Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dotaz švýcarsko

o Navštíveno 1157x o
o 17.08.2010, 08:29 | Paczqo
Jelikož nemužu sehnat nikde pořádné info tak to zkusím tady neví někdo jaké jsou aktualně cca ceny ve švcarsku ? na konci září tam mladá jede na 4 dny na poznávací zájezd ale ani jeden netušíme kolik by si měla vzít sebou franků aby si mohla koupit nějake jidlo, pití, suvenýr atd... ? Díky

o 17.08.2010, 08:55 | kuja | Upraveno: 2010-08-17 09:08:13
Neni jednodussi si vzit kartu? Bankomaty a ctecky tam maji :)

Ale abych nebyl tak OT.

[ Link ]
o 17.08.2010, 09:07 | Paczqo
Aha diky.
No kartu si brat nechce už takhle občas bojuje s bankomatem v čr natož v cizině.
o 17.08.2010, 09:28 | TROY
:) já měl minule cca franky za 8000 a stačilo to na tejden
o 17.08.2010, 09:35 | Paczqo
TROY: no oni maji zajištěne ubytovani plnou penzi a jedou tam na exkurze po jezerech, do čokoladovny atd.. jako uvažuju dat ji tam 150 - 200 franků ale pravě si řikam jestli to neni malo.
o 17.08.2010, 09:38 | Lucni.konik
Hm, poznávací zájezd do švýcar - terno. Já když byl naposledy ve švýcarech, tak jsem teda poznal.......v ženevě na hajzlech si tam kravaťák mastil péro a pro změnu holky honila ženská, která měla zapíchlou injekční stříkačku v krku a neskutečně z ní scala krev. Vypadala, jako by fakt "nefetovala". No, vše se odehrálo krátce před polednem, takže žádná noc. Jo a na hranicích ty, co spali v autobuse probouzeli tím, že do nich strkali obuškem.
o 17.08.2010, 10:14 | TROY
to bylo někdy po převratu ne?
Já tam byl 4 roky zpátky a všude čisto pohoda klid kaine problém
o 17.08.2010, 10:56 | Lucni.konik
Nene, rok 99´
o 17.08.2010, 11:17 | Crimson
jaký je rozdíl mezi bankomatem tady a venku ? nechápu..
když má vše zajištěné včetně čokolády, tak jí stačí minimum, 500kč na den v přepočtu
o 17.08.2010, 11:31 | Paczqo
Ozzy: neni v češtině :-D ne ona anglicky umi ale nerozumi si s technikou a v kombinaci s angličtinou by z toho byla ještě vic vystresnutá takže je pro ni lepši hotovost.
o 17.08.2010, 11:50 | Mr.Scully
Mně stačilo Švýcarsko předloni. Všechny auta pouštěli na hraničním přechodu normálně, jenom moje BMW s českou SPZ okamžitě zastavili, vystoupil jsem si a rozebrali mi ho do šroubku, aby našli drogy. U mě, kterej měl první a poslední cigaretu v osmnácti, jim teda pšenka moc nekvetla :)
o 17.08.2010, 11:55 | Sau
Mr. Scully : Já to mám obdobně.. :) Ikdyž hodně záleží přes jaký přechod sa jede. Už sem zažil aj komplet přechodu uzavřen, myslím tím že sa přes ně jelo bez jakékoliv kontroly, jakoby ani nebyly a aj takové, jak píšeš ty.
o 17.08.2010, 12:32 | Briann
Jednoduche, Svycarsko jezdim temer kazdy rok a je tam vsechno elvnejsi nebo maximalne stejne drahe jako u nas, takze zadny stres. Je to uchvatna zeme, nadherna. A to ze nepousti vychodni xindl jen tak pres hranice se nedivim a vzdy jim to toleruji...Vzdyt s epodivejte jak to vypada u nas a jak u nich...Ja taky nemam rad kdyz tu vidim bulhary, rumuny atd..
o 17.08.2010, 14:11 | KFL | Upraveno: 2010-08-17 14:22:13
Briann> To nevím, kam teda jezdíš, protože ve Švajcu je všechno kurevsky drahý, všechno. Jídlem počínaje a vstupným/atrakcema konče.

Pac> Nevím, jak je mladá náročná, ale 500 Kč na den by jí mohlo stačit naprosto v pohodě.
o 17.08.2010, 14:19 | Briann
KFL: tak zalezi s jakou zemi srovnavas....ale rozhodne casy kdy bylo svycarsko pro cecha drahy sou davno pryc...
o 17.08.2010, 14:25 | Paczqo
Díky všem za info
o 17.08.2010, 14:47 | KFL
Briann> No tak tys to porovnával s ČR a já taky. Navíc "pro Čecha drahý" není to samý jako že tam je draho :). Když dáš za lanovku pro dva 1200 Kč (jednosměrnou) a za jednochodný jídlo pro dva v restauraci 2500, tak mi to sice neva, ale neříkám tomu srovnatelná cena s ČR :).
o 17.08.2010, 14:52 | Klobouk
Briann: tak to vypada ze jezdis do jineho svycarska nez ja,nebo KFL neb tam to teda kura drahy je.. Aspon teda cokoliv v jakymkoliv restaurantu. Obleceni a jine spotrebni veci sem tam nikdy nekupoval,ale to myslim nebude ani pripad ktery se tu resi.
o 17.08.2010, 17:27 | Briann
Hehe kluci jidla v restaurackach jsou dneska uz srovnatelny s CR pokud srovnate "prestiz" danneho mista. Pokud jdu nekde v centru Zurychu na obed neocekavam ze bude stat mene nez 8 pro 1 osobu stejne jako v praze..
Pokud vim tak letos byl benzin levnejsi, dalnicni znamka take a ceny potravin v supermarketech vetsinou stejne nebo levneji nez u nas.
Mozna to mnoha lidem neprislo ale uz dlouho jsme jedna z nejdrazsich zemi v EU a v porovnani k platum jsme temer absolutni spicka...
o 18.08.2010, 03:19 | Fordik | Upraveno: 2010-08-18 03:36:59
Jezdím Švýcarsko každý rok, mám tam dědu. Co se týče jídla, tak je dražší než u nás, ale taky musím říct, že mi podstatně víc chutná. V obyč restauraci se za normální jídlo platí od 8-20 frank (minulý rok). Co se týče vstupu třeba na zmiňovanou lanovku, je to celkem pecka. Já pokaždé jedu třeba sem [ Link ] a nepřipadne mi to zrovna málo. I když v okolí je to nejdražší. Nicméně nejlevnější další "kopec" v okolí stojí polovinu.Pokud ale mají vše zajištěné a potřebuje jen peníze na nějaký suvenýr, tak pokud se nějak nerozvášní třeba tady [ Link ] , tak vyjde v klidu :o)
Benzín levnější než u nás a to myslím celkem znatelně. Některé benzínky třeba mívají i kace a o víkendu tam stojí ještě míň. Já tam tankuju u pumpy co patří řetězci Coop a protože mám od dědy jejich kartu, tankuju levněji i v týdnu. Co se týče bezpečnosti, nepotkal mě žádný problém. Ani v centru ani mimo něj sem nepotkal ani žádný smažky, bezdomovce či podobná individua a to mluvím jak o Zurichu a to sem si ho pěkně pěšky prošel od předměstí až do centra, tak sem neměl problém ani v menších městech. A co absolutně nechápu, je jejich chování na silnici. Takhle kdyby se chovali český řidiči, tak se tu snad ani nebude bourat. Za 4 roky co tam jezdím, sem neviděl ani jednu nehodu. Jen jednou mě málem sundal s Mercedesem, ale to byl němec a přehlíd značku Dej přednost v jízdě :O/
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4213 sekund.