Navštíveno 611x

05.07.2010, 09:59 |
Losky Ahoj, mám Raiffeisen kartu Visa Electron a docela mě zajímá, jak je to s výběrem peněz v zahraničí. Jedu do Bulharska a nikde nemůžu najít žádné info. Platit platebkou v zahraničí jde, to mám ozkoušený, ale výběr z bankomatu ne. Účet mám vedenej v CZK. Díky
jde, já vybíral v chorvatsku, slovensku, rakousku (ale mám mastercard)
Tak na VISA Electron bych moc nespolihal... Radsi bych to poresil nakupem eur, pro jistotu.

05.07.2010, 10:29 |
Losky Tappaja: To si mě moc neuklidnil.
Tak lepsi to mit poreseny dopredu, nez pak nekde stat bez penez...

05.07.2010, 10:35 |
Jujk0 Ja mám našu TatraBanku, člena Reiffeisen, bol som nedávno v Estónsku. Mám VisaElectron a vyberal som v pohode. Tuším mi za to nič ani nestrhli a to mám obyčajný študentský účet za 0,35€.

05.07.2010, 10:47 |
Beam Na Slovensku vyber z bankomatu nieje ziadny problem :o)
[ Link ]

05.07.2010, 10:54 |
shamania | Upraveno: 2010-07-05 11:01:14
S VisaElectron bych určitě sebou vozil i hotovost. Mě s ní třeba nešlo platit poplatky na dálnicích (Itálie, Francie). Ale bankomaty byly vždy v pohodě (v Bulharsku jsem to ale nezkoušel).
Proč se spíš nezeptáš na klientském centru banky? Budeš to mít jistější.
ČSOB a Visa Electron, na SK bez problémů, v Německu taky. Výběr za střed, poplatek za výběr nemám tucha.

05.07.2010, 11:00 |
dolph
dolph: jen je to rozdíl co udává banka a zkušenosti lidí, víš? :)

05.07.2010, 11:47 |
Sau | Upraveno: 2010-07-05 11:56:45
Losky : Absolutně sa nemusíš bát, že bys v bankomatu nevybral. Ty "zkušenosti" lidí tu co píšů platí pro platbu kartů u obchodníka. Tam sa opravdu može stat (ikdyž je to obzvlášť tu po Evropě hooodně málo pravděpodobné) že s Visa Electron nezaplatíš. Tam je to otom jestli je obchodník online a može tak brat aj neembosované karty (Visa Electron, Mastercars Maestro, což je 99% obchodníku tu v Evropě) a nebo je offline a používá k provedení platby imprinter (tzv. žehličku, tam si Electronem a maestrem neškrtneš)
Z bankomatu ovšem vybereš bez problémů. Teda sem aspoň eště neviděl bankomat, co by nebral Visu Electron (takový snad ani neexistuje).
Ted jsem vybiral predevcirem v HR na VISA Electron a bez problemu