Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jakou nabíječku autobaterií?

o Navštíveno 1700x o
o 26.07.2010, 16:28 | StreetFighter
sháním, jako dárek k narozkám nějakou schopnou nabíječku autobaterií.

12V, aby uměla případně i gelovky, baterie do cca 100-120Ah.

Poradíte nabíječku, která něco vydrží a je spolehlivá?

Díky

o 26.07.2010, 16:33 | tappaja
Ctek
o 26.07.2010, 16:38 | Nora
Ctek, Telwin
o 26.07.2010, 16:53 | StreetFighter
Díky, na CTEK jsem koukal, již jsem tu zaslechl.....na Telwin se podívám, nějaký konkrétní model se kterým má někdo zkušenost?
o 26.07.2010, 16:59 | Nora
Telwin T-charge 18 Boost
o 26.07.2010, 19:10 | prohifi.cz
Máme v nabídce nyní novinku v ČR:
[ Link ]

a hodně se mi ty nabíječky líbí.
Telwin neznám, ale rychle jsem na to mrknul a bude to jiná kvalitativní (nižší) úroveň.

Keepowery s Ctekem ale umím porovnat a jsou na tom kvalitativně i vývojově dál. Ještě jsem k tomu nestihnul udělat nějakou ucelenou detailní specifikaci.

Dle popisovaných požadavků bych to viděl na tento model:
[ Link ]

Jenom základní výhody tohoto modelu proti Ctek Multi XS 7000:
- inteligentní boost
- integrovaný tester baterií
- integrovaná svítilna
- nabíjecou proud vyšší (8A vs 7A)
- bat. svroky, u kterých nedojde k ulámání kabelů
- když se člověk nemůže dostat k bat. svorkám (někdy to může být problém), je v základním balení adaptér do zásuvky zapalovače, takže stačí zapojit do této zásuvky a nabíjíš baterku... :-)

A je kompletně blbuvzdorná :-) Přehození svorek nevadí. Ponechání baterie pár let na této nabíječce nevadí. Pokud vypadne během nabíjení proud, nic se neděje a nabíječka se během prvních 5 vteřin vrátí k poslednímu režimu, který prováděla atd. atd.
Nabíjet umí samozřejmě všechny typy baterek.

Mimochodem KeePower má i modely, co umí nabíjet 12V i 24V akumulátory, což Ctek neumí. Ti zatím vyrábí pouze zvlášť modely na 12V a zvlášť na 24V, dohromady to neumí :-)
Je tam dost detailů navíc, na které myslí a nejvyšší model XL Pro je hodně zajímavá záležitost. Nabíječka, co umí nabíjet baterky od 3 do 600 Ah (a umí taktéž 12V i 24V).
Trošku jsem se rozepsal, ale moc se mi líbí :-)
o 27.07.2010, 09:22 | Nora
Prohifi.cz: no jasné, Telwin jsou úplní sráči, dělají to na koleni. A ty jejich svářečky na TIG/MIG/MMA jsou k ničemu, nesvaří to ani alobal, plasma řezáky jak by smet.
Se divím, že vůbec ta firma funguje 50 let, když dělají takový aušus.

Se mi zdá, že jak to není v tvé nabídce, tak to stojí za hovno.
o 27.07.2010, 17:06 | petis
Telwin bech tedy zrovna jako super kvalitu nebral:-))

StreetFighter: podle me potřebuješ nabíječku takovou aby jsi těch 120Ah nenabíjel dva dny. Kdybych vybíral já chtěl bych něco kolem 15-20A. Muj osobní názor je zdroj 25A a máš vystaráno na všechny baterky od 3V do 15V
o 27.07.2010, 21:05 | ABERTO
Já se v tom teda moc nevyznám, ale Telwin bych s klidem doporučil :) Rozhodně nevypichuji že jsou nejlepší, ale jako rozumná volba to rozhodně je. Reklamace minimální a mezi ostatními značkami co už pár let prodávám, tak jde skoro nejvíc ...
o 29.07.2010, 23:45 | prohifi.cz | Upraveno: 2010-07-29 23:54:01
2 Nora: trosku neco o te problematice nabijeni vim a Telwin opravdu spicka neni.
A argument, ze to bude super kvalita, kdyz je vyrabi tak dlouho, uz vubec neberu. I Sencory se vyrabi dlouho... a je to super znacka?

Telwiny bychom klidne mohli mit v nabidce, mame na ne svuj zdroj, ale nechceme mit na webu vse a prodavat je nebudem.

Uznavam, ze pomer cena/kvalita tu neni spatny, ale celkove na tom technologicky tak dobre v oblasti nabijecek nejsou.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4239 sekund.