Navštíveno 1176x

zdravim nevite kde se dají sehnat levný pneu , nějakej internetovej obchod či nějaký starší i ... díky. jedná se o 205/45/16
rajpneu :) nejlepší je koupit dobrý číny :) moje zkušenosti :) mám třetí sadu pneu za tři roky na autě ( hyundai Couep 2,0) a první pirreli pzero nero a pak misheliny a oboje klouzali a nepískali..prostě šťekly a hned šli do smyku a ted mám číny a jsem spokojený :) auto sedí !!! za mokra nejlepší co jsem měl....a hlavně pískají abych věděl kdy mají pneu dost.....a už dostávám končně do ruky co auto umí.... jinak cena číny je 1050kč jedna a ted si vem že kamarád si je koupil hned a už je má třetí sezonu a já mám střetí sadu :-( a až ted super :)
kolik projeb.....penez za pneu....
nechapu jak si nekdo mysli ze kdyz koupi nekvalitni pneu ze na tom vydela....blbost....nezapomen ze na tom jezdis a pocitam ze lidi vozis....je to asi jako kdybys postavil barak zakladu...taky cekas kdy spadne...
no našel sem nějaký Trazano SA05 205/45R16 83W (270km/h) za 1050kč kus, asi to bude dobrej zmetek, ale zase si řikam když to má do 270 tak to musí mít nějaký testy .jinak by to snad nemohli prodávat...
no čtu ty příspěvky, a lidi píšu že sou pneu nebezpečný přímo, jak díky nim zrušily auto atd.. no mazec.

07.07.2010, 20:24 |
rcman Já, jsem názoru... Že pokud chceš šetřit na gumách, tak můžeš šetřit i na brzdách. Vyjde to skoro na stejno. Jako kdyby tyhle gumy byli na náký driftování a pálení, tak to scela chápu. Ale na normální ježdění, to snad ne...

07.07.2010, 22:02 |
choze Hosi vy jste kostata, cina neznamena, ze to je ausus. Uz se konecne proberte.
Už 5let dělám o kolo gum v pneuservise a můžu říct, že ty číny nejsou až tak špatný. Vcelku dobrá zkušenost s Traxmaxama. West Lake taky prodáváme hodně, alety bych moc nedoporučoval. Zajímala by mě zkušenost i ostatních s čínskejma gumama
co sem našel z těch levnejch a možná lepších značek tak goodride. máte zkušenosti .u těch se dá guma sehnat za 14 stovek
mam dve 205-45r16 tak 80% vzorek možná i víc cena ´1500kč jsou to goodride nebo co
koukni dyštak přesně co to je a jak sou stary...
kouknu ale stare nejsou na rsu je mel tak dva mesíce zítra dám info

07.07.2010, 22:31 |
choze Mrkni na aluapneu.cz jestli tam Honza neco nema.
má za 1200 stovek kus dokonce do vyprodání zásob, ale nějaká westlake. cože mi nic neřiká
n arajpneu píšou hodně lidí nikde nikdo takhle ty pneu nekomentuje takže víš o co tam jde :) a neříkám že všechny číny jsou dobrý...akorát prostě jsem narazil na pneu které mi sedly :)......... A TEN KDO ŘEKNE ŽE ČÍNY JSOU NA PRD TAK SI MŮŽE KOUPIT DUNLOPY ZA 4500KČ JEDNU A JÁ BUDU MÍT ZA TU JEDNU DUNLOPKU CELOU SADU :) A UDĚLÁ TO STEJNÝ UŽITEK :)

07.07.2010, 22:49 |
choze Hele mam od nej 19" ciny a fakt si nemuzu stezovat, drzi jak na suchu tak na vode.
[ Link ] tak ty westlake dopadli v testu celkem špatně Je to výroba v Číně, výrobek koncernu " Continental"
Taky jezdím číny(triangle), byly na ALU při koupi tak jsem si řekl že to zkusím. Na suchu super! drží parádně, na mokru tragédie, tam se musí opatrně. Takže kdo na mokru neprasí, tak ať si je koupí.
no já co sem zatim čet příspěvky k čínám, tak většina katastrofa mokro jak píše, a hlanvě hlučnost už někdy od 40km/h, a případně ještě že se museli hodně vyvažovat atd..
mám tyto
[ Link ] a co jsem tam napsal si můžete přečíst .... pisatel Chylis
Nechcem byt sprosty, ale porovnavat ciny s renomovynymi pneu je od veci. Inak by ste hovorili, keby ste jazdili na rovnakom aute a rovnakej sirke pneu na cine a znackovej pneu.
Uz len to, (ako sami pistete), ze na mokru moc nedrzia, je dost podstatna vec. Cize ziadny zaber, o brzdnej draha nehovoriac. Cize s takym autom potom jazdite len za pekneho pocasia? V ziadnom pripade by som ich neodporucal. Pokial viem tak aj v pneuservisoch z nich maju radst hlavne pri vyvazovani. Radsej dosetrite a kupte si obycjane Barum alebo Matador. Myslite aj na to, ze ohrozujete nielen seba ale aj druhych.
Viem, ze pneu neni lacna zalezitost, ale je to na aute jedina vec co vas drzi pri kontakte so zemou, takze myslite hlavne na to :-)
schimi: tak napis konkretni zkusenost s konkretni pneu, at se muzeme poucit. deleni cina vs renomovane pneu (zrejme zbytek sveta) je o nicem.
LingLong vs Continental bude asi jasne, ale treba nad volbou Regal vs Matador uz bych musel chvili premyslet. Myslim, ze vyrobit v 21. stoleti pneumatiku neni az takova veda, jako by se mohlo zdat ze sledovani sampionatu F1.
Jak to nebude mit ctyrlistek pro stesti na bocnici, tak do toho nejdu!

08.07.2010, 09:52 |
schimi | Upraveno: 2010-07-08 10:01:59
Nazvy si nepamatam, ale je to napriklad ako porovnat Michelin Primacy HP, Uniroyal Rainsport, Pirelli Zero Rosso a Barum Bravuris alebo Matador Hectorra.
Je jasne, ktore z nich si nekupit ako prve. Cize ak dame bokom prve tri znacky a ostane nam Matador a Barum a porovname ich s Cinami, tak mensie zlo je zasa Matdor a Barum.
Mozno som narocny a predposraty, ale ja by som to neriskol, radsej pockam a dosetrim, za ten pocit to stoji. Pokial ovsem niekto jazdi kludne a nie na hrane, tak aj ciny su lepsie ako zodrate pneu.
A stvorlistok nemaju ani jedny, cize mozno nabuduce :-)
Ja mam zkusenost s Michelin pilot Mx a Toyo Proxes T1S, to jsou dle meho kvalitni gumy, i vyrobci. S Michellinem jsem byl spokojenej, zato Toyo vydrzely cca 7,5tis km a konec. Neskutecne hlucny, ale na suchu proste fenomenalni, ta guma nesla utrhnout, na mokru pruser.
Z Asijsekych vyrobcu jezdi pulka rodiny na Nankang NS-2, solidni gumy za ty prachy, sipy takze jsou hlucnejsi, na vode nic moc, na suchu v pohode. Jen ten vzorek se me zda ze mizi rychlejc nez je zdravo.
Tde jezdim KENDA KR 20 18" (Khumo, kola galaxy obouvaj Kenda) a sem hodne prekvapenej, super na vode a i na suchu, hluk oproti NS-2, daleko mensi. Najezd 8,5tis km a vzorek, je jak novej. Styl jezdeni je samozrejme pianko, pres 100 se dostanu malokdy, takze i to je podstatny element.
dokud to nezkusis, tak nevis. ja ted dal misto P zero nero jakesi fuldy a sedi to kupodivu lip.
kdyz budu srovnavat stejnou cenovou hladinu, tak china neni o nic vetsi zlo, nez jeta 'premiova' guma,
Samozřejmě,že když budete kupovat číny,tak nesmíte sáhnout po tich nejlevnějších,taky záleží na rozměru pneu. Kdysi jsem kupoval pneu 215/35/18, uplně půvoně jsem chtěl Triangl, neboť byly nejlevnější,ale když jsem zjisitl,že auto na nich bude poskakovat jako koza, budu každejch 500km nechávat pneu vyvažovat,tak jsem se na to vykašlal a nakonec koupil Falken za 3000/ks a super, tiché, pohodlné pneu s velkou výdrží a sedí jak přibitý. Na toyotu jsem kupoval Nexen NS2000 195/50/15 + 205/50/15, taky drží suprově a cena cca 1300-1500/ks.
Ale na druhou stranu, na druhém pracovním autě (P405), jsem kdysi kupoval continental 1200/ks. (185/65/14), byl jsem s nima docela spokojenej,ale po dvou letech se rozpadli. Teď jsem kupoval nějakou pofiderní značkuy (made in germany) 650/ks a spojenost, auto drží, gumy nehlučí :).
Při výběru pneu musíte hlavně zvážít k jakým účelům auto je a jaké bude mít pneu rozměry.

08.07.2010, 10:04 |
M.a.R.i | Upraveno: 2010-07-08 10:11:20
jinak stačí na zbozi.cz zadat pneu a budete kolikrát překvapeni kolik stojí gumy v akci
moje zkušenost je cca před 10 lety Nankang, ty sračky nešly vyvážit, pořád vibrovalo auto při vyšší rychlosti, nahrazeno Matador- 100% rozdíl v kvalitě, žádný vibrace. Před pár lety otec koupil čínskou tmu, značku už si nepamatuju, vibrace v autě okolo 80km/h, nerovnoměrný sjíždění- musel je vyhodit, místo nich Barum- naprostá spokojenost.. takže já v tom mám jasno..
jinak průběžně jsem měl dost jinejch značkovejch gum- Pirelli,Dunlop,Michelin,Vredestein,Kleber.. a nikdy žádnej problém. Jezdím normálně, žádný gumovačky a smyky, nikdy jsem neměl problém s přilnavostí za sucha ani za mokra (pokud samozřejmě nebyly sjetý)

08.07.2010, 10:18 |
Mika Před desti lety byly čínské výrobky taky někde jinde než dnes.
Z asijský produkce jsem jezdil akorát Marshal a s těma jsem byl moc spokojenej.... :o)
Nevím, no... to je jako televize, taky můžete koupit Sencor místo Panasonicu a argumentovat, že se to stejně montuje v jedný továrně... ale pak zjistíte, že ty rozdíly tam jsou a poměrně značně zřetelný. Neříkám, že je nutný kupovat premiový značky, ale nějaký Hankooky nebo Nokiany udělají skoro stejnou parádu a máte tam podle mě zaručenou kontrolu kvality a srovnatelný vlastnosti a přitom za dobrou cenu. Kupovat čínu jen kvůli tomu, že strejda Franta na nich jezdí s dodávkou a pochvaluje si, jak ušetřil, mi přijde rizikový. Gumy nejsou věc, na kterých by se mělo šetřit.
ještě mi bylo řečeno od něj at se kouknu na to že není normální ale je to tak že Pětka bavor je levnější jak Trojka ....a co koukám do ciziny tak ano...takže by mě taky pětka nevadila :) dva kamarádi ji tady mají a jsou spokojený až až..a už nic jiného nechtějí....
podle mě taky dost záleží na jaké auto ty gumy dáváš! Ja ze svých zkušeností mužu třeba říct, že matador bylo to nejhorší na čem jsem kdy jezdil! Guma neseděla na suchu ani na vodě, ať je chladno nebo vedro a hučela neskutečně .... jediná výhoda byla, že guma prostě neubývala ....
a naopak GoodRide drží rozumně i na vodě i na suchu, hlučnost obstojná, jen se celkem rychle sjíždí!
Ale upozorňuji, že to mám zkušenosti s rozměrama 13"-14" a uzká guma!!!!!
bože :D
já jsem to napsal sem než na bmw club :D omlouvám mažu :D

11.08.2010, 19:34 |
Rudi má ještě někdo další zkušenost s těma goodride? jedná se mi o rozměr 235/40 R18?

11.08.2010, 21:15 |
CRK Teď jsem dal taky čínu, je to 215/40/17, typ přesně nevim, ale doporučovali je lidi na fóru po vlastních zkušenostech a seděj líp jak dražší Yokohama A539 nebu Dunlop 9000.. I na mokru. Nejdřív jsem jel opatrně, protože sem se bál a pak přidával a přidával... Nikomu nic nevnucuju a určitě budou velký rozdíly v těch čínách, ale na těch mějch 140 koní to stačí...
Goodride davam uz dva roky na vsechny auta a maximalni spokojenost. I kdyby Goodride stal 1000kc a Pirelli 1500kc pujdu radsi do Goodride.
Šetřílkové kteří pak na vodě sestřelují maminy s kočárkama na přechodech, to mám vůbec nejradši :o) Jojo, Goodride jsou super, hlavně na mokru
[ Link ] Já mám nejradši GoodYear F1čky, ta guma je na vodě fantastická a na suchu čím víc se zahřeje, tím víc poslouchá. 225/45 R17 za 8900 celá sada.
Ja mam zase nejradeji ADAC testy:
Obecně uznávaný německý autoklub Allgemeiner Deutscher Automobil Club (ADAC) v posledních měsících vypustil několik kontroverzních informací. První se týkala rumunské Dacie a druhá čínského Landwindu. Zpráva vždy poukazovala na to, že daný automobil propadl v nějakém testu, který se obecně uznává a bere se jako jakési měřítko kvality auta. Poté začaly u prvního i u druhého testu vyplouvat informace, že vše nebylo v souladu s původním zprávou a ADAC těmto vozům měřil trochu jiným metrem, než těm ostatním.
[ Link ]
To je dost průser ale určitě proto Dacia nepatří k etalonu jízdních vlastností a Goodride na špičku v pneumatikách.
to byl jen priklad, bo se mi nechce hledat test pneu, kam nemci nasadili cinany s nizsim rychlostnim indexem.
nepredpokladam, ze nekdo hleda v goodridech spicku.