Navštíveno 1361x

Ahoj, v rodině přišel dopis, ať zaplatí 6400,-Kč za vozidlo, které nemá údajně od začátku roku zaplacené povinné ručení...
Pravda, nemá, ovšem vozidlo nebylo na silnici jedinkrát za téměř 10let.
Má někdo zkušenost, zda se dá proti tomuto nějak odvolat např. s čestným prohlášením, že vozidlo nestojí na veřejné komunikaci?
Případně jak postupovat?
Děkuji za jakoukoli radu....

10.03.2010, 22:46 |
JR je to jednoduchy ..... pokud mas na aute znacky, tak musis mit ruceni ..... pokud nechces platit ruceni, dej znacky do depozitu .....

10.03.2010, 23:48 |
cuir znacky v depozitu , jinak musis platit poviny. Ja mel nehodu, nez sem to papirove vyresil tak to trvalo pul roku a toho pul roku , ikdyz auto byla totalka sem jak debil musel platit povinny.
Kolga tedka zapomel poviny zaplatit a celou zimu s tim nejdezdil, pojistovna mu poslal upominku ,ale tu nekde zasantrocil a pak uz si precetl jen vypoved k 5.1.2010. Od ceske kancelare pojistitelu mu bude uctovano za kazdy den 50kc a jeste musi doplatit dluznou castku pojistovne a jeste si musel nahonem zaridit nove povinne ruceni.
Takze je mi lito ,ale jinak to asi nepujde.

11.03.2010, 00:06 |
bartosek | Upraveno: 2010-03-11 00:09:34
Už jsem to někde psal, nemáš z toho úniku. To ještě počítej s tím, že si tě předvolají na dopravku a dají pokutu za spáchání přestupku. V pátek jsem koupil auto, v pondělí jsem je šel přihlásit, tak jsem pondělkem uzavřel povinné ručení. Po čase mně volají na dopravku a dostal jsem flastr za přestupek a další od kanceláře pojistitelů, neboť po dobu tří dnů jsem neplatil povinné. To jestli jezdíš nebo ne, nebo kde máš auto zaparkované nemá na nic vliv.
Njn, snad sis nemyslel, ze tomuhle stroji na penize nejak uteces? Kdepak, maji te jako na taliri, nemuzes nic delat, tak si na tebe doslapnou. Vzdyt je to provineni zavazny skoro jako vrazda!
Bud rad ze jela smlouva a chce to pojistovna. Pokuty rozdava asociace pojistitelu a ta ti napari treba 100kc denne.
Před měsícem mi to přišlo taky, v březnu 2009, jsem koupil Fabii, totálku na předek - nepojízdnou, 20 dní se zpravovala, 20 dní bez povinnýho, celkem asi za 2200 pokuta od kanc. poj. Byl jsem nasranej, že bych měl platit, když auto stálo v dílně a jiný šmejdi jezděj bez ručení několik let. Zavolal jsem na tu jejich info linku a sdělil jak to je, velice slušný pán mi sdělil, že jestly to tak je, tak at jim pošlu čestný prohlášení od majitele dílny, že v tu a tu dobu bylo auto nepojízdné, opravovalo se v dílně a nejezdilo po veřejných komunikacích, přidal jsem k tomu foto nabušený Fabie a vypořádání bejvalýho majitele do pojištovny, jako důkaz totálky a zaplatil jen 160kč kanceláři za manipulační poplatek :).
Jo a jinak příšte nesu značky okamžitě do depozitu, za tu stovku to stojí a máš klid.

11.03.2010, 09:54 |
Tea Když se v tom tak vyznáte, prosím o radu. Před cca 6 lety jsem prodal auto za pár korun a už si nevzpomínám, zda-li jsem jej odhlásil, nemohu najít TP a ani kupní smlouvu. Nikdy se nikdo neozval, dá se zjistit někde co s tím autem je, jestli existuje nebo je vyřazený z evidence? Díky
to se poptej na magistratu, co je na tebe psane
bartosek: Co to je za blbost, oni na tebe nemůžou pokud uzavřeš pojistku do dvou týdnů, dva týdny je ochranná lhůta na vyřízení všeho okolo vozidla. Aspoň tak mi to tvrdil chlap co uzávírá pojistky...
Blbost to je, ale lidská. Nic mně nebránilo tam uvést datum podle kupní slouvy, dokonce se mně paní ptala, říkám jí že to stačí ode dneška. Pokud tgo majitel odhlásí přesně ke dni prodeje, tak se kanceláři pojistitelů objeví, kolik dní nebylo auto pojištěno a chtějí to doplatit. Ozvali se asi za 4 měsíce, chtěli po mně jenom 150,- a na dopravce jsem se domluvil na 100,-. To chceš říct, že dva týdny můžeš jezdit bez pojistky. Bez pojistky nemůžeš auto ani převést domů.
Depozit neni nutnej ,já mám uzavřený sezoní ručení s tim že to auto jako používám jen několik měsíců v roce(nejezdim s tim vůbec ale je to lepší než na rok do depozitu a pak technická a zas to tam vracet zpátky...)a na dvoulitra to vychází něco přes 800....
hodně zajímavá možnost ,škoda že jsem o tom nevěděl dřív......