Navštíveno 745x

12.05.2010, 08:37 |
Losky ahoj, podařilo se mi asi v 80 proletět díru jako kráva a na pravé straně jsem prořízl obě pneu. Disky naštěstí přežily. Nejradši bych jim urval hlavy, turnovským silničářům. Problém nastal včera. Při prudším brzdění se auto štorcuje, pedál brzdy zabírá víc už nahoře, jakoby přední kola nebrzdilo. Měl jsem kola dole a vše se zdá být ok. Občas při dobrzďování před křižovatkou to udělá lehké kopnutí jako když sepne abs. Jinak bacha na tu díru, je u krajnice v zatáčce těsně před obcí Ohrazenice,vedle odbočky na dráhu pro čtyřkolky. Díra má tak 30cm do hloubky
vytrženej silentblok na rameni, načatej čep, eventuelně víc rozhozená geometrie.

12.05.2010, 09:20 |
Losky silentbloky jsou ok,nikde nic nemlátí. Jen to brzdění a včera i chvíli dření nějakého plechu v kole,ale vše se zdá být ok
možná plech co chrání třmen, ale tu geo budeš mít asi hlou...

12.05.2010, 09:59 |
Losky ten plech je taky ok a nikam to netahne,jen jak začnu brzdit,tak to táhne hodně doleva
když ti to někam táhne při brždění, tak ty ramena nebudo asi OK. Ještě mě napadlo - zkoukni axiální táhlo od řízení - jestli sis tím nezdupal hřeben.
domluv si někde na technické prohlídku, nebo rovnou zajeď na geometrii. tam ti řeknou víc.

12.05.2010, 10:39 |
Losky já to prolezl snad vše a nikde nic. Týden to bylo dobrý,tak nevím co se najednou stalo. Není třeba možný,že by se začal sekat pístek ve třmenu?
možný to je, dokonce se to stává často. mohl se malinko pohnout. rozdělat, vyčistit, koupit opravnou sadu a hotovo. nic složitýho...

12.05.2010, 11:21 |
Losky mechanický poškození vidět není,tak mě napadá ten pístek. Rozdělam to a uvidím. Co obsahuje ta sada?
píst, mazání(tím si nejsem jistej) šrouby, a těsnění. doufám že nekecám :)

12.05.2010, 11:39 |
Losky ok,doufám,že tam nenechám výplatu,ale je to na fábii,tak by to mohlo být ok. Díky za tip
není to nějak drahý. dělá to i elit, zkus mrknout na www.elitecat.cz
a co ložisko kola? je ok? (to by mohlo vysvětlovat to dření plechu)

12.05.2010, 12:06 |
Losky ložisko nevím,jak se pozná. Ale nikde nic nedře. Budu to muset rozebrat. Za 2 měs.jedem na dovču a teď tohle:(
ložisko hučí i během jízdy. pokud zatáčíš, tak hučí víc.Ještě homokineťák. ale zkus udělat ty brzdy, tím nic neztratíš a pokud to bude dělat i potom, tak to budeš řešit dál.

12.05.2010, 12:25 |
Losky za jízdy to je ok,nic nehučí. Udělám brzdy a pak se uvidí,ale snad to bude tohle. Díky. Snad se to povede:)
Ložisko nemusí jenom hučet, hučet jsem ho slyšel jen na koncernech. Na fordu to je jakoby dřel kov o kov.
Jo a ten zvuk to ložisko vydává zezačátku jen v určité poloze volantu, když se jede rovně ok, když se lehce zatočí dře, když moc, je ticho... Až je v haji uplně, tak pak dře furt :-D
cr4sh3r:To co popisuješ mi spíš sedí k vnějšímu homokineťáku.
Tak v tom případě jsem opravil homokineťák výměnou ložiska na kole :-D
homokineťák cvaká, tripoid způsobuje vibrace.
:D taky možný :D já jen říkám, že to tak připadá, možný je všechno :)