Navštíveno 7777x

12.06.2010, 15:54 |
TROY Hledám hledám a nenacházím
Potřebuju cca 10 km po dálnici v ČR a nechci kvůli tomu kupovat dálničku :o) tak chci vědět kolik by mě to mohlo stát bodů nebo pokutu na místě ;).
dříve to byl snad nejhorší trestnej čin.. leší bejvalo někoho odprásknout než jet bez dálničky :-Dale ted to je snad max 50t kč

12.06.2010, 16:12 |
Fari Většinou se za to dává blokově na místě 500,- a snad je to i bez bodu

12.06.2010, 16:19 |
vypuk Sakryš, já SLYŠEL, že je to za nějakej ten bodík plus pokuta v ceně dálniční známky... :-D sakra to je verzí

12.06.2010, 16:19 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2010-06-12 16:28:50
Pokuta od 1 500 Kč do 2 500 Kč se uloží za přestupek podle odstavce 1 písm. f) bodů 1 a 4 a písm. l).
V blokovém řízení
1. lze uložit pokutu do 2 000 Kč za přestupek podle odstavce 1 písm. l)
bez bodu, aspoň takto jsem to našel
dle mě je čas strávený zjišťováním sankcí, případná časová úspora a potenciální strach z odhalení přímo úměrný tomu se na to vysrat a objet ten kousek po neplaceném úseku

12.06.2010, 16:36 |
TROY crestik
no o to právě jde - na to místo to jde jen po dálnici :o) - kdyby byla vedlejška tak se tam klidně doplazim ;)

12.06.2010, 16:39 |
Pekys tvl co je to za misto ze tam vede jen dalnice? Jako jestli neni jiny cesty a chytnou te, tak bys to i mohl ukecat kdyz neni kudy jinudy.
Jestli tam je jenom dalnice, tak by tam mel byt neplaceny usek ne?
Tak si kúp týždňonú ni? Furt lacnejšie než pokuta :o)

12.06.2010, 18:03 |
JR Troy: radeji si ji kup, uz se mi taky stalo, ze na benzince policajti obchazeli ;-)

12.06.2010, 18:09 |
JP Po tom co jsem jel z Frýdku Místku do Prahy bez STK (a bez STK nálepky) se starym shnilym střepem už mě nerozhází nic za co se na místě bezpodmínečně neberou papíry, takže bych těch několik km jel bez známky:). Ale když ti o to tak jde, kup tu týdenní za 250,- a máš vystaráno... To snad neni taková řacha:)

12.06.2010, 18:31 |
TROY JR
: )))) očividně víš o co se jedná
Jěště debil dotaz - když koupim tejdenku tak mi jí hned cvaknou? ;) Já že bych si jí koupil a kdyby náááhodou tak jí tam lípnu rychle.
troy jojo to ji cvaknou hned na benzine nebo kde to koupis ;-) nebo by meli...

12.06.2010, 18:56 |
xSam Jednou v životě jsem jel na dálnici bez známky cca 20km... Jelikož jsem hodně spěchal, tak jsem zvolil dálnici a u u výjezdu u Lovosic mě zastavila celní správa. Dostal jsem talíř bez bodu. A pak jsem si tu známku radši koupil...
Dle mě nemá cenu riskovat, ale třeba budeš mít štěstí:-)
jezdim po dálnicích pravidelně už 9let a známku poslední dobou kontrolujou dost dalekohledama z odpočívadel, pravidelně je potkávám na D2 směr Blava kus za Brnem

12.06.2010, 19:16 |
TROY No celní správa je poslední dobou aktivní co tak slyšim.
No asi si tu známku koupim a zkusim to ukecat at to neděrujou
a když tě čapnou tak si jí propiskou proděravíš a nalepíš? není lepší poprosit někoho se známkou at ti pučí auto?

12.06.2010, 19:24 |
TROY luke
no je to utopie,ale asi tak nějak :)
No jde právě o auto protože chci jet svym vlastnim jinak bych se přifařil ke kamarádovi co má roční
tak nejak nechapu co se tu resi....za 250kc...o))

12.06.2010, 21:15 |
ikosp Strejček to dělá následovně. Koupí týdení známku, nechá procvaknout a vycvyknutý kolečko si vyzádá. Známku nalepí na indulonu a jede. Když potřebuje jet znovu po dálnici, odlepí, nechá procvaknout další a předchozí díry zalepí a vycentruje tak, že není procvaknutí vůbec vidět :)
.......prý mu tohle radili samotní policajti :D
A nebo koukni na aukro a vydraz celorocku :)
[ Link ]

12.06.2010, 21:31 |
TROY pavel
řešim to že kvůli cca 4 hodinám nebudu kupovat dálničku :o)
ikosp: to si děláš prdel. že vůbec někoho takováhle ubohost napadne, to mi hlava nebere...
koukám, že by občas asi nebylo od věci zavést tu systém jako v rakousku, že benga čas od času stáhnou dálnici do jednoho pruhu, každýho zastaví a pořádně se podívaj...
ikosp: ha ha ha, i když si dost lidí myslí, že jsou policajti blbý, tak tohle by poznal každý a jsou to jen keci
Luke_288: ale to přeci nejde, buzerovat slušný řidiče, ať raději chytají zloděje a vrahy - to by byly zase články a zprávy na nově
hm, ale OT hajtaure, vrat už konečně bousemu ty startovací kabely :)) sorry, ale už mi to přijde fakt vtipný
mě to vtipný nepřijde, holt život někdy neovlivníme, jinak to má už odeslané

12.06.2010, 23:20 |
Rudi já mám za to, že ti jí můžou procvaknout na tvoje přání, od kdy přesně, ale nejsem si 100% jistej.

12.06.2010, 23:25 |
luda551 | Upraveno: 2010-06-12 23:30:36
no mi procvakáváme na prani koupí treba 14tyho a cvaknu treba 25 ho :)
edit : me bylo lito vyhodit 250 za deseti denní , tak sem vzal rocní a vzdy kdyz jedu nekam kde vede dalnice tak to svihnu po ní :)

12.06.2010, 23:33 |
Geo89 nevíte někdo jak se posuzuje kdyby byla známka a nebyla na ní napsaná SPZ ? hlídají to vůbec nějak ?

12.06.2010, 23:52 |
ikosp Ne, nejsou to kecy. Viděl jsem to na vlastní oči, není to zpráva typu.....jedna baba povídala
Btw zdejší mravokárci tu píší o ubohosti apod a přitom tu pak řeší jak ojebat na osobu blízkou přestupky, na ZTP přepisy aut apod........a tohle je podle dotyčných v pořádku? Sorry, ale z takových keců bych blil....

13.06.2010, 00:00 |
Luke_288 | Upraveno: 2010-06-13 00:06:22
co to meleš, jedinej mravokárce, jak ty píšeš, jsem v tomhle tématu jen já (zatím) a najdi mi tady na foru jedinej muj dotaz na ojebávání krz osobu blízkou, přepis na ZTP apod... to co dělá tvůj strejc odsuzuju jako těžkou ubohost čecháčkovství a tak to je, tzn blejt můžeš tak maximálně ze sebe
edit: a vůbec se nestydim za to veřejně říct, že bych tvýmu strejčkovi, kterej přece nebude platit za to za co všichni ostatní přál, aby mu na to jednou přišli a napařili mu padělání....

13.06.2010, 00:08 |
JR souhlas s Lukasem ... nastesti se tyhle zkraceny znamky dost kontrolujou.
proč by streček dával 1200 za roční známku, když může za rok třeba dvacetinásobek prokouřit nebo prochlastat
ne jako tohle mě fakt uplně maximálně sere. jeden tu hodí jak jeho strejc vojebává dálniční známku a v podstatě jí padělá (nejsem právník, ale není to náhodou už trestnej čin?) a pak tu začne házet ramena jak by blil z toho, jak ostatní něco hází na osobu blízkou (srovnávat např jízdu 56km/h na 50km/h s tímhle mi přijde úlet) a proč by to nedělal, když ostatní dělaj to a támhleto. ať žije česká nátura...snad se to s příchodem nových generací změní

13.06.2010, 00:58 |
aphex Půl roku zpátky mě chytli na dálnici. Známku jsem měl platnou, nalepenou i nadepsanou. Druhej díl známky jsem měl taky, ale už na něm nebyla nadepsaná SPZ = 5.000 Kč
aphex: si děláš prdel,to nemá snad nikdo RZ na druhým díle,asi měli špatnej den
mike: já jo, jenže zas nevim kde ho mám...ale kdyby mi hrozili bůrem, tak bych ho v kastlíku v tom bordelu určitě rychle našel

13.06.2010, 10:59 |
cuir | Upraveno: 2010-06-13 11:04:25
pokud se to opravdu neda objet jinudy nez po dalnici...to znamena ,ze na dane misto opravdu nevede zadna jina silnice nez sjezd z dalnice tak pak bych to neresil a jel od nejblizssiho najezdu na dalnici po onen sjezd z dalnice ktery vede primo do ciloveho mista bez znamky. Myslim si ,ze kdyz budes slusnej a nebudes hazet ramena tak to policajti pochopi a nechaji te jet. Co mam zkusenost tak co se tyka dalniccnich policajtu (v mondeu, pasiku a tak dale) tak sou to rozumni borci, ne jak 19cti leti vylizanci u mestske. Cili ja bych to jel bez znamky. A dost by me zajimalo co je to za misto? muzes sem prosim hodit odkaz na mapy? dik....takove misto snad v CR neexistuje..aby to neslo vzit jinudy....to by me fakt zajimalo.
jinak co se tyka dalnicni znamky tak kdyz uz bych mel koupit tak jedine rocni. Co se tyka ojebavani na osobu blizkou a nebo prepisy vozidel pres ZTP tak mi to neni proti srsti a to z jedineho duvodu. S eko poplatkem nesouhlasim a to proto ,ze misto aby bylo referendum ,kde by si to lidi odhlasovali tak se to pekne potichoucku schvalilo a az bylo hotovo tak to teprve vyplulo na povrch. Osobu blizkou vyuzivam ,kdyz mi prijde fotecka z radaru umisteneho hned za ceduli mesta ci vesnice. Tak u takovejhle mitnejch bran nehodlam platit, kor kdyz uz sem dobrzdoval a prvni baraky zacinali az 200m za ceduli. Nehlede na to ,ze sem jel proti slunku a ceduli sem nevidel...coz dokazuje i stinitko co mam na fotce pred ksichtem a tim padem tam nejsem poznat.
Osobu blizkou sem tedy vyuzil jednou a prepis pres ZTP ani jednou ,ale kdyz si budu kupovat jine starsi auto a mel bych to zaplatit tak to napisu na prarodice a bude...myslim si ,ze jako radne pracujici clovek co nikdy nebyl na pracaku a to ani tesne po skole , tak ze statu davam dostatecne mnozstvi penez a nehodlam platit takovehle srance co si tam nahore ti papalasi vymysli...jich se to netyka ,protoze oni maji sluzebni vladni limuziny, na ktere se samozrejme poplatek nevztahuje...takze nasrat. Nezavidim nikomu nic, je mi uplne jedno ,ze nekdo ma miliony a nekdo ma par tisic , ale nevidim jedinej duvod proc ten co ma par tisic by mel dat vic jak pulku svoji vyplaty za auto na ktere setril X let aby si mohl koupit neco cim se pohodlneji dostane do prace a cim lepe odveze decka do skoly ci do skolky a cim pohodlneji dojede pro velky nakup. Prijde mi to sproste vuci nizssi stredni tride obyvatel. Nehlede na to ,ze jiz jistej poplatek ekologie je zahrnutej v povinnym ruceni...takze fakt tohle platit nehodlam.
jo a volil sem ODS....to jen kdyz by me tu nekdo chtel posilat do komousu a podobne ;) takze nemam paroprasovske smysleni ..to rozhodne ne.

13.06.2010, 11:56 |
ikosp btw strejc nepije, nekouří a nefetuje, takže tato poznámka byla mimo
Tento způsob používá stejně jako potřebuje Troy, tzn po dálnici jede kousek a jen párkrát do roka.
Co se týče padělání, on tu známku doma nevyrobil, ale koupil a nepřidává k ní nic, co na ní nebylo, takže o padělání by se dalo polemizovat.
Osoba blízká při rychlosti 51-> na 50 je taky "čecháčkovství".....Máš jet 50, tak proč tolik nejedeš? Je to stejný jako když máš jet s platnou známkou a nejedeš. Nevidím rozdíl.
Jinak ti co to tu řeší osobu blízkou jedou zpravidla cca 70-80 na padesátce,170 na 130 apod, takže asi tak.
Až ho jednou vyhmátnou, bude to taky jeho problém.
Luke_288:
Výjimečně se shodnem:-) :-) :-)
iksop: jsi vedle, chlapče, jde o pozměňování či upravování veřejných lsitin = tretsný čin. Dálniční známka je cenný papír = veřejná lsitina = padělá:-)
Přesné zněí ti vyhledá google či právník. Sazba je dost velká. Je to jako s bankovkami či kolky.
sakra, proč já pitomec když jezdim na skůtru po Praze jen pár dní v roce si vůbec kupuju benzín, když bych si ho mohl vlastně čornout když ho využiju jen občas?
51km/h ti nikdo flastr voe nedá, když 2km/h je odchylka radaru...
ty totiž nevidíš jeden zásadní rozdíl mezi osobou blízkou a ZTP či cos to tu vytáh na ostatní...osoba blízká je dána Ústavou, tzn legální možnost jak ten zákon ojebat a já s tím souhlasím, dokud mě stát bude jen vysávat a skoro nic mi nedávat, tak proč toho nevyužít (nicméně ještě jsem nepotřeboval). ale to o čem ty píšeš je trestňák a zlodějna...
jako Luke, a prihlaseni pres ZTP? Co je na tom nelegalniho? Vse je dle platnych predpisu. To ze je takhle udelali, za to si muzou jen oni...
Troy má tuningovej sraz na pupmě :o) A tam vede jen dálnice.

13.06.2010, 20:08 |
TROY fordík
žádnej tuning ; ))) a mlč : ))))

14.06.2010, 07:40 |
ikosp Pánové, já nikde nepsal že to je nelegální, ale byla to reakce na "čecháčkovství" viz 13.06.2010, 00:00
Na jednu stranu se tu rozčilujete jak někdo ojebává známky, tj zmíněné čecháčkovství a na druhou stranu se sami chováte jako čecháčci s osobou blízkou, ZTP apod..., aby jste nemuseli platit pokuty, přepisy aut
další flame si laskavě odpusťte, TROY chtěl nějaké rady a nápady jak projet po dálnici, já napsal jak to dělá strýc a věřím že není jediný....ostatní kecy a kafrání nad tím, že to od něj není hezký TROYe určitě nezajímalo :D
pleteš jabka z hruškama. trestnej čin vs legální způsob. dálničku legálně ojebat prostě nejde. myslím, že všichni ostatní krom tebe to chápou. to je to poslední co k tomu napíšu.
a TROY pokud tam jede na pumpu tak si stejně tu známku radši koupí :)

14.06.2010, 09:22 |
TROY : D nějak to dopadne
Zatím jsem se nesetkal s takovým místem u nás,když se tam dalo jet jen po dálnici,tak ten úsek byl bez poplatku ... :-)
Harryp: je to pumpa na dálnici...chňapeš? :)
nechci nikoho kádrovat, ale když si představím, že bych si při koupi dálniční známky řekl holce za kasou aby mi dala ty vycvaklý kolečka, asi bych se hanbou propadl...

19.07.2010, 18:51 |
TROY tak to dopadlo tak,že jsme si raději známku koupili,ALE přijela samo že R36 a kluci v poho,že tady jim to ještě tak nevadí kdybysme jí neměli,ale na dalším sjezdu by to bylo už horší