Navštíveno 862x

Zdravím hoši,prosím Vás...chtěl sem si koupit telefon po internetu,našel sem si vhodný inzerát! Domluvil si vše potřebné,ale osoba chtěla peníze na účet předem,stím že už se jí několikrát dobírka nevyplatila atd..chápal sem a tak sem odeslal peníze na účet! Na konec se ztoho vyklubal podvodník! Platba už odešla na jeho účet! Prosím,jak to vyřešit? Děkuju každému za radu!!!
otazka je, kolik je to penez = jak moc se tim zabyvat.
Ja neco podobneho resil reklamaci transakce v moji bance. Trvalo to sice, ale penize jsou zpet.
ano, přesně tak. Reklamace v bance
Problém je v tom,že jsem byl v práci a neměl přístup ke svému účtu,tak sem to poslal přes složenku přes poštu!A ta mi řekla,že už to odeslali na účet že to nejde stornovat! Volal sem do čsob,a tam mi řekli že mi sdělí kontakt a údaje o dotyčné osobě! tak uvidím..jedná se o necelých 5tisíc..nic moc,ale taky peníze
Asi resit pres policii. Neni to sice jeste trestny cin, ale je mozny, ze lidi podvedl vic. Jak jsi vlastne prisel na to, ze je to podvodnik? Asi by taky neskodilo sem hodit ten inzerat, at se nenapali nekdo dalsi.
Našel sem úplně stejný inzerát o hodinu později a tam už to měl v komentářích! navíc po platbě sem psal z druhého emailu a úplně z čistou hlavou mi napsal že není problém že ho ještě má a vše dokola! a mě už den nepíše co a jak! přitom na druhý email odpovídá stabilně! Mrknu jestli to už není smazané a hodím to sem!
bohužel, částka nepřesáhne 5 tisíc, tudíž se nejedná o trestný čin... oni ti podvodníci moc dobře vědí, jak se čemu vyhnout.
Zjistit si adresu a zajet mu domluvit.
A pro příště, nikdy neposílat peníze předem NEPROVĚŘENÝM osobám
2tykeev: Takže ani na policajty nechodit? nebudou se tím zabývat?

14.05.2010, 13:59 |
Pavel02 | Upraveno: 2010-05-14 14:01:30
Na policajty určitě ano !!!! zabývat se tím musí!!! On toho bude mít pravděpodobně víc a pokud je to za obdobnou "činnost" tak se mu ty hodnoty sečtou a je z toho trestný čin. Ušetříš spoutě dalších lidí podobné problémy.
Jde mi hlavně oto,abych dostal peníze zpět! Stačí,když mi někdo sdělí jeho jméno a adresu! Stím už si poradím sám!,ale každopádně to na policii určitě dám!
Pro příště(a nejen tobě) doporučuju tehle web - neškodí se tam mrknout. Schválně jestli je tam ten Tvůj vykuk...
[ Link ]

14.05.2010, 18:09 |
sir_richard | Upraveno: 2010-05-14 18:11:26
ahoj, ja mel neco podobneho, akorat jsem posilal penize normal pres EB, a reakce byla podobna jako u tebe. V bance jsme zazadal o vraceni platby, ze se stala omylem a mezi tim i TO na policii, v bance mi rekli i jeho adresu ( asi jen diky chapavosti problemu - ale myslim ze to normalne nemuzou ).
Po tom co jsem TO podal volal borec s omluvou a poslal penize zpet (nastesti) PCR mi rekla, ze toho panacek mel vic ( asi 13 pokusu), takze urco PCR, myslim, ze nerozhoduje vyse castky ( do 5tis prestupek, ale myslim ze jen v pripade kradeze), tohle je treba brano jako podvod, ale to spis otazka na cleny z rad PCR.
Preji at ti to vyjde jako me...
Muzu se ve*rat s dotazem? Jak funguje to vraceni platby? Jak banka overuje, zda je to opravnene, nebo ne? Bojim se opaku, aby mi nekdo neposlal penize, ja mu poslu vec a potom mi banka vezme penize zpet, ze to byl omyl? :)
Luk: no jako banka mi je nevratila, rekli, ze pouze muzou požádat toho, komu jsme je poslal "omylem" aby je vratil.Pry nemaji pravo mu to strhnout, mozna na zaklade TO od PCR, to nevim, bylo stesti, ze mi je poslal zpatky, jinak byh za nim musel jet a na to jsme opravdu nemel cas...
tohle bych řešil max. tak, že bych tedy když se vymlouvá na to, že se mu dobírka nevyplatí, poslal max. 120,- Kč což jsou náklady cca na poslání balíčku na dobírku. A i kdybych přišel o 120,- Kč, snažil bych se ho řešit. Pokud na něj máš tel., mail, napiš mu, že prostě pokud ti love nevrátí, zadáš inzeráty s jeho kontakty, ne že je podvodník, ale že ti neposlal co měl a peníze si nechal...
HIGHTOWER: A je nejaka legalni a rychla cesta, jak tyhle penize (pod 5 000) z cloveka dostat, co se me pokusil podvest?
asi není, pokud bys našel další lidi, které podvedl, dala by se škoda sčítat a dalo by se to hodit pak na podvod. Každopádně ho ještě písemně doporučeným dopisem vyzvi k zaslání zboží, klidně bych to napsal jako že to posílá nějaký tvůj právní zástupce ať to trochu víc vystraší. Ale záleží, jak moc velký podvodníček to je, pokud je sběhlej, stejně nic řešit nebude