Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Schodistě-navrh

o Navštíveno 4781x o
o 10.06.2010, 12:00 | Kapka (M)
vím že je tady par stavařů..vymýšlím schodiště do baraku...mam miry dle obr...dokazal by nekdo spocitat kolik schodu-jejich rozmery a jaky je sklon schodistě?a jestli se tam vejdu se schodistěm podle nejaké normy,zvyklostí atd.bylo by to druhe schidstě po baraku,takže nebude se tam nic po něm stěhovat do patra,tahat kočarek atd...diky moc David

foto k příspěvku  od Kapka

o 10.06.2010, 12:19 | Lucni.konik
joooo, se schodištěm jsem v prdeli. Mám otvor 2,4 x 2m a schodiště do U........dávat 90 kolíků za schodiště se mi fakt nechce.....asi se naučím svářet a pojedu.
o 10.06.2010, 21:04 | TomsonT
Nevím to teď všechno z hlavy ale myslím,že sklon schodišťového stupně by měl být nejméne 33°. Výška a šířka schodu se počítá podle vzorce a+b=600 . Tobě výchází sklon 40° při výšce schodu 176,9mm a šířce 210,8mm. To není dobré v té šířce, schod bude krátký.
Pokud se v něčem mýlím,tak mě nekamenujte.

foto k příspěvku  od TomsonT

o 10.06.2010, 21:19 | TomsonT
Nebo při 12 schodech 191,7 a 228,3mm atp.
o 10.06.2010, 21:59 | Dudelina
Vzorec je 2H+B=630. Je to taková pomůcka pro pohodlné schodiště.
o 11.06.2010, 07:16 | TomsonT
Jo ten vzorec mám špatně. Ještě jsem se dívál do obecných požadavků na výstavbu a těch 33°je pro bytové domy bez výtahu.,ale je tam psane,že u schodišť uvnitř bytů nesmí být větší než 35° a pak uvnitř bytů s konstrukční výškou menší než 3m a u schodišť do podzemních podlaží je možno sklon snížit na 41°,takže by to mohlo být ok.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4059 sekund.