jela mladá na moravu za kamarádkou, do kufru natlačila všechno vč. kačárku a spousty kravin, bouchla dveřma a jela.

Takze jsem asi přišel o každoroční puzzle při odjezdu na dovolenou :o))

o 17.08.2010, 21:52 | hanzz
Hele, já tě fakt nechápu. Nejdřív řešíš, že by tě 3.0R sežralo, potom přemýšlíš o takovéhle krabici s 2.5T. Psal jsi, že najedeš 10t km ročně a zase přemýšlíš o naftě... já tomu už nějak nerozumím. Rozumíš si alespoň ty sám? :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3162 sekund.