Navštíveno 895x

Zdravím pánové,
mám těžké dilema jaké koupit auto.
Takže bud nové s celkovou cenou do 300 000,- a nebo jeté tak 8let staré do ceny 150 000,- a podotýkám,že se pohlížím po rodinným autě,tzn. kombík.
Nafta nebo benzín nevím,ale najezdím toho málo určitě maximálně do 10 000km ročně a to maximálně.
Bud jeté hodně jsem uvažoval o oktávce 1.9tdi 81KW výbavě elegance.
Nebo nové a to např. Kia ceed sw kombík,nebo Seat ibiza ST nebo hyundai i30 cw ....
takže pánové rady a tipy sem,nemůžu se pořádně rozhodnout,hlavně jde o to jestli nové nebo jeté.
Na jak dlouho auto mas? Radeji se svezes a zaplatis za servis, nebo nudny auto a "nulovy" servis? :)

06.08.2010, 19:28 |
clown CEED v komabajnu v lepsi vybave, 2 roky starej koupis nekde kolem 300t. resp. mame 2r ceed 1.6 CRDI pred faceliftem, 22.000km, bez jakehokoli problemu, PC byla 660.000, nabidka na vykup 240.000..., takze zustava doma a kupuje se k tomu nova Sportage 4x4, protoze panovi je 60+ a preci jen, uz nechce nizky auto, chce si sednou normalne a ne do toho lizt jak do vany :o)
pokud bych si koupil nové,tak si to určitě nechám delší dobu,určo bych to nechtěl prodávat za 2-3roky,to ne.
Takže na tvou otázku spíš bude ta druhá odpověd,tzn.,že nudný auto a nulový servis.
něco podobného jak píše clown máme doma,tzn.,že je doma 3roky starý Roomster a žádný problém,bylo to auto co stálo nové kolem 350tisíc a ted se neuvažuje prodej,pže je to bez problému.
jak to tak vidím,víc se přikláním k novému,ale přeci je to jen trocha peněz za koupi nového,mohl bych koupit v základu,ale sakra většinou v základu není ani klima a auto bez klimy bych si už nedokázal představit.
jj,vím,že jsem další,ale v této době si něco vybrat je snad horší jak sehnat ty peníze... říkám to samo hodně nadneseně,ale jak bys to řešil ty O_O ?

06.08.2010, 20:01 |
clown ja bych sel a za 350 bych si koupil 3 letyho Smaxe :o)))
kup si jedničku octavku a jezdi! bude fungovat pořád! nebude žrát!a moc strácet cenu!a zbytek penez prochlastej!!Nebo si kup neco rozumneho a ne nove auto ktere bude za rok bezcené jako je KIA a tak !

06.08.2010, 20:58 |
Seat Power | Upraveno: 2010-08-06 21:08:57
Spirit-to stou oktavii jsi me pobavil :o)))ja muzu doporucit tu novou Ibizu ST byl jsem na predvadeci jizde a opravdu me zaujala hlavne vnitrnim prostorem(coz je pro me dulezity faktor).Uvazuju ji koupit jako druhe auto do rodiny.
vzdyt je to pravda jednička octava slušná vybava se prodá vždy češi je mají rádi!Cena moc neklesá a fungujou!A nežerou!
U nas v servisu máme pořád na opravu jen dvojky jedničky jen na udržbu tak to je pokud se pletu opravte mne!
ceeda taky máme super stroj :) 1.6 CRDI velmi živej a spořivej motor. Každopádně mají i docela funkční beznín.
Za 150 mondeo kombi 05 a vejš ale jedině v benzínové variantě
další adept mondeo,ale proč ne v té naftě?Kazí se,nebo proč?Zasvět mě do problemu proč ne mondeo v naftě.
Spirit: ano jedničkovou ano,ale jak jsem prohlížel inzeráty,tak češi si tohoto auta dost cení bych řekl.
Hlavně autobazary... všude první majitel,najeto jen 130tkm,popř.180tkm no nevím.
Jako rád bych ji třeba koupil,ale jak je vidět,tak v inzerátech se s těma oktávkama rozjel asi velkej byznys.
Tdci motor je naprosto náchylnej na kvalitu nafty... daleko víc jak Tdi od koncernu. Benzín u nich je naopak deleko bezproblemovější
Hmm, na ten benzin se u toho Mondea raději vyser... sice je to spolehlivý, ale taky šíleně nenažraný! Mladá to měla jako služební káru a jezdila dost často Praha - Ostrava, jezdila tak 150/h a žralo to tak 11 litrů. Je fakt, že motoricky žádnej problém... S tím dieslem to je tak 7 litrů... Docela rozdíl

07.08.2010, 10:57 |
radek.613 | Upraveno: 2010-08-07 11:07:51
No tak operovat tu se spotřebou služebního auta :-D :-D :-D :-D :-D
Proč ne naftu ale atmosferický benzín? Namátkou mě napadá - kulturní chod motoru, žádné vibrace, žádné saze, ohled na životní prostředí a zejména na své zdraví, ticho v kabině i venku, ranní zimní starty nepřipomínající středisko dopravy mechanizace v JZD, absence porouchatelných dílů s enormní až ojetině neadekvátní cenou, znamenající totální demobilizaci vozidla, menší váha motoru, jednodušší konstrukce motoru (motor neobsahuje a já neplatím zbytečné konstrukční díly, které tam jsou jen kvůli pokusu o klidný chod, jako drahé hypertech silentbloky, dvouhmotové setrvačníky, rychlé vstřiky v ceně ojeté Fiesty, a jiná svinstva), a dalo by se pokračovat. A už vůbec nechápu volbu dízla pro roční nájezd do 10tis km, aleasi jsem divnej.....
Radek.613: napsáno do puntíku přesně:-)
Jenže Mondeo s 2,0l benzíme se dost blbě shání.
Jinak ta spotřeba uvedená - 11l - kuwas to mi nežere ani Subaru, když mu šlapu na krk:-)
Kup si za tu cenu Legacy s 2,0R, mrkni na www.superuata.cz, jsou tam hned 2 ve slušném stavu a ještě ti zbydou drobáky na olej a budeš za vodou.

07.08.2010, 11:14 |
JP Já bych na 10tkm ročně koupil nějakýho zachovalýho Japonce se zážehovou atmosférou max. do 100tkč. Třeba Legacy III, Mazdu 626, nebo Accorda. Jestliže to nemá bejt "srdcovka na mazlení", tak se podle mě kvůli takovýmu nájezdu nevyplatí ztrácet každej měsíc několik tkč na hodnotě auta. Jestli teda nemáš 100tkč měsíčně, pak se to dá zkousnout... Kromě toho dostaneš auto který je po všech stránkách kromě věku na vyšší úrovni, než jsou o 5 let novější Ceedy a Octavie.
seat power: tak tebe pobavil spirit, mě jsi zase pobavil ty. shání rodinný auto, nejlépe kombi a ty doporučíš ibizu...
Radek 613: tak přesně tohle jsem potřeboval slyšet,někdy člověk prostě musí říct nebo napsat a pak až to vlastně pochopía díky tobě mám jasne,že diesla prostě pro mě ne.
Co tahkle octávie tour,ted je poslední prodej těchto sice starých modelů,ale je to prostě nové auto co před pár rokama to auto stálo kolem 400-500tisíc a ted stojí to samé 260benzín a 290nafta,to už je nějaká výzva,ne?Ano sice,starý modelokoukaný atd.,ale léta vyzkoušený,vychytané muchy a je to prostě nové... Nekupuju auto s tím,že pak mě bude srát,že ztrácí hodnotu a tudíž by byl pro mě těžký prodej,kupuju auto,pže chci aby mě vydrželo bez problému klidně 8let a já do toho auta nemusel cpát žádné peníze do oprav navíc,krom spotřebního zboží.
takže Octavie tour zamítnuta.
Ted se rozhoduji nad Kia ceed sw 1.4benzín 66KW
Trápí mě otázka,jestli je výhodné kupovat nové auto ted v půlce roku nebo je lepší počkat na konec roku,kdy by mohly být výprodeje skladových zásob aut roku 2010 a navíc určo asi v zimě bych dostal zimní kola zdarma.
Nebo je to jedno kdy to koupím?Ted jsou taky nějaké akce,ale jde mě o to jestli v zimě to nebude prostě výhodnější?
Nejlepe je kupovat vzdy zacatkem roku,vyprodavaji se lonske modely.
sakriš,já potřebuju auto už ted.No nic,nedá se nic dělat,koupím to do konce měsíce.

13.08.2010, 10:25 |
relax cupra.165: Nerek bych to takhle jednoznacne, zalezi na prodejci, osobne jsem zazil prelom roku v nekolika salonech a ze by se nejak vyrazne starsi auta zlevnily, tak to fakt ne.