Navštíveno 529x

vozíte někdo prcky ve vozíku za kolem?
chtěl bych vysvětlit rozdíly mezi levnými vozíky, které se prodávají nejen na Aukru (jogger) a dražšími vozíky např. AZUB ...
cena Azubu je víc jak dvojnásobná, v popisu vidím jen rozdíl materiálu konstrukce ALU x ocel, rozdíl váhy cca 4kg, je tam ještě něco zásadního?
mám nabídku na používaný Azub bez brzdy, třetího kola a rukojeti (použití jako kočárek) za cenu o kousek vyšší než je u nového "levného" vozíku Jogger, který má v ceně všechno (3. kolo, brzdu, i rukojeť)
vozík bude využíván tak 1-2x týdně (když se po práci donutím k nějaké aktivitě)
nevyužíváme, ale párkrát jsem si od souseda půjčil Croozer a pohoda. Osobně bych šel klidně do toho levného, protože nevíš, jestli se to bude špuntovi vůbec líbit a taky člověk má kolikrát velký oči, že s ním najezdí hafo kilometrů a pak vyjede jednou za měsíc. Samo úplně ideál je někde si ho na zkoušku půjčit. Co tak ještě vím, tak kromě hmotnosti, bývá rozdíl odpružený/neodpružený, ale prý bohatě stačí neodpružený, protože je s tím méně starostí s údržbou, lépe se skládá a dítě je navíc lehké a prakticky to pružení ani nepřetlačí.
Petura: Hele já mám cyklistiku jako hlavní letní aktivitu, teď mám taky prcka ale ten vozík za kolo prostě neuznávám.
Jediný případ je někde na asfaltový rovných cyklostezkách.
Jinak si nemyslím, že drncání po lesních cestách bude nějakým způsobem prospěšný, o tom že dítě bude nažraný prachu ani nemluvím.
Ale každý jak myslí. Já si zkrátka dělám čas tak na hodinku odpoledne, objedu si svoje, ženě to neva - stejně by byla doma.
Dudelina: no tak já sen s tím nemíním tahat někde po lese, ale mám v okolí asfaltky mezi vesnicema kde je minimální provoz, do krámu 2km a pěšky mě to už neba ...
a navíc chci ženě od prcků ulevit (máme dva) právě aspoň na tu hodinu, a sebe donutit k nějakému pohybu ...
Petura> pokud je tam takový provot jak píšeš, tak snad, ale jinak jako Dudelina!
Na to mám prcka moc rád, než abych si ho pověsil za kolo a riskoval že ho nějaký debil zezadu trefí :-(
Upřímně nechápu tyhle lidi co hazardují s životem toho nejbližšího co mají. A že jich deně potkávám.... a to jen po městě, většinou v protisměru (v jednosměrce).
Zephyr: je jedno jestli ho máš na malým kole vedle sebe, nebo na kole v sedačce a nebo ve vozíku za kolem ... auto může přilítnout tak i tak (klidně i do kočárku na přechodu) ... o riziku v autě nemluvě - tohle tu řešit nechci, to bys pak nesměl pomalu ani vycházet z bytu ven
Petura: Jasný, jen jsem to bral obecně. Když to vidím, jak tam ty prckové litají v boudě přes kořeny, tak nic moc :)
tak uvidíme jak se to prckům bude líbit, povedla se aukce na aukru za 2200,-

10.06.2010, 22:58 |
Dr.T vidim ze aukce jiz probehla, ale jeste: ja to studoval pred cca mesicem a bral bych 1. croozer - za ty prachy at jdou nekam, 2. tim padem Azub - cesky vyrobek, podle stranek co jsem tam cetl tak se tim fakt hosi zabyvaj a vymysleji ruzne veci, byl to muj favorit, presto zena rozhodla sedacka na moje kolo, zadny vozik
Dr.T: no to mi taky došlo až po aukci, že možná bude problém s náhradními díly (např. druhá spojka na druhé kolo), u nás byl vozík jediná volba, protože dvojčata na kolo nedáš...