Navštíveno 575x

Asi stárnu nebo co se se mnou děje, ale zvažuju koupi nějakýho většího a praktičtějšího přibližovadla než je Porsche 924S :-) (přecejen už sme 4). Docela mi padl do oka Jaguar XJ8(XJ6) kolem r.v. 1995 a tak se chci zepta, jetli s nim má někdo osobní zkušenosti (já zatim jezdil jen S Type).
Předem díky za odpovědi
do r.v.94 (nez to prevzal Ford) to byla pojizdna plečka a pelech všech možných závad... pak je to o trochu lepší (nedojde k totálnímu selhání), zas najdeš komponenty od Fordu a kvalita není úplně nej... mechanicky je to pořád hrozně staré auto (kastle ze 70tých let, nápravy taky tak, motor žere a nejede), uvnitř zoufal málo místa, jízdní vlastnosti nic převratného (Audi, Bmw i MB jsou dál), spotřební materiál stojí často nesmyslný částky...
za mě říkám, že bych do toho nešel, koupíš si levně auto, který má jen vzhled a zajímavý interiér, jinak spoustu starostí a výdajů...
no je to otazka pohledu, druha skupina lidi rekne, ze do ty doby, nez to prevzal Ford to byly dobry auta a az potom se urcity veci zacali srat :)
Ja mel XJ6 3.2 rv96 chvili a svezeni to bylo paradni, treba interier taky pecka, co se materialu tyka atd.
Za me urcite ano, ikdyz bych vzal idealne tu XJ8 s hezkou vybavou, jen ty ceny, za ktery se pohybujou mi prijdou prestreleny :(
já bych souhlasil s lukasinem...vybrat hezkej kousek za dobrou cenu a je to parádní auto což ani audi, bmw a mb nejsou :)
ok :-) vis kolik stoji treba banalni tlumic? sedel jsi nekdy vzadu? kua, tam je ale mista, s trochou snahy se tam i vejdu a to jsem panecku cahoun :-) a v predu, uplna slast, kdyz mas kliku a vejdes se tam nekam do te diry i s botama... a spotreba, tu prece dzentlmen neresi, ze ho prozene i Okta bez čipu se vyresi pohledem na tlacitka z mondea... :-) sorry, ale meli jsme doma r.v. pred 94 i po 2000 a za me rikam fuck ne :-)

13.03.2010, 21:37 |
JP Jeden zákazník jezdí velmi velmi zachovalou XJ6 3.2 tušim 97, můžu na něj vyhrabat číslo. Ale je to Jaguarista, předtim měl pokud vim o generaci starší Sovereign, nebo něco takovýho, takže možná nebude úplně objektivní:). Myslim, že s tim i občas jezdí jako smluvní přeprava (ne jako "tágo", ale jako limuzína). Já v tom jenom jednou seděl a podle mě je úplně irelevantní, že tomu ujede Okta bez čipu, protože jestli to má do něčeho fakt hodně daleko, tak do auta na závodění mladejch rybízků (© Zdeny) od semaforu k semaforu.

13.03.2010, 21:38 |
JP | Upraveno: 2010-03-13 21:39:40
A tlumič nevim kolik stojí banální, ale normální vidim na MJauto za 2.450,- kus (kayaba) přední a za 3.710,- zadní, což mi nepřijde jako nějaká vražda (neni to filcka).
Díky za komentáře a názory, mám předjednano přojížďku s jednim kouskem, tak uvidíme :-) Varianta 2 je z úplně jiného soudku a to Espace r.v.2000
ja nasel tohle, a nevim proc je takova cena, nicmene je to vcelku lakave, ale zase je to trochu nakladnejsi nez to co vybiras Ty :O)
[ Link ]