Navštíveno 987x

Mam takovy asi i blby dotaz, ale nedokazu najit pro to zadne vysvetleni. Resi se tu vse tak se zeptam i ja :-)
Pred nedavnem jsem si rozdrtil malicek na ruce a ted uz to mam vcelku pekne srostle. Nemam to nicim zavazane ani natrite. Proste jen tak, aby to pekne dychalo a rychleji se to hojilo.
Ale o co mi jde. Od te doby co to mam tak nas pes(yorkshir) ma neustale potrebu mi ten malicek olizovat. Porad sedi vedle me a hned jak dostane na ruku tak olizuje...
Stalo se to nekdy nekomu, nebo dokaze mi to nekdo vysvetlit?
Diky
Asi cítí, že to brzy upadne a mohl by to sežrat :-)
Ne. Joke, má tě rád a lituje tě.
nj zvířata hold citej co tě bolí jak psy tak kočky...
nebo mu dávaš malo nažrat a chce sníst tvuj prstík :D

20.02.2010, 14:31 |
Kacko Asi ho stves, tak te chce zabit bakteriema ze svy pusy:) Zvirata to delaj. Lizou si rany, zadek a ....:)
Kuva to mi rve i slzu do oka :-)
Malicek ted uz snad neupadne a nazrat dostava habakuk :-) :-)
Kacko: no cekal jsem ze to nekdo napise, ale neboj nejsem blb, abych mu dovolil strkat jazyk do meho bobina :-)
nech ho lízat, rychleji se ti to uzdraví - psi holt mají už od přírody léčivé sliny. Dělám to tak taky, když mám nějaké říznutí nebo tak, pes mi to olíže a hojí se to krásně. Samo ti to líže také jako projev lásky a oddanosti. Je pravda sice riziko, že ti tam pes může zanést nějakou bakterii, ale jestli ho máte očkovanýho apod. a nevrtá furt někde ve sračkách, tak se ti nemůže nic stát.

20.02.2010, 16:29 |
Kacko Kdovi proc to delaji.. to ze je to z lasky si my jen myslime.. :)

20.02.2010, 16:50 |
Hi203 on to ví, že to máš zraněné a tak ti to po svém, psím, léčí. Mám psa, kterej se někde nabodl na šroub nebo na co, díra jako prase, asi 3x sem mu to jen vyčistil od nečistot a vydesinfikoval a i tak mu to zbylí 2 psi stále lízali a po měsíci ta má jen malinkou tečičku. Nevím jak je to možné, když žerou cokoli, musejí de fakto mít v hubě strašně moc bakterií, ale asi mají léčivé a fakt to pomáhá...

21.02.2010, 09:57 |
Phitypaldy | Upraveno: 2010-02-21 09:57:39
Diky vsem za objasneni.

21.02.2010, 10:52 |
Olda Asi se budete divit, ale psi maj v mordě míň bakteríí jako člověk. taky jsem na to čuměl jak debil :)
Muj pes mi porad olizuje drzku..asi mu nedochazi ze to vylecit nejde.. :D

21.02.2010, 13:00 |
FSAL
Woko_O: :D:D:D dobře ty:D
to All: jako Olda. Oni sice mohou žrát nebo přijít do styku s ledasčím,ale přesto v tlamě mají psi "čistěji" než lidi :-)

22.02.2010, 19:19 |
Matco Muj yorki me to dela to same. jakmile mam nejakou ranku na ruce, tak uz lize, a klidne vydrzi i hodinu. dokonce to nejak sam od sebe vyciti. prvni me to taky vrtalo hlavou, jestli to je ok, abych nedostal nejakou infekci. trochu jsem si to pozjistoval, a bylo me receno, ze psi ( a nejen psi) sliny obsahuji antibiotika, proto tak rychle zahojeni. ale urcite je potreba taky davat bacha na bakterie, ktere muzou prinest z venku. potreba ockovani..atd.
6kule: no je pravda že ty sliny mají antibakteriální účinky ale taky může dojít ke vzniku zánětu u tebe, jelikož to taky nejsou látky pro tvé tělo známé..
takže ho klidně nech, ale jen párkrát ne HODINU :D:D