Navštíveno 1962x

resim spotrebice, vestavne...
Trochu se placam co se znacek tyce. V kuchynskem studiu mi ke kuchyni nabidli podivnou znacku za nesmysl penize.
Tak vybiram sam, ale nevim cemu verit, co je trochu slusne.
Chtel jsem baumatic, ale tady me bylo receno ze kdysi kvalitni spotrebice jsou nyni nekde jinde, diky prekupovani nebo nejake spolupraci s firmou Concept.
Mora zase naopak pry spadla pod Gorenje a sla kvalitou nahoru.
Pak je tu Bosch, Fagor, Amica a podobne. Nevim po cem koukat, v podstate jsem premyslel o nejakem 60cm vestavnem setu trouba + deska + odsavac + mycka, neco jako je tohle:
[ Link ] nebo tohle:
[ Link ] proste by se mi libilo vsechno do cca 30 000 +-, maximalne nejaky drobny navic za mikrovlnku ktera neni podminkou.
Da se to koupit i jednotlive, coz ted resim, ty sety jsou vetsinou vybehove modely a pod. coz mi sice u spotrebicu vubec nevadi, ale stale tu zustava ta otazka znacky.
Pokud tu je nejaky prodejce, servisak apod. uvital bych nejaky postrehy nebo rady.

14.02.2010, 20:13 |
choze no hele vybíral bych mezi Electrolux, AEG, Bosch, Miele :)
Mora ještě pořád nic moc. (špatná komunikace, servis apod.)
Amica a podobný nebrat.
Concept - těžká čína bacha na to, schovávají se za to že je to firma sídlící v čechách.
Concept mi prijde to same jako Baumatic, minimalne design neni podobny, ale je absotlutne shodny...
Baumatic jsem ted cumel na mikrovlnnou troubu, vedle ktere byla trouba Zelmer, a opet byly totalne shodne. Parametry, design...
V tom se prase vyznej.
Z toho cos jmenoval bych mozna dosahl na ten bosch, viz ten set v odkazu.
AEG mimo, Elektrolux taky, Miele taky. Finance mam limitovane :O/
whirpool... ja mam od nich mycku ,pracku a jsem spokojeny

14.02.2010, 20:38 |
choze Whirpool take nic moc.
Mam vyzkouseny Bosch a nedam na nej dopustit.

14.02.2010, 20:43 |
Jerry Bosch a Siemens určo super
Whirl bych nebral a nic totálně levného jako Concept
Baumatic zajímavej v serii Phytagora, ale vysoká cena
nebál bych se MORA nebo Gorenje ( jedna firma ) je za přijatelnou cenu a kvalita je docela goood

14.02.2010, 20:50 |
Arnie_one | Upraveno: 2010-02-14 20:52:17
Moc do bilych nedelam, ale concept, pokud sem dobre informovanej je Eta ( o to ze je to cina nevim)
AEG - je smejd vyvazenej k nam (chudejm) smolenej s odpapu ma zavadny palsty, uz tady jedou ta kauza byla (i tv).
Miele/Siemens/Bosh - nejlepsi zancka.
Mora - dle meho super, sam ted budu shanet jejich set.
Dobrej servis aspon u nas. Jako jediny maji 5 let na jakekoliv poskozeni desky i samovolné. Mam to takto i u 6 let stareho sporaku se sklem.
Zelmer - je ploak, mel se esspreso a uz nidky. Jinak stejny šasí, používá co sem viděl eltectrolux.
Muzu se samozrejme plest a rad si to nehcam od ostatnich vysvetlit, pac stojim pred stejnou otazkou v breznu do RD delam kuchyn, drevo 60-80 spotrebice 30-40
pracku mam Aristonku, servis dela znamej, za 6 let zatim ok.

14.02.2010, 21:14 |
choze Mora Gorenje je podprumer.
AEG je podle me to samy co Elektrolux, minimalne v prackach mam ja AEG a bracha to samy od Elektrolux, rozdil jen v tom ze moje AEG komunikuje cesky a maji jina loga...

14.02.2010, 21:18 |
choze | Upraveno: 2010-02-14 21:22:22
Siemens je drazsi z toho duvodu, se na zapade lip prodava a lidi tam vice veri znacce.

14.02.2010, 21:23 |
choze Elektrolux je takovy prumer.
Bosch je lepsi prumer.
jako cupra.165: mame whirlpool vsechno krome digestore (protoze nedelali 90cm) - mycka, lednicka, trouba, mikrovlnka, deska, pracka, susicka - vsechno 3-4 roky, pracka pomalu 10. Vsechno beha jak ma. Klidne bych koupil znova...
tak pokud chceš si tu kuchyn vybavit na delší chvíli...což se nejspíš předpokládá tak určitě Miele,sice to je cenově vejš ale na 2 stranu hodně kvalitní..
A nebo Bosch taky dobrý za přiatelnější cenu;-)
nebal bych se ani Brandt /Fr/

14.02.2010, 22:01 |
Petura | Upraveno: 2010-02-14 22:02:07
po návštěvě a "poučení" od servisáka co mi přijel na electrolux, bych už dnes taky vybíral whirpool
petura: pochlub se, jak te poucil - to by me i zajimalo...

14.02.2010, 23:49 |
KFL Gaggenau :)
Já to řeším taky a furt se nemůžu rozhodnout. Asi Whirl/AEG nebo Siemens. Od Bosche nás odrazoval prodavač s tím, že se často reklamujou. Tak taky nevim.

15.02.2010, 06:59 |
Zdeny60 | Upraveno: 2010-02-15 07:00:40
Moje zkušenost:
myčka AEG OKO Favoriot - 10 let - 0 problém.
SPrák: deska Fagor - 10 let 2. kus - protože 1. jsem vlastní blbostí rozbil:-( Jinak 100%.
Trouba vestavná: SIMENS - 10 let - 0 problém
Kuchyňský bojler v lince - Klage měď - 10 let - 0 problém
Lednice /Mrazák - POlar/kompresor tuším Bosch - 10 let - no problém.
Pračka Bosch turbo - asi 5 let -zatím 0 problém
Jinak: sklokeram. varné desky je to zcela jedno, jsou z jednoho zdroje.
Ostatní povětšinou Made in POland včetně slavné Miele (jezdím u Wroclavi kolem jejich fabriky :-) ) Totéž mám pocit bude i AEG (je v Polsku výrobní závod).
tmx.806: no poučení - spíš to byl pokec, a tak trochu mě vyvedl z mého omylu když jsem si mysel "bůhví co" že máme kuchyň komplet od electolux a pračku bosch ... né že by to hanil, to vůbec, jsou to dobrý spotřebiče ale s úsměvem na rtu mi začal povídat o cenách,dostupnosti dílů a celkové servisní síti Whirpool ...
vzhledem k tomu, že to byl pán v letech co celý život opravuje pračky a je po okolí chválenej, tak nemám důvod mu nevěřit (a nedělá pro whirpool)
byl mi na myčce elecroluxu měnit 3měsíce před koncem záruky čerpadlo a zásobník na mycí prostředky (ve dvířkách)
:-) tak ja zatim tuk-tuk - vsechno ok, ted uz jenom ta hruza, jestli se neco vysere... :-D
lednice - nevestavěná Elektrolux
myčka - vestavba AEG
mikro, trouba, deska polo kera/indu - vestaby - Teka
digestoř - Best
- funguje nám to od prosince, rada od rodinného známého, co to prodává

15.02.2010, 08:01 |
BULOH Mám vše Siemens a kromě lednice maximální spokojenost.
Znacku necham na tobe, ale osobni zkusenost a spokojenost s AEG, kamos Siemens. (AEG snad koupil Electrolux, tak proto ty jiny loga atd..) Me se libi Miele, ale nez budu zarizovat domacnost, tak urcite vychladnu. I pri poheldu na ceny...
koukni sem, porovnej ceny, kamos si ted zarizoval byt a kupoval to v nemecku. Objednas, zaplatis, nechas poslat ke me a pak si pro to prijedes nebo ti to dovezu do prahy.
[ Link ]
vše Whirlpool a bez problémů
pračka - 6 let, máme 2 malé děti, takže dostává záhul
myčka (každý den), lednice, trouba, mikrovlnka, plynová deska, digestoř - 4 roky, bez jediného problému

15.02.2010, 11:04 |
FSAL vse Siemenes a spokojenost vcetne lednice :)

15.02.2010, 11:04 |
Yawor FSAL : už ti dorazila, jo ? :o)

15.02.2010, 11:19 |
FSAL :D
v kachyni mám set( trouba, vařič, odsávač, mikrovlna) od Baumatic a bez problému
Lednice ARDO nebrat - moje vrčí, skučí a nevím co ještě, podle servisu normální jev
to nemeckou jsem koukal, na nekolik serveru, a nejak to nema smysl, ty rozdily v cenach jsou pri kurzu eura absolutne nicotny...
Aha, me kamos posilal mycku (4000 rozdil), indukcni desku a troubu (dalsi 4000) Po nicem dalsim sem nekoukal.
mno mozna u tech drazsich ze to skace, nicmene co jsem koukal ja ty socialny rady na ktere bych dosahl koupim temer stejne i u nas :O/
Ja bych Honzo se nesoustredil vse na jednu znacku,ale dam krk za to,ze kazda v necem vynika a v necem ne. Treba mycku,pracku bych zvolil moji oblibenou Whirpool,lednici Gorenje,varnou desku Moru ...zohlednil bych v tom i servis... vyhnul bych se ARDO,Candy,BEKO aspol...
Ted sem cucel na Testoviny na Ct1 a v prackach Miele,AEG vyrovnane...pouzivaji dost spolecnych veci,3 tesne Whirpool...
take aktualne resim, ale drzim se hodne testu.

15.02.2010, 21:22 |
choze testy jsou k ničemu, mě stačilo když jsme se dohadovali se servisama co a jak. Už nikdy více. Skoro rok se řešil Whirlpool s tím že to trhalo prádlo. Všichni tvrdili, že to není možný. Nakonec to řešila ČOI atd. Nakonec Whirlpool uznal chybu.
tak jsem to nechal u tohoto:
[ Link ] a k tomu odsavac:
[ Link ] K tomu namíchání se mi moc prostě nechtělo, nevím proč a možná jednou uznám chybu, ale i když jsem se snažil sebevic, tak se mi ani z jednotlivých komponentů se srovnatelnými parametry nedařilo dát dohromady sadu jako je tahle... Stejne jako kdyz jsem na netu hledal tyhle komponenty jednotlive, porad jsem byl u nejlevnejsich nabidek o 6000 níž v tomhle setu.
Navíc jsem si jí včera prohlédl u známého, a vcelku se mi to líbilo, co se designu a zpracování týče.
je to všechno o5 o prašulích, každopádně za digestoř jsem si rád připlatil, páč jí používáme stále a když jsem všude viděl ty řvoucí motory, tak to bych umřel - takže jsme řešili hlavně hlučnost - a taky nakonec vzal nejtižší.
každopádně na rovinu tyhle sety za 23 tis. apod - nemyslim si že to bude bůhvíco .o/ ala je to určitě jen můj názor spojený s echt nízkou cenou.

16.02.2010, 07:47 |
MazliG | Upraveno: 2010-02-16 07:51:51
www.digestore.cz
tady jsem jí bral já, jukni i na dB při jednotlivých stupních provozu
No nevím, to samé jsem už slyšel, bohužel na papír se toho vejde spousta, a člověk nemá možnost testovat hlučnost digestoře.... Ja mam moznost porovnani dvou, jedne kominove co mela papirove 54db, a druhe co mela 48db - vestavne. A rozdil jsem tedy neslysel.... tohle jsem resit chtel pac mam kuchyn spojenou s obyvakem a asi by me nejaky hlasity huceni stvalo.
Nicmene to posledni jsi nenapsal moc štastně.
Takže ač je to Bosch, tak tahle sada za 23 nebude buhvico....
Nicmene pokud bych koupil tu samou treba tady:
[ Link ] za 38 000,- tak bude v pohode? Tohle mysleni je mi trochu cizi....
Hezký trouba je dost podobná funkčně jako můj 4měsíce starý Baumatic, ale to máš fuk
jinak mrkni sem, docela ušetříš ;-)
[ Link ]
usetrim? Jak? mam ten samy set za 24 000,-
viz link:
[ Link ] a potrebuju plne vestavnou mycku bez panelu, s hornim ovladanim ;O)
To byla jen reakce na to, ze set Bosch jsem objednal za 23800 a proto by mohl jako levny set byt spatny... a ze kdybych ho jinde koupil za 38000,- tak jestli by to z nej delalo kvalitnejsi :O)
vyprdnout se na sadu, někoho známého co se tím živí - který ti poradí cena / servis / poruchovost - né vždy drahé bude dobré, ale probíral jsem se spotřebičema měsíc a rodinný známý nám něco doporučil, měl jsem doma tunu katalogů a prostě nedržel bych se setů - ale píšu jen osobní zkušenost, s tou digestoří to bylo to samé, prostě jsem koupil digestoř, při které lze na 2 stupeň ze 4 koukat na TV a nesere tě to apod.
set nevím, ale e-shop schvaluji, koupil jsem u ELME už dost věcí a vždy k naprosté spokojenosti
H-Honza : tak to jo, to jsi nenapsal, jak si to napsal potom ;-)

16.02.2010, 08:50 |
choze U digestori je dulezity I odtah - mnozstvi odtazeneho vzduchu za jednotku casu.
Hlucnost bych posuzoval jako druhou hodnotu.
Za lepsi digestor muzes dat I 20k.
jo jo ja se taky nechtel drzet setu, ale... je problem treba jen v blbym odstinu...
Proste se vezme trouba jedne znacky, a mikrovlnka jine znacky, oboji bude nerez, ale oboji bude mit jiny odstin... coz jsem nechtel no.
to jsem taky psal v uvodu. mam financni limit, takze digestor za 10 nebo 20 je pro me proste nadlimit :O)

17.02.2010, 13:03 |
Conan | Upraveno: 2010-02-17 13:04:10
My máme tohle:
Mikrovlnka
Baumatic BTM25.2M nerez 3 990 Kč
+ rámeček nerez
Baumatic BMK2SS 1 990 Kč
Digestoř
Fagor 4CC-130 E X nerez 3 009 Kč
Sklokeramika
Fagor 2VFT-320 S zkosený okraj 9 090 Kč
Myčka
Fagor 1LF-065 IT plně integrovaná 11 990 Kč
Trouba
Baumatic B 190 PS-A nerez 9 690 Kč
Celkem za cca 40.000 před dvěma lety.
Se v ším spokojenost, jediná reklamace byla u mikrovlnky, odešel tam "mikrovlnej ohřev" -> výměna v rámci reklamace.
Máte někdo doma spotřebiče Brandt?
Osobne sem poridil mycku, indukcni desku a troubu od AMICA. Prislo mi to cenove rozumny a v te dobe byla zaruka prodlouzena na 4 roky, tak co resit - nevim jak je to dnes
Vse uz 2. rokem slape jak ma, max spokojenost. Troubu a indukci sem vzal vyssi radu s dotykem, ty vyjizdeci ovladaci knofliky se spatne cisti - tady ty dotyky prejedu hadrem a je to cisty (teda manzelka) - pokud chces, muzes se stavit, ukazu ti je...
Vzdy jsme sazeli na Baumatic, ale co jsem ted mluvil s tim jejich technikem, tak sam priznal ze posledni dobou je to horsi, zacali dost veci brat z Ciny a kvalita sla dolu :(
Na druhou stranu kdyz ted byl u Baumaticu problem, prijeli asi do tri dnu, do tydne byl dil a do druheho dne ho prijeli vymenit v ramci zaruky, takze co se servisu tyka, za mne spokojenost :)
jo koukam ze asi jdu s krizkem po funuse :-D
Ace - no na Amicu jsem nekoukal, ale dneska by měl dorazit domů ten Brandt, tak jsem zvědavej. Celkem jsem se rozjel - trouba, indukce, mikrovlnka od nich. Ještě se koukám po rozumné digestoři - hlavně hlučnost.
Jako u všeho, i tady je to kus od kusu, šéf kupuje zásadně od Siemense. Řekněme že od nich má přibližně 10 spotřebičů. Z těch osmi se mu hned dva rozbili, jedno byla nějaká trouba, přestal jít displej a druhá věc byl kávovar TK76K572, každé ze zařízení stojí okolo 40k a vyřídit reklamaci trvalo skoro měsíc. I když jemu to moc nevadilo, měl to jen do bytu v kterém stejně nebydlí :-)
Uvidím. snad jsem tak nešlápl vedle.
tak jen okrajove, trouba Bosch po 2 mesicich obcasneho provozu odesla do vecnych lovist, kua.
Ted resim reklamaci a jsem zvedavej jak to dopadne.
tak to nepotěší.......Já ještě zapojeno nemám - očkávám tak do měsíce.

02.09.2010, 09:13 |
choze H-Honza - co se stalo?
no tak nevim no, normalne jsme to zapnuli, zapekal jsem si testoviny, a po par minutach se z horni casti trouby zahulilo, vyletel silenej smrad - smrdi to v kuchyni jeste dneska i kdyz trouba uz je v servisu, a trouba zdechla.
Pac jsem nenasel zadnou plombu tak jsem to prozkoumal, a pravej volic teploty takovej okourenej, dva konektory opaleny, levej volic spiral nebo co to je tak se roztekl na kasi.
Autorizovany servis potesil, mam si zavolat za 3 tydny.
Tak jsem udelal par telefonu, az jsem narazil na jinou firmu, ten mi rekl ze bosch je mrdka, ze to delaji v turecku, a ze je bezny ze turci prohodi konektory na tech ovladacich a pak to shori, ze ma ty cely ovladace s deskama skladem, at to dovezu, tak jsem to prevezl z autorizovanych servisu jinam a snad ji zitra pojedu vyzvednout. Cenu / zaruku neresim, pac 3 tydny bez trouby je trochu problem, a v dnesni dobe kdy mam cokoliv na auto do druheho dne, nechapu jak si nekdo muze dovolit 3 tydenni cekacky na spotrebni dil, ktery je pry navic bezny a shodny u vice typu spotrebicu..

02.09.2010, 17:03 |
choze bohužel, ale s těma dílama na velkou bílou je to na štíru, s tím mají problémy všichni. :(
Pak hodně záleží na servisním středisku - wservisákovi co má na skladě za díly, případně jak rychle jsou schopní mu je dodat importéři.