Doporucim neresit hvezdicky, je to osidna vec. Mala televizka, sup, hvezda navrch, lednice, to samy... Podle me je idealni kombinace zajezd se snidani, na obed je horko a veceri si muzes dat v pokazde jine taverne.
Na Zakynthu sem byl v Kalamaki, klidna cast ostrova, asi 80m od more (hotel John&Joyce) pokud mas rad urvany anglany, tak hledej hotely v Laganas.
doporučuju stejně jako tappaja John and Joys (Joyce) v Kalamaki. Laganas je v noci fakt masakr. Tam tak vyrazit večer do baru, ale ubytovaný bych tam být nechtěl.
já se vrátil s přítelkyní před týdnem z laganasu - hotel majestic. a jak píšou kluci, v noci bordel, ale v pokoji jsme nic neslyšeli. jen to bylo cca 400 m od moře a pak ještě cca 300 m na pěkný místo :) hlavní(jediná) třída je jako stodolní v ostravě. na pařby dokonalý :) a moře v téhle části nic moc, čistý ale bordel z barů, kterých tam je taky milion... vyber spíš kalamaky nebo tsilisi nebo jak se to píše. a rozhodně půjčit skůtr, nebo auto a jet na banana beach, nebo se podívat na wreckschip. byla to nádhera
Obnovím téma, abych nezakládal nové :-) V Řecku už jsem byl třikrát, ale letos poprvé letíme na Zakynthos, konkrétně Tsilivi. Nějaké tipy, kam určitě zajet a čemu se naopak určitě vyhnout? První poznatek je ten, že jet na Navagio s pár stovkama dalších turistů je kravina a je lepší to jen cvaknout foťákem shora.
Plánujeme auto tak na dva dny (to by mělo stačit?), možná nějaká pěší turistika v okolí Tsilivi, taky asi na pár hodin půjčit člun a někam poodjet...
v Tsilivi jsem byl před dvěma lety, naprosto skvělí. Doporučuju si půjčit moto nebo auto a objet cely ostrov. Já šel do 4x4 a dal si večer výjezd na nejvyšší horu :-). Ohledně pláže s vrakem lodi, buď se tam d jet milionem výletních lodí, nebo si půjčit motorovou loďku ve městě Agios Nikolao a pak ostrov objet. Výhoda je tom, že po cestě loďkou si můžeš zastavit na super malinkatých a nedostupných plážičkách a udělat z toho parádní celodenní výlet.
Veider - auto si určitě půjčíme, ale asi jen nějaký malý levný krám typu Citigo :-) Na tu horu by se mohlo dát i vylézt pěšky, ne?
Někde psali, že na Navagio se právě nedá loďkou dostat, resp. že to zakazují. Oficiálně kvůli vlnám, prakticky asi proto, aby jim to neničilo byznys. Tak nevím. Loďka jsem koukal cca 60 EUR na tři hodiny?
Mr.Scully - Na horu se dostanes i pesky bez problemu. S tou loďkou je to mozny, ze se tam neda zajet, mne to jen napadlo když jsme jeli okolo, já byl ta ovce na výletní lodi co tam pak kotví na pul dne :-) Kazdopadne te lodky jsem po ceste tam na plaz dost litoval...
Objel jsem celý ostrov na 4x4 a bylo to super, lepší než auto :) Akorát do kopců je to líné, a nesmíš chytit déšť jako my. Jinak pohled shora na Navagio pěkný, na pláži jsem osobně nebyl. Půjčili jsme si loďku a jeli sami na ostrov vedle tuleního ostrovu. Tam je prý zákaz. Jinak moře je úplně mrtvé na šnorchlování (ti blbci ho vybombardovali při rybolovu), když se zadaří jako nám, potkáš v něm želvu.
Objel jsem celý ostrov na 4x4 a bylo to super, lepší než auto :) Akorát do kopců je to líné, a nesmíš chytit déšť jako my. Jinak pohled shora na Navagio pěkný, na pláži jsem osobně nebyl. Půjčili jsme si loďku a jeli sami na ostrov vedle tuleního ostrovu. Tam je prý zákaz. Jinak moře je úplně mrtvé na šnorchlování (ti blbci ho vybombardovali při rybolovu), když se zadaří jako nám, potkáš v něm želvu.
Byli jsme v září 2012, městečko Agios Sostis a docela pohoda. Bylo docela ticho. Na tři dny jsme měli půjčeného skútra a bylo to málo...:( Každopádně zažili jsme tam extrémní teplo, kdy se ani lístek nehnul, viděli zrod želviček a taky docela ošklivou bouřku s pádem mostu na ostrov Kameo. Jo a taky jsme projížděli krajinou, která byla spustošena ohněm... Youtube video:
Předtím tam něco bylo, ale jestli teď, těžko říct. Taky za měsíc někam chceme letět a řeším kam. Zakynthos byl dobrej, ale těžko říct, jestli pojedeme znovu. Zas tak velký to tam není, ale v září tam byl klid, což je super