Navštíveno 646x

Čaute,budem se stěhovat,a manželka musí dát výpověď.Bojí se ale,že vedoucí jí nebude chtít pustit na dohodu.Je o tomto něco v zákoníku?
Když se stěhuje tak musí pustit na dohodu nebo ne?

09.08.2010, 20:37 |
hanzz :)
Buď dohodou, nebo výpovědí s 2 měsíční výpovědní lhůtou. Má už novou práci? Jestli jo, tak může prostě nepřijít a nechat se vyhodit "na paragraf". Ale to musí počítat, že jí poserou s prachama, logicky.
novou práci nemá,ale výpověď musí dát z důvodu že by se jí jednoduše nevyplatilo dojíždět za tu almužnu...

10.08.2010, 06:45 |
hanzz V tom případě, ať se zkusí domluvit na dohodě, třeba kompromisně s měsíčnou výpovědní lhůtou. Jinak ji nezbývá, než dát výpověď s dvouměsíčným odstupným.

10.08.2010, 06:45 |
hanzz | Upraveno: 2010-08-10 06:54:45
...
pokud je to za almužnu, bude to nejspíš nějaké lehce nahraditelné pracovní místo, takže by zaměstnavatel mohl být svolný k dohodě

10.08.2010, 11:14 |
Ravo | Upraveno: 2010-08-10 11:28:19
Nechci k ničemu navádět, ale pokud se zaměstnavatel nebude chtít dohodnout, tak dát výpověď (zaměstavatel bude trvat na 2 měsících) a zmínit že manželka má docela zdravotní problémy třeba se zády (aby to pochopil - ale pozor je to tenký led, takže nic písemně ani exaktně říkat, spíš naznačovat situace CO BY SE MOHLO STÁT)... no a pokud nepochopí nebo bude dál tvrďák, tak manželka najednou onemocní na záda a neschopenka dokáže vydržet hodně dlouho (třeba 2 měsíce), pokud ty záda pořád bolí že...a pak se myslím hned rychle dohodne ;-)
A pokud se nedohodne, tak maželka bude 2 měsíce doma, příjem sice nebude nic moc, ale po odečetení cestovních nákladů to výjde třeba ještě líp nebo aspoň stejně, ale manželka bude v pohodě doma a aspoň bude moct po stěhování dát v klidu nový bydlení do kupy...
"...tak může prostě nepřijít a nechat se vyhodit "na paragraf" - toto bych určitě nedělal,protože pak už nikdy práci nezíská,bude to mít napsáno "v papírech" - hrubé porušení pracovní smlouvy atd. atd.

10.08.2010, 14:52 |
Honcke | Upraveno: 2010-08-10 15:02:09
šestikule:mno dělá v nejmenovaném obch.řetězci v trafice,tahá 12ctky,a střídaj se tam 4 holky,takže když ona odejde,tak vedoucí za ní nebude mít náhradu.To není ale její problém že,to ať si vyřeší vedoucí ji řikám.Ony ty hodiny za skoro minimální mzdu nejsou taky žádný med.
Ravo:takhle je to nějak naplánovaný když to nepůjde po dobrym,funguje to docela dobře-taky jsem to kdysi tak praktikoval.No a manželce jsem řikal to samý-že bude mít aspoń čas na šůrování:-)Já to snad utáhnu než něco najde,žádný milionář nejsem,ale myslím že peníze mám celkem slušný nehledě na to,že do práce to budu mít 2 km.
walish:toho se chceme právě vyvarovat.
Jinak dík všem za rady.

10.08.2010, 21:20 |
hanzz walish: V jakých "papírech" to bude mít napsaný?
Já jsem to psal pro případ, že by už měla jinou jistou práci a potom by to tomu novému zaměstnavateli bylo úplně u pr*ele, z jakých důvodů skončila v minulý práci, respektive by o tom byl určitě informovaný, že tohle je jediný způsob, jak tam skončit a začít u něho.

10.08.2010, 22:20 |
cuir co se tyka paragrafu tak ten se po prvnim novem zamestnani po zamestnani kde clovek paragraf vyfasoval maze.
Ja sem dostal paragraf za to ,ze sem podle zamestnavatele neodvadel kvalitni praci...ovsem on si popletl kvalitu s kvantitou a u nej kvalitni prace byla opravit 15 notebooku za den...coz proste neslo. Takze asi tak...nastoupil sem do zamestnani s tim ,ze teda mam paragraf...nedavno sem toto zamestnani opustil a nastoupil jinam a jiz paragraf nemam a ani o nem neni zadna zminka...
cili nove zamestnani ten paragraf maze. Ale mam pocit ,ze se to netyka paragrafu kvuli kradezi.