Navštíveno 1286x

Tak nedávno jsem si doma zaplaval, viz asi týden zpět. Dnes je situace taková, že preventivně měním hadičky k WC reservoárům, bateriám a pod.
Včera jsem rozpitval jednu hadici s nerez opletem - a děs a běs. Tak tohle by nebylo řešení.
Jak dál? Cu trubky nejdou použít, protože na to nemám vybavení, ale uvažuji nechat si udělat hydraulický hadice na míru. Neřešil někdo? Jde mi o dobrou firmu, která udělá i atyp šroubení na baterii se sprchou do kuchyně (tedy 3 vývody).
Jak máte řešenou vodu doma? Ta kupované šunty jsou fakt další časovanou bombou...

17.03.2010, 12:55 |
JP Pardon že neporadim, ale nebyla by fotka tý rozpitvaný hadice? Rád bych věděl, do čeho vkládám svojí důvěru:)
Jak nemas vybavení ??? jediny co potrebujes je
[ Link ] a autogen + pisek (bohate staci aji plyn sporak-sice trva dele ale fungujeto) Mate tam nekde v okolí ucnak kde se uci zamečníci ???? pokud ano tak tam skoč a oni ti vyrobej na míru kdyz dodas material !
Jestli chces, tak ti hydraulicke hadice necham udelat na miru. Otec ma ten pristroj (lis) na to. Ma to kvuli JCB, takze jsi je dela sam :)
Zdeny60: Jen tak na okraj... jaky mas tlak vody, hned u "hodin"?
Pouzivas redukcni ventil?
Jaky prumer a jaky material mas pouzity na rozvody vody?

17.03.2010, 16:10 |
Zdeny60 | Upraveno: 2010-03-17 16:11:24
1. Redukčák není-netuším, proč ho projektant neosadil a firma nenamontovala (r.1999-2000)
2. Tlak neznám odhad <4bar
3. plast DN20(odhad, co si pamatuji).Asi PVC - takový šedý, klasika na vodu. Dělala firma.
Knightey: ano, odkus jsi? Problém ale bude v koncovkách pro kuchyňskou stojánkovu baterii s 3 vývody pro montáž s bojlerem a se sprchou, tam jsou díry se závitem průměr 8mm, druhé konce standard pro domácnosti (16mm, jako vaničky u WC a rohové ventily)
Pokud by vyrobil i tyto pro kuch. bat. beru!
Jiank bych potřeboval 6 hadic - rozměry a průměry bych upřesnil.
Autogen nemám, plyn. sporák taky ne, trubky Cu asi problém není, ale lemovací kroužky ano, navíc by to neřešilo kuchyň - potřebuji hadice kvůli bojleru-je pohyblivě instalovaný.
Hadice - nafotím, až se dostanu k foťáku - mám ji tu na stole.
Ještě k tomu přívodu vody do domu:
mám to blbě udělané od začátku. Malá šachta v koupelně, přívod je "utopený někde" v betonu nebo ve zdivu dole, ventil - hlavní uzáver - je plastový, filtr je ZA vodoměrem, nad vodoměrem není 2. ventil, abych při venet. výměně nemusel vypouštět vodu na zem, obrazně řečeno, protože to, co je nad vodoměrem, jinak nevypustí. Dojebané na ultimum. Uvažuji o tom, že vybourám do zdi pořádnou vanu, obnažím celou armaturu, až se dostanu k přívodu a na něj se udělá celá následná instalace znovu tak, jak si to představuio - tedy moszané kulové ventily s teflon. pouzdrem a nerez. koulí, pákové provedení na PN16, ventil nad vodoměr, a hlavně, aby okolo bvylo místo. teď, když chci zavřít ventil, tak tam dostanu jen dva prosty a např. žena nebo dcera ho nedotáhnou tak, aby nepropouštěl, protože nemají v prstech takovou sílu.
Jiank- dělal mi to firma GROMES ze Šumperk jsou to největší fušeráci, co jsem kdy zažil a navíc - dělali mi i ply a už před vánocema jsem je volal kvůli úniku pod kotlem!!! Jsou to hovada na sedmou a kdo je ze Šumperka a okolí, tak proboho lidi, nic od nich nechtějte!!!!! Je to pak o nervy a následky jsou více než jasné, i když v mém případě to nebylo přímo jejich vinou, ale vinou únavy materiálu ( i když, kdo ví, nepamatuji se, jestli v r. 2000 byly panceřované hadičky. Možná, že ano a měl je tam tehdy dát. možná by vydržel,y kdo ví...). Ale GROMES never more again!!!
Mno, pokud chces hydraulicke hadice tam nejak narvat, neni problem.
Dale ma svarecku i na ty plastove trubky, stavel ted barak a komplet jsi delal rozvod vody a topeni po celem baraku sam. Prave z tech plastovych hadic.
Jinak je ze Cvikova, coz je LBC kraj. Mohu pak dat cislo na nej ci email a muzete se domluvit.
Koupit kvalitní nerez hadice,vzit si k tomu danovy doklad a peclive uschovat. Ted se daji koupit hadicky i s 10 letou zarukou..... V pripade prusvihu vse pojistovna....
Jeste sem zapomel dat pokud mozno aquastop k pracce,mycce,namontovat redukcni ventil a pokud se odjizdi na delsi dobu ven mit hlavni uzaviraci kohout zavreny

17.03.2010, 21:33 |
Oli Zdeny60:
mam takovej dojem že ti bude plně vyhovovat system CATS koukni na to (
[ Link ] ). Dle mě nejspolehlivější system na tyhle případy je to v podstate tenkostěná nerezová trubka která jde tvarovat dle potřeb ma tao status trubky a da se v tom přepravovat jakékoliv medium a udrží to tlak až 16baru coč v řádu mít nikdy nebudeš ;)
pak napiš co na tenhle system řikáš dělám s tím už par let a nikdy sem neměl jedinej problem.
S tim mam zkusenost ja Oli...u mych pribuznych technik delal s touto ohebnou trubkou a mel na koncich prevlecne matice..a v obouch spojich to teklo,tesneni se proste shrnulo a zdeformovalo..cim vice sem pak dotahnul,tim to teklo jeste vice..nejak k tomu nemam duveru

17.03.2010, 22:15 |
Oli to je tim ze ni k tomu dodavaji i vlastni vsuvky, redukce atd ktery amji silnější stěnu a tim padem to mužeš dobře dotahnout a neteče nic. Přizanvam že žezačatku měli španě řešeny ty převlečný matky (měli malou opernou plochu pro matku) a byly problemi s těsností ale to bylo v době kdy sem s tim začal dělat (cca 2roky) pote přešly na jiny matky a pokud se k tomu použije těsnění který dodývají oni a ne kdejakej hajzl co kde vodař sežene tak problemi nejsou absolutně žádné.
Bez redukcniho ventilu bych uz dneska rozvod nedelal...
V nekterych pripadech se tlak vody v prubehu dne a v noci lisi velice podstatne. U znameho dokonce denni tlak 3,5 Bar a v noci 7,2 bar. (tipuju, ze nekdy i vice)
Jednoho krasneho dne ve 3 hod rano prask...
A pripojka u WC to nevydrzela... :(
Takze doporucuji reducaky nastavit na nejakych 3-4 Bar max. Zkusit proste nastavit co nejnizsi tlak, co jeste vyhovuje potrebam. (u me staci 3,5 Bar na 2 bytove jednotky i sklep)
Usetri se za vodu (min se plytva), nenici se kartuse v bateriich, neodchazi STOPy ve WC nadobkach, bojler ma vyssi zivotnost a v neposledni rade i zivotnost plastoveho potrubi se zvysuje.
Nejsou to jen teoreticke dohady ci odhady, ale leta praxe meho dobreho kolegy...
u 90% podobnych pripadu (jako Zdeny60) je na vine vysoky nocni tlak.
Redukčák = souhlas. Už se na tom začíná pracovat, ale potřebuji, aby už kuwa konečně roztála ta bariéra sněhu, pod kterou někde leží uzávěr z řadu do domu. Pak to budu moci zavřít a překopat.
www.meibes.cz
Normální kvalitní hadice s opletem, na výběr nerez i pozink, ukončení dle potřeby, namontovali jsme jich tisíce kusů a není jedinný problém. Stačí si dobře vybrat, místo "china/poland" zvolit "german" technology a je klid. CATS, hydraulické hadice, pevné trubky.... to je příšerné, neadekvátní řešení, které přinese jen problémy z důvodu nepoddajnosti a tuhosti, o vraždě designu a řemeslnosti ani nemluvě....