Navštíveno 2063x

opět po roce a cca 10000km jsem v Meganu vyměnil kabinový filtr, a použil i desinfeci (Valeo), smrádek z klimy resp. po použití se zlepšil ale stále to není ono ...
klimu vypínám pár KM před dojezdem, ale chvilku po vypnutí je v autě jak ve skleníku a z ventilátorů (výdechů) táhne nechutně vlhký vzduch, co ještě může být špatně? Jde o R. Megane kombi rv. 2001
a ještě pls o vysvětlení rozdílů použití vnitřní cirkulace vzduchu a nasávání z venku, s klimatizací rozdíl nepoznávám, bez klimy se potí okna :o)
stejny problem jsem mel s crossfirem, zkousel jsem spreje, cisteni klimy nejakym vykurovanim, pomohlo asi 4 te cisteni, udajne nekde v topeni je kondenzacni jimka s odtokem, ten jsem mel ucpany... Kamos vykoumal kde z toho je odpadni hadicka a tu jsme prostouchli zespoda dratem, vytekl desnej humus smradlavej a pak byl klid.
Taktak... budeš mít ucpanou odtok hadičku kondenzátu.
a neví někdo kde přesně se nachází? doma si auto maximálně přizvednu na špalek, tak abych šel na jisto
tezko rict, zkus nejaky renault fora...
proste nekde pod autem by mela byt normalne prepadova hadice, v podstate nekde v miste kde je topeni...
Kdyz Ti bezi klima dela se Ti pod autem kaluz z kondenzatu?
právě že pod autem nic nenajdu, tak by to moho být tím ...
dnes mi švára tvrdil, že na Scénicu odkovou hadičku nemá a že to kondenzuje v prostoru u stěračů a vytejká to bočními odtoky kam jde i dešťovka ...

06.07.2010, 08:27 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2010-07-06 08:37:10
Jj. Zrovna jsem na to narazil také. Po dojetí jsem měl pod autem kaluž, takže hned do servisu. Tam mi řekli, že je to pouze kondenzát z klimy. Je zajímavé že jsem si toho doteď nikdy nevšiml. Ten přepad je u Peugeotu 406 zhruba v místě kde začíná kabina. Jakoby v úrovni nohou řidiče a spolujezdce.
Vnitřní cirkulace vzduchu se používá pokud jedeš třeba za diselem, nebo něčím podobně smradlavým. Jde o to aby se ten zápach nedostal dovnitř. Nedochází k nasávání vzduchu z venku a proto se po nějaké době začnou mlžit okna.