Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > doprava zboží USA-CZ

o Navštíveno 839x o
o 30.05.2010, 16:46 | Luke_288
mám celkem, pro Vás zběhlejší, asi pitomej dotaz. sháním helmu na motorku a samo ve státech je rozdíl přes 3tis Kč oproti CZ cenám (a to ani neberu ebay). v NY mám člověka, co by to převzal a poslal do CZ a teď mi jde o to jak je to rozumný. když jsem koukal na UPS, tak tam mi to vyplyvlo nějakých 200dolarů, což je úlet, prtž pak to celý ztrácí smysl.
další co mě zajímá, jde se při takovýmhle zasílání vyhnout celnímu skladu, jakože by to šlo rovnou z letiště pryč nebo to všechno dostanou do rukou nejdřív celníci, kteří jak uvidí, že to je za cca 10K, tak to doclí a ve finále celá ta sranda vyjde dráž než u nás?

o 30.05.2010, 16:56 | Rajdlos
tak cena za postovny je nasrosto umerna, kdyz Ti to posle jako gift s udanou hodnotou do 200USD, tak to celnici nezadrzi.
o 30.05.2010, 16:59 | Luke_288
aha, tak to jí radši seženu někde v evropě, protože tou dopravou mi ještě o litr stoupne cena nad cenu v CZ...
o 30.05.2010, 17:02 | Šestikule
s tím giftem bych si nebyl tak jistý, tohle podle mě už neplatí, ohledně ceny balík do 10kg mi přes USPS vždy vycházel s poštovným do 100 USD, záleží taky na rozměru a jestli to půjde jako express, priority nebo normal
o 30.05.2010, 17:04 | Luke_288
mě právě taky někdo říkal, že ty gifty už nejsou tak sichr. mě to právě na 5kg vyhodilo 195 dolarů, což je dost, nějak jsem neměl představu o poštovným. to se pak na jednu věc moc nevyplatí...
o 30.05.2010, 17:16 | Rajdlos
neni pravda, do 200USD se clo neplati. Je to osetreno zakonem.
o 30.05.2010, 18:02 | Mr.Scully | Upraveno: 2010-05-30 18:06:15
Gift už dávno neplatí! Resp. si to tam psát můžete, ale clo se platí i za gifty, DPH možná taky. Jediné, co je určující, je skutečná hodnota balíčku, ať už je v něm cokoliv (ta hranice je dneska tuším 150 EUR). Takže pokud se celník vyloženě nebude flákat (což se občas stane), tak prostě počítejte cenu zboží + cenu dopravy + 20-25% navíc. A zjistíte, že ze Států se nevyplatí dovážet skoro nic.
o 30.05.2010, 18:09 | Šestikule
ošetřeno zákonem to je, ale tak jak píše Mr.Scully, nějaký gift s tím nemá co dělat. Prostě když napíšeš gift na helmu, která má cenu 500 USD, tak ti clo/dph napálí tak jako tak. Když napíšeš na balík 200USD, celníkovi se to nebude zdát a rozdělá balík, tak máš šanci na řešení celního deliktu. Myslím, že ta doba, kdy prošlo téměř cokoliv je už nějaký ten pátek pryč. Celníci nejsou kokoti a ví, jak se věci mají. Zvláště po rozjetí Aukra se šacuje skoro každý balík.
o 30.05.2010, 18:16 | JP | Upraveno: 2010-05-30 18:28:09
Gift ani udaná cena už celníky dávno VŮBEC nezajímá, mě choděj aktuálně z US tak 3 balíky za tejden, nekupuju nic přes 150EUR, abych se vyhnul podávání JSD (což je pro mě osobně horší než zaplatit DPH+clo). V současnosti podle mě asi nemaj celníci na vyclívací poště nic na práci, protože se mi vrtaj v KAŽDYM balíku kterej jim tam přijde. Třeba tohle [ Link ] je základní deska (0.5kg) na skoro muzejní notebook v hodnotě +- 100USD i s poštou a taky jí vyhmátli. Jak se jim prostě zdá, že by ta věc mohla mít vyšší cenu než těch 150EUR, tak kašlou na to co je napsáno v prohlášení, rozbalujou a ověřujou. Pak musíš doložit doklad o zaplacení (třeba z PayPalu) apod.

S poštou koukni na USPS - to je pošta, UPS je normální zásilková služba typu PPL, FedEx apod., to je dražší.
o 30.05.2010, 20:08 | Rajdlos
pokud to bude jedna vec a bude do ca 200USD bez posty tak na 99% to nezadrzi, pomuze celkem posilat i veci pres EMS (USPS Express). V baliku nesmi samo byt original faktura, protoze temer vse se skenuje. A idelani je celni deklarace zbozi primo na pruvodce. A hodnota musi byt deklarovana do tech 200USD, jeste se mi nestalo, ze by mi nekdy zastavili balik, asi nemate moc stesti na celniky. Me chodi i 5-8 veci naraz a nikdy se mi nestalo, ze by to zadrzeli, tak Vam hodsi nevim, co delate spatne :)
o 30.05.2010, 20:18 | MarwinA4
Mě posílají rodiče pravidelně balíky z USA nabušený různými věcmy v hodnotách někdy i 500 USD a balík váží většinou kolem 15kg. Hodnotu balíku rodiče udávají cca 150USD a celnice mi nikdy balík nestopla:-)
o 30.05.2010, 20:38 | JP
Rajdlos: Jak řikám, už skoro 2 roky mi chodí +- ty 3 balíky za týden, někdy víc někdy míň a poslední půlrok bere poštovní celnice Praha 120 minimálně 9 z 10 kusů. Jestli EMS nebo obyčejně, to má vliv jenom na to za jak dlouho se k tomu dostanou, ne na to jestli to vyberou nebo ne. Můžu dodat hromadu podacích čísel - [ Link ] tohle je třeba rozflákanej starej notebook na díly za 130USD s poštou. Samo co nezastavujou jsou cetky z číny očividně za pár dolarů. Druhá věc je, že to většinou tahám přes přeposílače (shipito apod.), tak možná ty jejich adresy jsou provařený. Když mi to někdo pošle na přímo ze soukromý adresy, je pravda že to projde častěji.
o 30.05.2010, 21:52 | Rajdlos
JP: tak to je pak jasny jako facka, to je jako kdyby sis to posilal sam, tak celnici opravdu blbi nejsou btw. me chodi ca 5 baliku tydne mimo EU a naopak musim chodit na celnici udelat JSD, protoze je to pro komercni ucely a propusti to temer vzdy bez cla a DPH

s tou EMS bohuzel pravdu nemas, ale to je fuck :) delejte to dal, jak myslite
o 31.05.2010, 08:16 | Luke_288 | Upraveno: 2010-05-31 08:21:15
ok, díky za info, kouknu ještě na to USPS, nicméně je to asi jak píše Mr.Scully. doprava, clo, dph tu cenu nahodí výš než jde koupir tady v CZ, prtž hodnota je 400dolarů. zajedu si pro ní do rakouska nebo německa...
o 31.05.2010, 09:12 | Rajdlos
me chodi i spojkovy sety v hodnote ca 800USD a vys a temer vzdy (z 90%) to propusti bez celniho rizeni, pak litam dodatecne vyclivat na postu, proste si to nech poslat od CIZIho cloveka s deklarovanou hodnotou treba na 160USD a formou EMS, uvidis ze to bude propusteno bez problemu
o 31.05.2010, 10:17 | Luke_288
jsem v tomhle fakt tatar, tzn když to pustí celník, přijde mi to na pobočku pošty a ta ještě něco řeší? narážím na to jak píšeš, že lítáš na poštu dodatečně vyclívat...
o 31.05.2010, 10:22 | Šestikule
Rajdlos chodí vyclívat, protože to má pro komerční účely
o 31.05.2010, 10:23 | Luke_288
aha, dík za osvětu
o 31.05.2010, 19:04 | Rajdlos
jojo protoze to platim z podnikatelsyho uctu a musim to dolozit pres ucetnictvi a JSD delam i z polozky za 10 USD :) pro sebe to taham stejne a temer v 95% vzdy EMS, deklarace do 200 USD a projde to temer vzdy, jak jsem psal EMS funguje super, protoze klasicke baliky mi projdou malokdy
o 01.06.2010, 02:53 | Tichy
hodne ot,ale co bude za motorku?
o 01.06.2010, 19:47 | Luke_288
kawa Z750
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3138 sekund.