Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > vaše tipy a rady na vyřešení problému..

o Navštíveno 721x o
o 11.03.2010, 17:23 | Jerry.s
čau bando, potřeboval bych poradit z vyřešením jednoho technického problému na mojem pracovním stroji.. vlastně dá se říct že už to mám vymyšlené, jen poradit jaký materiál na to použít..
Jedná se o to, že na mém traktoře je umístěný kabinový filtr v zadu nahoře ve střeše tak že když delám nějakou práci při které se práší, tak je filtr totálně, ale opravdu totálně zajebaný a ucpaný poněvač v zadu za kabinou se ten prach nejvíc víří.. (tohle kluci konstruktéři opravdu nezvládli..)
Filtr je za tim černym plastem ze světlama. napadlo mě že bych ty pruduchy ucpal a nějakýma silnějšíma dvěma hadicema natahl přívod vzduchu nekde ze předu, tak bych jen potřeboval poradit jakou hadici použít, kde ji sehnat a jak ji připevnit k tomu plastu? popř. máte nějaký jiný nápad jak to vyřešit??

foto k příspěvku  od Jerry.s

o 11.03.2010, 17:25 | Jerry.s
mezi to světlo a ouško bych chtěl dát tu hadici. průměr nesmí být větší než 95mm. na druhé straně by to bylo to samé..

o 11.03.2010, 17:27 | Jerry.s
hadice bych chtěl natáhnout po stranách té klimy, minimálně do půlky střechy..

o 11.03.2010, 17:29 | sprath
Jestli se vejde tak před ten filtr si hoď nějakou netkanou geošku nebo něco takovýho a jednou za čas to vyklepneš. dost to ten hlavní filtr ochrání.Trubky či hadice strašně omezují průtok vzduchu. Nákladnější řešení by byl labirint z plechu či lamina. prach by se usadil ve spod jako u klasickýho zducháče. Toť můj názor. Já si kabiňák na bagru chráním taky geotextilií.
o 11.03.2010, 17:31 | Jerry.s
ale kryt je výklopný aby se mohl filtr vydělávat tak že bych potřeboval pořešit, jak ty hadice rychle a snadně odpojit od toho krytu když budu chtít filtr vyfoukat? popř. jak je tam potom zajistit aby s krytu nevypadly když se jezdí?

o 11.03.2010, 17:37 | Jerry.s
ok. google už mi řekl co je to geotextílie:) jo to by mohlo být taky řešení, ale tu bych musel vyprašovat a vyfoukávat stejně každý den tak jako do teď ten filtr.. je to opravdu neskutečné kolik se tam toho prachu chytá..
o 12.03.2010, 21:33 | sprath
To je přes celou šířku kabiny. Tak to je napendrek, to se ti bude blbě utěsňovat, aby to mělo smysl. Jinak pokud se do toho pustíš tak doporučuju oválný šnorchl směrem dopředu a jak se na to tak dívám tak asi bokem. Jinak oválný píšu proto, že co jsem viděl šnorchly na džípech tak oválný byly z 95%. snad asi kvůli proudění vzduchu a turbulencím. Takže hodně štěstí.
o 13.03.2010, 11:02 | Jerry.s
mno, tak první tam zkusim dát tu geotextilii jak jsi mi radil a když to nebude ono tak se asi pustim do toho šnorchlu.. za ty mřižky bych dal nějakou folii a po obvodu toho krytu nejspíš molitan abych utěsnil ty fuky, ale nevim jaký nejlepší materiál použit pro ty šnorchly.. asi bych tam dal nějakou ohebnou plastovou trubku akorád netuším jak vyřešit to upevnění ke krytu?? jak už jsem psal trubky musí byt odnímatelné abych ten kryt mohl otevírat, ale jak to udělat toť otázka???
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 1.7355 sekund.