Navštíveno 894x

Asi nějakou tepelnou roztažností se mi v kufru auta trošku rozpadnul plastovej kanystr a vylily se mi tam přes noc čtyři litry benzínu. Podlážku jsem vyhodil, v tom není problém, koupím novou. Jenže ten pach je teď fakt všude. Dá se toho nějak zbavit? Nikde už není ani mililitr benzínu (asi kromě maličkého kousku bočního tapecu v kufru), ale stejně celé auto smrdí jako prase. Samozřejmě jedna možnost je větrat při každý příležitosti, ale to bude trvat tak dva měsíce. Není něco, co lapá smrad? Slyšel jsem, že kafe, tak jsem v Lidlu vzal Jihlavanku za tři pětky, ale zatím to moc nepomohlo, akorát auto teď smrdí na dva způsoby :-)))

15.06.2010, 23:10 |
JP káva s benzínem, hmmm:) Já když jsem si pocintal benzínem potah (sice teda max. asi 100ml), tak jsem na to postupně během několika hodin vylil 1l čistýho lihu (ne technickýho, ten smrdí). Ale je potřeba nejdřív zkusit, jestli ty potahy nezměněj barvu, pak zajistit odvětrání toho lihu (což je mnohem rychlejší než benzín), případně odpojit baterku jestli může protéct někam do elektroinstalace (v takovym případě bych to radši nedělal vůbec) apod.
větrat, větrat, větrat...
samo jen vetrat benzin se odpari a za 14 dni necejtis nic
Nechat vyvětrat co nejdýl to půjde a pak kompletně vyčistit, včetně vytepování stropu a všeho ostatního čalounění.Jako každej smrad to ulpí všude:)
JP - no právě vylitý už tam nic nemám, akorát ten smrad je načichlej všude. Dokonce jsem v kufru asi hodinu vezl bagetu se šunkou a pak když jsem ji žral, tak mi přišlo, že to je bageta s benzínem, fakt chuťovka. No budu věřit Lubošovi, že dva tejdny budou stačit :-) Pak to samo dám vyčistit profíkovi, stejně zrovna budeme mít BMW sraz :-)))
ne mechanik zadelal spatne utahovak cerpadla a pri plne narze ni to zacalo chcat,,,,pproste jsem to nechal 14 dni vetrat a nazacatku vysisil nebetsi kaluze....a opravdi úpo 14 dnech byl pokoj
ja sem pouzil od carlanu,ale myslim ze to maj i v Tescu od jineho vyrobce odor eliminator,je to takova cerna,s potiskem,plastova s rozprasovacem,asi 200ml lahvicka,vycakal sem ji pulku na cely polo a zmizlo to...
Lubosi chlast je svine, co ?
mrazik-sory meli jsme turnaj v sipkach a nejak jsem se prichcal :-)